Ατσαλάκης: Έρχεται επιθετικά η Όμικρον -Να περιοριστούν οι επαφές σε κλειστούς χώρους

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ατσαλάκης: Έρχεται επιθετικά η Όμικρον -Να περιοριστούν οι επαφές σε κλειστούς χώρους
Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον επρόκειτο να είναι επιθετική , όπως την χαρακτήρισε ο καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης προτέινοντας κάποια μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον επρόκειτο να είναι επιθετική , όπως την χαρακτήρισε ο καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης προτέινοντας κάποια μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν θα έρθει η Όμικρον, θα ανέβει πολύ επιθετικά. Στην Αγγλία από τα 32 κρούσματα, σε μια εβδομάδα έφτασαν τα 532 και σε 2 εβδομάδες ξεπέρασαν τις 15 χιλιάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε καθηγητής, θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές κυρίως στους κλειστούς χώρους, ενώ συμφώνησε πως θα έπρεπε να εξεταστεί να μπεί φρένο στο ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών. «Πρέπει τώρα να πάρουμε κάποια μέτρα, αν και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για να αποφασίσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Επεσήμανε δε ότι το κύμα της Ομικρόν θα φέρει περισσότερα κρούσματα από την Δέλτα. «Θα δούμε κρούσματα που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα επηρεαστεί ο αριθμός των νοσηλειών».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό τεστινγκ εν όψει του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, τόνισε ότι είναι ένα μέτρο καλό καθώς είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Όμικρον παρακάμπτεί την ανοσία, αν και δεν είναι γνωστό σε τι ποσοστό και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για τα ακριβή δεδομένα, όπως ανέφερε.

Τόνισε ότι ο δείκτης που προβληματίζει στη χώρα μας είναι το υψηλό ποσοστό θανάτων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα επιμένεις.«Στα 3 προηγούμενα κύματα μετά την κορύφωση των κρουσμάτων σε 10-15 μέρες οι θάνατοι είχαν αποκλιμακωθεί ενώ σε αυτό έχουν περάσει 35 μέρες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, οπότε βρισκόμαστε σε πίεση ήδη», ανέφερε χαρακτητιστικά

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider