Ατσαλάκης: Έρχεται επιθετικά η Όμικρον -Να περιοριστούν οι επαφές σε κλειστούς χώρους

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ατσαλάκης: Έρχεται επιθετικά η Όμικρον -Να περιοριστούν οι επαφές σε κλειστούς χώρους
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον επρόκειτο να είναι επιθετική , όπως την χαρακτήρισε ο καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης προτέινοντας κάποια μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον επρόκειτο να είναι επιθετική , όπως την χαρακτήρισε ο καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης προτέινοντας κάποια μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν θα έρθει η Όμικρον, θα ανέβει πολύ επιθετικά. Στην Αγγλία από τα 32 κρούσματα, σε μια εβδομάδα έφτασαν τα 532 και σε 2 εβδομάδες ξεπέρασαν τις 15 χιλιάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε καθηγητής, θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές κυρίως στους κλειστούς χώρους, ενώ συμφώνησε πως θα έπρεπε να εξεταστεί να μπεί φρένο στο ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών. «Πρέπει τώρα να πάρουμε κάποια μέτρα, αν και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για να αποφασίσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Επεσήμανε δε ότι το κύμα της Ομικρόν θα φέρει περισσότερα κρούσματα από την Δέλτα. «Θα δούμε κρούσματα που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα επηρεαστεί ο αριθμός των νοσηλειών».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό τεστινγκ εν όψει του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, τόνισε ότι είναι ένα μέτρο καλό καθώς είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Όμικρον παρακάμπτεί την ανοσία, αν και δεν είναι γνωστό σε τι ποσοστό και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για τα ακριβή δεδομένα, όπως ανέφερε.

Τόνισε ότι ο δείκτης που προβληματίζει στη χώρα μας είναι το υψηλό ποσοστό θανάτων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα επιμένεις.«Στα 3 προηγούμενα κύματα μετά την κορύφωση των κρουσμάτων σε 10-15 μέρες οι θάνατοι είχαν αποκλιμακωθεί ενώ σε αυτό έχουν περάσει 35 μέρες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, οπότε βρισκόμαστε σε πίεση ήδη», ανέφερε χαρακτητιστικά

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αίρεται από 30 Ιουνίου το πλαφόν - Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για μειώσεις τιμών

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Όλα τα «κλειδιά» για την πληρωμή των 150 ευρώ - Γιατί θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ τα νεογέννητα

Πλάτη με... μέτρο στην ακρίβεια - «Ευλογημένοι» μισθοί - Ποιος φλερτάρει τον Κυριάκο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider