Κυριακίδου: Η ποικιλία των αντιικών φαρμάκων χρειάζεται για την αντιμετώπιση διαφορετικών σταδίων της νόσου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυριακίδου: Η ποικιλία των αντιικών φαρμάκων χρειάζεται για την αντιμετώπιση διαφορετικών σταδίων της νόσου
Η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «το μήνυμα παραμένει σαφές για όλους: εμβολιαστείτε, κάντε ενισχυτικές δόσεις. Αυτή παραμένει η καλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση, νοσηλείες και θανάτους

Το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού περιλαμβάνει θεραπείες «που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφορετικών σταδίων και σοβαρότητας της νόσου, είτε στο σπίτι είτε σε νοσοκομεία» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε δύο φάρμακα για την COVID-19. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των φαρμάκων που έχουν εγκριθεί βάσει της στρατηγικής της ΕΕ για τη θεραπεία σε πέντε, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχαμε θέσει στη στρατηγική μας για το 2021» σημείωσε.

Προσέθεσε ότι «το κύμα της COVID-19 θα συνεχίσει να αυξάνεται σε ολόκληρη την ΕΕ τους επόμενους μήνες. Η συνδυασμένη επίδραση της "Δέλτα" και της "Όμικρον" θα επιφέρει δυστυχώς σοβαρή νόσηση και νοσηλείες. Για τη θεραπεία και τη διάσωση ζωών, οι ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες θα είναι ζωτικής σημασίας, παράλληλα με τον αυξημένο εμβολιασμό και τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίου».

Επίσης, η Ευρωπαία Επίτροπος επισήμανε ότι «το χαρτοφυλάκιο των φαρμάκων περιλαμβάνει τώρα μια ποικιλία από τα πιο πολλά υποσχόμενα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφορετικών σταδίων και σοβαρότητας της νόσου, είτε στο σπίτι είτε σε νοσοκομεία. Θα έρθουν περισσότερα τους επόμενους μήνες».

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «το μήνυμα παραμένει σαφές για όλους: εμβολιαστείτε, κάντε ενισχυτικές δόσεις. Αυτή παραμένει η καλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση, νοσηλείες και θανάτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider