Υγεία
17-06-2021 | 10:08

A. Λινού: Αποφυγή του εμβολίου της Johnson & Johnson στις γυναίκες κάτω των 50

Newsroom
Μοιράσου το
A. Λινού: Αποφυγή του εμβολίου της Johnson & Johnson στις γυναίκες κάτω των 50
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Να αποφεύγεται η χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson σε γυναίκες κάτω των 50 χρόνων συνέστησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ωστόσο ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να αποσυρθεί.

«Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια. Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο» σημείωσε, μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών.

Όπως πρόσθεσε, το Johnson & Johnson καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορoνοϊού. Σε ό, τι αφορά στο AstraZeneca, δήλωσε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.