Έρχονται στη Βουλή οι Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρχονται στη Βουλή οι Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το νομοσχέδιο που εισάγεται την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή, προτείνει τη δημιουργία νέων οργανωτικών δομών για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων στον τουρισμό.

Την ερχόμενη Τρίτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο "Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης".

Σκοπός του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, είναι η «αντιμετώπιση των σύνθετων αναπτυξιακών προκλήσεων στον τομέα του τουρισμού μέσω της συνεργασίας οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών και αλληλοσυνδεόμενων τουριστικών δράσεων».

Συγκεκριμένα, εισάγονται οι εξής οργανωτικές δομές:

α) της Διυπουργικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πρότυπων Τουριστικών Προορισμών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και

β) του Τοπικού/Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και η απονομή αρμοδιότητας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) σχετικά με τη διαχείριση και την προώθηση τουριστικών προορισμών, η οποία ασκείται μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών Ο.Τ.Α. και των ήδη υφισταμένων αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δύνανται να λειτουργούν και ως Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Επίσης, στο β' μέρος του νομοσχεδίου, προβλέπεται η σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία» (Ι.Π.Ε. Α.Ε.) με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών, καθώς και των εγκαταστάσεών τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πηγών χώρου σε ακτίνα πεντακοσίων (500) μέτρων, η οποία ανήκει στη διαχείριση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και περιλαμβάνεται στην προστατευτική περιοχή γύρω από την πηγή και αποτελούν περιουσία του Δημοσίου ή Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας από το 2027 - Το σχέδιο της ΔΥΠΑ και η νέα κλίμακα της επιδότησης

Κτηματολόγιο: Νέα διαδικασία από 18 Σεπτεμβρίου για διορθώσεις ακινήτων - Τι θα ισχύει για τετραγωνικά και όρια

Οι 20 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων στις ΗΠΑ το 2026

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider