Επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Newsroom
Μοιράσου το
Επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Σήμερα επέστρεψαν στην εργασία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας κατ’ εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ και δικαιώθηκε.

«Εάν δεν υπήρχαν οι δύο Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα θα μιλάγαμε για τις απολύσεις των Ανεμβολίαστων όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας και όχι για την επιστροφή τους. Με την μετριοπαθή στάση και την επιχειρηματολογία μας διευκολύναμε την λήψη της απόφασης επιστροφής καθ’ ότι δεν αναπτύξαμε αρνητικά αντανακλαστικά για τον εμβολιασμό που εν πολλοίς οφείλεται η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η επιστροφή περί των 2000 συναδέλφων στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ (οι υπόλοιποι 5000 δουλεύουν με πιστοποιητικό νόσησης) είναι μία βαθιά ανάσα για το σύστημα, όμως το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει και λύνεται μόνο με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Η απόφαση επιστροφής των Ανεμβολίαστων συναδέλφων δεν εμπεριέχει υγειονομικό ρίσκο καθ’ ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία, χαλάρωσαν τα πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εμείς οι Υγειονομικοί εφαρμόζουμε αυστηρά τα ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ προστατεύοντας τους ασθενείς και τους εαυτούς μας» προσθέτει.

Απομένει η ρύθμιση της καταβολής των μισθών από 14/4/2022 έως 31/12/2022 όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης άδικο είναι από 1/9/2021 έως 13/4/2022 να μην καταβληθεί το 50% του μισθού για όσο διάστημα ήταν οι συνάδελφοι σε Αναστολή Εργασίας.

«Με μετριοπάθεια και επιχειρήματα δικαιωθήκαμε. Σήμερα οι Ανεμβολίαστοι συνάδελφοι είναι μαζί μας στις θέσεις εργασίας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Η ελληνική βιομηχανία μπορεί να καλύψει το «κενό» με γενόσημα

ΕΚΠΑ: 10  τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τζανάκης: «Αναμένουμε περισσότερα από 300.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως»