Υγεία
17-07-2021 | 19:04

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συστρατευτούν ενάντια στην πανδημία, με ενημέρωση για τους εμβολιασμούς

Newsroom
Μοιράσου το
Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συστρατευτούν ενάντια στην πανδημία, με ενημέρωση για τους εμβολιασμούς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κάλεσμα στους γιατρούς για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανακοίνωση του ΙΣΑ, σημειώνεται πως «στο πλαίσιο της ανάγκης  συστράτευσης ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, προέτρεψε και προτρέπει κάθε συνάδελφο ιατρό-μέλος του ΙΣΑ καθώς και το κάθε πολυϊατρείο, διαγνωστικό εργαστήριο ή ιατρείο, που δραστηριοποιείται στην περιφέρειά του, να συμμετάσχει στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του SARS-CοV-2, αλλά και κάθε πολίτη που δεν έχει μέχρι σήμερα εμβολιαστεί να το κάνει άμεσα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του ο ΙΣΑ προσπαθεί να περιφρουρήσει το κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Σέβεται τις επιστημονικές απόψεις, αλλά και οφείλει να ελέγχει πειθαρχικά εκείνους που επιδιώκουν την παραπλάνηση του κοινού.  Ο ΙΣΑ το έχει ήδη κάνει έμπρακτα. Δημόσιες δηλώσεις και θέσεις που διαστρεβλώνουν την επιστημονική αλήθεια αποπροσανατολίζουν το κοινό και είναι για το λόγο αυτό καταδικαστέες. 

Ως ιατρικό σώμα έχουμε επιδείξουμε τη σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Η τεκμηριωμένη ιατρική γνώση και τα επιστημονικά ιατρικά δεδομένα είναι η μόνη επιστημονική αλήθεια, τώρα και πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.