Δέσμιος του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» ο Tουρισμός - Μέσα σε ένα τρίμηνο το 60% των τουριστικών εισπράξεων το 2022

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέσμιος του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» ο Tουρισμός - Μέσα σε ένα τρίμηνο το 60% των τουριστικών εισπράξεων το 2022
Πάνω από οι μισές αφίξεις και διανυκτερεύσεις του 2022, όπως και το 60% των εισπράξεων πραγματοποιήθηκαν στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Στοίχημα που μένει να κερδηθεί η επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Η υψηλή εποχικότητα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας κυρίως για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα με αποτέλεσμα να προτιμούν κατά βάση τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, πάνω από οι μισές αφίξεις και διανυκτερεύσεις του 2022, όπως και το 60% των εισπράξεων πραγματοποιήθηκαν στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη χρονιά το 56% των αφίξεων, των 58% των διανυκτερεύσεων και το 60% εισπράξεων σημειώθηκε στο 3ο τρίμηνο του έτους. Στις επιμέρους ευρείες αγορές, οι Χώρες της ΕΕ εκτός της Ζώνης του ευρώ (66% αφίξεις, 69% διανυκτερεύσεις και 68% εισπράξεις) εμφάνισαν υψηλότερη εποχικότητα απ’ ότι οι Χώρες της Ζώνης του Ευρώ (59% αφίξεις, 59% διανυκτερεύσεις και 61% εισπράξεις) και οι Λοιπές Χώρες (53% αφίξεις, 56% διανυκτερεύσεις και 60% εισπράξεις).

Ειδικότερα, πολύ υψηλή εποχικότητα εμφάνισαν οι ακόλουθες αγορές:

για τις αφίξεις: οι αγορές της Τσεχίας (77%), της Ρουμανίας (73%), της Ιταλίας (68%), της Σερβίας (67%), της Αυστρίας (66%), της Σουηδίας και της Αυστραλίας (64% αντίστοιχα), της Πολωνίας (63%) και της Βουλγαρίας (61%),

για τις διανυκτερεύσεις: οι αγορές της Ρουμανίας (77%), της Σερβίας και της Τσεχίας (76% αντίστοιχα), της Ιταλίας (70%), της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας (63% αντίστοιχα), της Πολωνίας και της Βουλγαρίας (62% αντίστοιχα) και του Ην. Βασιλείου (60%) και

για τις εισπράξεις οι αγορές της Τσεχίας (80%), της Σερβίας και της Ρουμανίας (73% αντίστοιχα), της Ιταλίας και της Αυστρίας (67% αντίστοιχα), της Σουηδίας (66%), του Ην. Βασιλείου και της Πολωνίας (65% αντίστοιχα), της Γαλλίας (64%), της Ολλανδίας και της Αυστραλίας (62% αντίστοιχα) και του Ισραήλ (60%).

Αντίθετα, σχετικά χαμηλή εποχικότητα σημείωσαν οι ακόλουθες αγορές:

για τις αφίξεις: οι αγορές της Τουρκίας (37%), της Αλβανίας (40%), της Ισπανίας (42%), της Ρωσίας (42%), της Κύπρου (43%), της Ελβετίας (45%), της Βόρειας Μακεδονίας (46%) και των ΗΠΑ (47%),

για τις διανυκτερεύσεις: οι αγορές της Αλβανίας (36%), της Κύπρου (38%), της Τουρκίας (40%) και της Ισπανίας (42%) και

για τις εισπράξεις: οι αγορές της Αλβανίας και της Τουρκίας (43% αντίστοιχα) και της Κύπρου (45%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Market Pass: 10 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις αιτήσεις, τις πληρωμές, τα κριτήρια και τους δικαιούχους

Περιβαλλοντικό «ΟΚ» για το 5άστερο Ikos Kissamos στην Κρήτη – Ποιο είναι το τουριστικό project

Έλεγχοι από το ΥΠΑΝ αλλά και προσφορές από τις αλυσίδες για τη νέα σχολική χρονιά – Έρχεται το «καλάθι των σχολικών ειδών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider