Στο φουλ τις μηχανές έβαλε και πάλι το Νεώριο της Σύρου στις 3 Αυγούστου μετά από τρεις περίπου μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, καθώς επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του σωματείου τους και της διοίκησης της ΝΕΩΡΙΟΝ σε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία σε συνέλευσή τους την αναστολή των κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου.

Η απεργία των εργαζομένων στο ναυπηγείο είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2015 με κύριο αίτημα την καταβολή αποδοχών τεσσάρων μηνών.

Το ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Ερμούπολης από το 1861. Σε αυτό εργάζονται περίπου 500 εργαζόμενοι ενώ διαθέτει προβλήτες συνολικού μήκους 1800 μέτρων καθώς και δύο πλωτές δεξαμενές. Πρόσφατα αναβαθμίστηκε με την εγκατάσταση syncro lift ανυψωτικής ικανότητας 2,500 τόνων.