Αρνητικό κλείσιμο στη Wall - Το βλέμμα στη Fed για τα επιτόκια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αρνητικό κλείσιμο στη Wall - Το βλέμμα στη Fed για τα επιτόκια
Οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη προσδοκώντας μια μείωση των επιτοκίων.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street την Δευτέρα με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο την Τετάρτη.

Η ομιλία αυτή θα δώσει το στίγμα για το πως θα κινηθεί η Fed στο πεδίο των επιτοκίων, με τους επενδυτές να επιζητούν μία μείωση αυτών ώστε να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία.

Oι επενδυτές συνεχίζουν να θεωρούν πιθανή μια μείωση επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον ερχόμενο μήνα, που δε θα ξεπεράσει τις 50 μονάδες βάση, εξαιτίας των ισχυρών στοιχείων από την απασχόλησης το μήνα Ιούνιο.

  • Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,48% φτάνοντας τις 2.975,95 μονάδες (απώλεια 14,46 μονάδες). Ο Dow Jones διολίσθησε 0,43% στις 26.807,02 (πτώση 115,10 μονάδων), και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,78% φτάνοντας τις 8.098,38 μονάδες (πτώση 63,41 μονάδες).

Από τις 30 εταιρείες του βιομηχανικού δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Nike (+1,91%) και η Procter & Gamble (+0,79%).

  • Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,05% στις 389 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,05% στις 7.549 μονάδες. Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στις 12.543 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,08% στις 5.589 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,54% στις 9.284 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 21.976 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider