Χρηματιστήριο: Έχασε τις 900 μονάδες με «βαρίδι» τις τράπεζες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Έχασε τις 900 μονάδες με «βαρίδι» τις τράπεζες
Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,20% στις 893,03 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες που ξεπέρασαν το 4%.

Βαριές απώλειες καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή με τον Γενικό Δείκτη να χάνει τις 900 μονάδες, την ώρα που και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε απώλειες άνω του 4%.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,20% στις 893,03 μονάδες, έναντι 922,30 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 3,17%. Από τις αρχές Φεβρουαρίου υποχωρεί κατά 1,96%, ενώ από τις αρχές του 2020 σημειώνει πτώση 2,58%. Ο τζίρος ανήλθε στα 86,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 41,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 5 εκατ. τεμάχια.

Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης διολίσθησε 2,06%, στις 2.240,27 μονάδες, ενώ με αρνητικό πρόσημο στο 2% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 1.240,86 μονάδες.

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε ο πτώση του τραπεζικού δείκτη που κατέγραψε απώλειες 4,03% στις 766,01 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο τραπεζικός δείκτης «βούλιαξε» 7,9%.

Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-5,49%), της Τράπεζας Πειραιώς (-4,54%), της Εθνικής Τράπεζας (-3,61%), της Jumbo (-3,40%), της Σαράντης (-3,30%), της Viohalco (-2,93%) και της Alpha Bank (-2,91%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider