Πού πάνε οι Ρώσοι διακοπές εν μέσω του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού πάνε οι Ρώσοι διακοπές εν μέσω του πολέμου
Δημοφιλείς προορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες όπως οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να «μαίνεται» το τελευταίο εξάμηνο και τη συνακόλουθη πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναστείλει τη συμφωνία του 2007 με την Ρωσία που απλοποιούσε τη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας, έχει οδηγήσει πολλούς σε Ρώσους σε αλλαγή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων τους και τη ρεαλιστική προτίμηση προορισμών εκτός ΕΕ για τις διακοπές τους.

Ένα επιπρόσθετο εμπόδιο αποτελεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ προς τους ρωσικούς αερομεταφορείς. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα ήταν οι πρώτες χώρες προτίμησης των Ρώσων για τις διακοπές, πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Ωστόσο, οι αεροπορικές αφίξεις Ρώσων στην Ευρώπη το φετινού καλοκαίρι ήταν μόλις 26% του συνόλου των αφίξεων του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της ForwardKeys που επικαλείται το cnbc.

Και που πάνε τελικά οι Ρώσοι τουρίστες;

Δημοφιλείς προορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες όπως οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «είδαν» αύξηση των αφίξεων τους κατά 5%, 4%, 4% και 2% σε σχέση με το 2019.

Η αλήθεια είναι πως η πλειονότητα αυτών των χωρών ήταν ιδιαιτέρως αγαπητοί και πριν τον πόλεμο, με την Τουρκία να αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό των Ρώσων το έτος 2019. Την τετράδα των κορυφαίων προτιμήσεων των Ρώσων συμπληρώνει η Αμπχάζια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Μαλδίβες. Ειδικότερα οι Μαλδίβες προσφέρουν τη δυνατότητα στους Ρώσους να εκδίδουν τουριστική βίζα για παραμονή έως και 90 ημερών.
Μένει τώρα να φανεί πως οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου και η αναμενόμενη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ρώσων ταξιδιωτών θα επηρεάσουν την τουριστική δαπάνη των πολιτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία απαιτεί πολεμικές αποζημιώσεις 300 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία

Ζελένσκι: Ανακαταλήφθηκαν εδάφη συνολικής έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Κίνα: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider