Ολλανδία: 61 θετικοί στον κορονοϊό σε δύο πτήσεις από τη Ν. Αφρική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: 61 θετικοί στον κορονοϊό σε δύο πτήσεις από τη Ν. Αφρική
Περαιτέρω τεστ γίνονται τώρα σε εξέλιξη στους ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από αυτούς έχει τη νέα μετάλλαξη Όμικρον της COVID-19

Συνολικά 61 άνθρωποι που έφτασαν στην Ολλανδία με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονταν σε καραντίνα από σήμερα, Σάββατο, καθώς ο πλανήτηςπροσπαθεί με αγωνία να περιορίσει τη εξαιρετικά μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Περαιτέρω τεστ γίνονται τώρα σε εξέλιξη στους ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από αυτούς έχει τη νέα μετάλλαξη Όμικρον της COVID-19 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική.

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής μεταξύ των νέων στη Νότια Αφρική έχει ανησυχήσει τους επαγγελματίες υγείας. Σε μόλις δύο εβδομάδες, η Όμικρον μεταδόθηκε τάχιστα, κάνοντας τη Ν. Αφρική χώρα υψηλής διασποράς.

Δύο αεροπλάνα έφτασαν στην Ολλανδία από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν λίγο αφότου η ολλανδική κυβέρνηση, μαζί με άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο, επέβαλαν την Παρασκευή απαγόρευση πτήσεων από χώρες της Νότιας Αφρικής μετά την ανακάλυψη της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Η τοπική υγειονομική αρχή του Kennermerland, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια τεστ και τη λειτουργία καραντίνας, δήλωσε σε ενημέρωση το Σάββατο ότι τα άτομα που βρέθηκαν θετικά πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες εάν έχουν συμπτώματα και πέντε ημέρες εάν είναι χωρίς συμπτώματα.

Στους 539 ταξιδιώτες που βρέθηκαν αρνητικοί, επετράπη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να συνεχίσουν τα ταξίδια τους σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, όσοι ζουν στην Ολλανδία και για να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους πρέπει να αυτοαπομονωθούν για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider