Εξαδάκτυλος: Υπάρχουν αντιφάσεις στα μέτρα - Οι ανεμβολίαστοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαδάκτυλος: Υπάρχουν αντιφάσεις στα μέτρα - Οι ανεμβολίαστοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του ΕΣΥ ούτε και του ιδιωτικού τομέα».

«Θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι δεν εμβολιάζονται», σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους πολίτες.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων, που το δημόσιο σύστημα θα καλύπτει όλους τους ασθενείς με κορονοϊό, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ πολίτες, επίσης ανεξαρτήτως εισοδήματος, αν έχουν χρήματα ή αν χρειαστεί θα δανείζονται, για να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα π.χ. για ένα κάταγμα», προσέθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος. Τόνισε δε πως «δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του ΕΣΥ ούτε και του ιδιωτικού τομέα».

«Όλοι είμαστε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία και επειδή δεν υπάρχει εγχειρίδιο ούτε παγκόσμια σταθερά για την αντιμετώπιση της», απάντησε στην κριτική που ασκείται και προς τους ειδικούς για την λήψη των μέτρων, αναγνωρίζοντας πως από την πλευρά των πολιτών «υπάρχει οργή, αμφισβήτηση, αγανάκτηση, υπάρχει φόβος, υπάρχει δάκρυ. Αυτή είναι η πανδημία».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και ο ένας λέει στον άλλον “γιατί δεν τηρείς τα μέτρα;”, θα είμαστε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο για καιρό», τονίζοντας πάντως ότι «στις Εκκλησίες θα μπορούσε να ελεγχθεί η ύπαρξη πιστοποιητικών, να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».

«Ζούμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο εδώ και τρία χρόνια. Πρωτόγνωρη θα είναι η πανδημία και η αντιμετώπιση της μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πριν από 100 χρόνια, στην πανδημία ισπανικής γρίπης, επίσης οι άνθρωποι κουράστηκαν από την τήρηση των μέτρων, δεν τα εφάρμοζαν το τίμημα ήταν βαρύ», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν επικριτικός προς την Κυβέρνηση, σε σχέση και με την συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή των ειδικών που εισηγούνται την λήψη μέτρων, αναφέροντας ενδεικτικά ότι «υπάρχουν αντιφάσεις που πρέπει να αρθούν και πρέπει να αρθούν σήμερα, όπως πχ. δεν μπορεί να λέμε ότι απαγορεύεται η τηλεκπαίδευση, όπου είναι εφικτή, π.χ. στα Πανεπιστήμια, ενώ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση στα κρούσματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Νέα αφρικανική παραλλαγή, με 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider