Βασίλης Κορκίδης: Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας αποχώρησης

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασίλης Κορκίδης: Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας αποχώρησης
Η αποχώρηση του από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, μετά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΕΣΕΕ, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Ο Βασίλης Κορκίδης, βαδίζοντας προς το τέλος της τρίτης θητείας του στην θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ είχε από τον περασμένο Νοέμβριο εκδηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το τιμόνι της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πέρσι, είχε γνωστοποιήσει ότι θα αποχωρούσε και μάλιστα πριν τη λήξη της θητείας του.

Ωστόσο αυτό δεν έγινε, καθώς μετά και από αίτημα των συνάδελφων του στην ΕΣΕΕ κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει και ολοκληρώσει τη θητεία του ώστε η μετάβαση σε νέα ηγεσία να έρθει ομαλά.

Η απόφαση από τον ίδιο είχε ήδη ληφθεί όμως. Έτσι σήμερα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, γνωστοποίησε ότι μετά τη λήξη της τρίτης θητείας του ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεν πρόκειται να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των συνάδελφων του.

«Η ΕΣΕΕ, σε έναν μήνα έχει εκλογές, θα αναδείξουμε τη νέα διοίκηση και θα εισέλθει σε μια νέα εποχή. Η δέσμευσή της, ωστόσο, για την ουσιαστική συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους αλλά και την ενεργό συμμετοχή στον διάλογο με την ΟΚΕ είναι δεδομένη» δήλωσε.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, και παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί καθόδου του στην πολιτική, ο κ. Κορκίδης έχει δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του.

Μαχητικός και με ενεργό ρόλο στα επιχειρηματικά πράγματα

Ιδιαίτερα μαχητικός ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεν δίστασε να συγκρουστεί υπερασπιζόμενος τους μικρομεσαίους έμπορους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2014 απείλησε να αποχωρίσει από τα όργανα του τομέα Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε, στέλνοντας επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά σε μια κίνηση διαμαρτυρίας η οποία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές.

Ανεξάρτητα πάντως από την ΕΣΕΕ, ο Βασίλης Κορκίδης έχει ενεργό ρόλο στα επιχειρηματικά πράγματα και από τη θέση του ως πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναπτύσσοντας δράση για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μαζί με τους τοπικούς φορείς αλλά και το Δήμο Πειραιά, κάτι που σκοπεύει να ενισχύσει το επόμενο διάστημα, όπως και από τη θέση του ως πρόεδρος του πρώτου Περιφερειακού Επιμελητηρίου Αττικής.

Παράλληλα κατέχει -μεταξύ άλλων- θέσεις και σε ευρωπαϊκά όργανα για τους μικρομεσαίους και συγκεκριμένα τη θέση του Αντιπρόεδρου στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) και είναι μέλος στο Προεδρείο της EuroCommerce.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider