Τζανάκης: Ο κορονοϊός ενδέχεται να περάσει σε φάση ενδημικότητας

Newsroom
Μοιράσου το
Τζανάκης: Ο κορονοϊός ενδέχεται να περάσει σε φάση ενδημικότητας
Ατενίζουμε με αισιοδοξία το Πάσχα, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Την αισιόδοξη εκτίμηση του πως ο κορονοϊός ενδέχεται να περάσει σε φάση ενδημικότητας, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το Πάσχα. Όπως προχωρά η ίωση θα μολύνει πολλούς αλλά θα προσφέρει όμως ανοσία σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού με συνέπεια να πάμε σε μια ενδημικού τύπου κατάσταση το Πάσχα ώστε να το γιορτάσουμε όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σύμφωνα με το skai.gr

Ο ίδιος τόνισε ότι θετικό επίσης στοιχείο όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα, αποτελεί ότι το υγειονομικό σύστημα έχει βρει μια ισορροπία.

«Οι νοσηλείες πέφτουν , οι μονάδες έχουν μικρή αλλά σταδιακή πτώση εδώ και 20 μέρες ενώ είμαστε κοντά στα 500 κρεβάτια τώρα από εκεί που ήμασταν στα 700».

Ο καθηγητής εξήγησε δε πως ακόμα κι αν ο ιός μας «εκπλήξει» είναι διαθέσιμα τα ανάλογα όπλα ώστε να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διευκρίνισε πως ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει ενώ συνιστά προσοχή και παράταση στη χρήση μάσκας: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ιός δεν θα φύγει. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα πεταχτούν ακόμα οι μάσκες. Τα βήματα θα γίνουν βήμα βήμα και βδομάδα βδομάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.