Προς αναστολή η αύξηση του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς αναστολή η αύξηση του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία
Εξετάζεται η αναστολή της αύξησης που προαναγγέλθηκε στη ΔΕΘ κι αναμενόταν να ισχύσει από τις αρχές του 2024.

Τόπο φαίνεται να πιάνουν οι αντιδράσεις των ξενοδόχων σχετικά με την πράσινη αύξηση του τέλους διαμονής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζεται το πάγωμα του μέτρου που προαναγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την αύξηση του τέλους διαμονής για τα ξενοδοχεία αλλά και για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των εκμισθωτών/υπεκμισθωτών φυσικών προσώπων (ιδιωτών) με ένα ή δύο ακίνητα. Το μέτρο που θα ίσχυε από την αρχή του νέου έτους είχε ως στόχο να ενσωματώσει στο τέλος διαμονής και τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής για την κάλυψη μέρους του κόστους των φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα, η νέα κλίμακα του φόρου διαμονής θα αύξανε το τέλος από τα 0,5 έως 3 ευρώ που ήταν σήμερα στα 1 έως 6 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των αστεριών του κάθε καταλύματος.

Οι αντιδράσεις των ξενοδόχων και των φορέων του κλάδου υπήρξαν έντονες, επισημαίνοντας ότι το μέτρο βαραίνει δυσανάλογα τα καταλύματα χαμηλότερων κατηγοριών καθώς και ότι δεν μπορεί ένας μόνο κλάδος της οικονομίας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Πλέον, μετά και τις αντιδράσεις αυτές, η κυβέρνηση επανεξετάζει την υιοθέτηση του μέτρου ειδικά για τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα μάλιστα, και δεδομένων των καταστροφών από τα φυσικά φαινόμενα το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα στοχευμένα μέτρα για τον χειμερινό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια σχεδιάζει ο Όμιλος της Brown Hotels

Τρίκαλα: Σε ξενοδοχεία και δομές του δήμου φιλοξενούνται πληγέντες από την κακοκαιρία

Τουρισμός: Υψηλές προσδοκίες και για το Φθινόπωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider