Κικίλιας: Ανοίγουν ακόμη 50 ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Ανοίγουν ακόμη 50 ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα
Πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα αποκάλυψε πως από χθες μέχρι σήμερα έγιναν 25 διασωληνώσεις και συνολικά 86 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής.

Το «άνοιγμα» 50 ακόμη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα -και ειδικά τη Θεσσαλονίκη- είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μάλιστα αποκάλυψε πως από χθες μέχρι σήμερα έγιναν 25 διασωληνώσεις και συνολικά 86 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ για μεταφορά ασθενών με C-130.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider