Ασθενοφόρα: Αναλαμβάνουν άμεσα 199 άτομα σε 61 περιοχές της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασθενοφόρα: Αναλαμβάνουν άμεσα 199 άτομα σε 61 περιοχές της χώρας
Άμεση θα είναι η στελέχωση των ασθενοφόρων με μικτά πληρώματα, εντάσσοντας στελεχιακό δυναμικό από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άμεση θα είναι η στελέχωση των ασθενοφόρων με μικτά πληρώματα, εντάσσοντας στελεχιακό δυναμικό από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, ήδη μετά την υπογραφή της σχετικής ΠΝΠ, 199 άτομα-μέλη πληρωμάτων αναλαμβάνουν εντός της εβδομάδας υπηρεσία μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση, σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες.

Ταυτόχρονα, καθιερώθηκαν διαδικασίες συντονισμού σε καθημερινή βάση, ώστε οι ελλείψεις κατά το δυνατόν να αλληλοκαλύπτονται.

«Από την πρώτη ημέρα καταβάλλεται προσπάθεια κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό και συντονισμό μεταξύ ΕΚΑΒ και ΥΠΕ», αναφέρουν πηγές από την Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα αναδεικνύονται σχεδόν καθημερινά τραγικά περιστατικά θανάτων, εν αναμονή των ασθενοφόρων.

Μόνο σήμερα, Πέμπτη (6/7), έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο τέτοια περιστατικά, ένα στην Εύβοια και ένα στη Λέσβο.

Έρχονται μόνιμες παρεμβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι, η ΠΝΠ, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τετάρτη περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της «κατεπείγουσας» ανάγκης ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας.

Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ή ΔΕ Οδηγών για τη λειτουργία των ασθενοφόρων οχημάτων τους να διατίθεται προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ή προσωπικό με απόσπαση από ΟΤΑ.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη (4/7), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση αυτή δεν αποτελεί υποκατάστατο της μόνιμης παρέμβασης, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει 800 προσλήψεις συνολικά στο ΕΚΑΒ, ενώ στις προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες θα προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Να προχωρήσουν όλες οι προσλήψεις και τα μέσα που χρειάζεται το ΕΚΑΒ

Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ για τα μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ – Τι προβλέπει

Canephron® Uno: Το ΝΕΟ φάρμακο φυτικής προέλευσης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κυστίτιδας!

gazzetta
gazzetta reader insider insider