«Πυρετός» επαφών στο υπουργείο Τουρισμού για την στρατηγική στήριξης του κλάδου

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πυρετός» επαφών στο υπουργείο Τουρισμού για την στρατηγική στήριξης του κλάδου
Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σήμερα, συναντήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σε εντατικές διεργασίες βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού το τελευταίο διάστημα, μετά και την αλλαγή της ηγεσίας του και την ανάληψη της σκυτάλης από τον Βασίλη Κικίλια. Στην ατζέντα του νέου υπουργού περιλαμβάνονται συναντήσεις με τουριστικούς φορείς και παράγοντες του τουρισμού ώστε να χαραχτεί η στρατηγική ενίσχυσης του κλάδου που αποτελεί κατεξοχήν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Μετά τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον αμερικανό πρέσβη κ. Τζ. Πάιατ αλλά και με την αντιπροσωπεία γερουσιαστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ, ο υπουργός θα συναντηθεί το απόγευμα και με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις μέλη του.

Στη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη όσο και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, θα αξιολογηθεί η υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου αλλά και οι προοπτικές και τα μέτρα στήριξης αυτού.

Οι επαφές μάλιστα δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Τουρισμού αναμένεται να συναντήσει φορείς κι επιχειρηματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Προτεραιοποίηση συγκεκριμένων αγορών

Μεταξύ των στόχων του υπουργείου περιλαμβάνεται και η προτεραιοποίηση συγκεκριμένων αγορών και ομάδων επισκεπτών, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την τουριστική δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα οι επισκέπτες των ΗΠΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι χτες κατά την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση του ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες από τις Η.Π.Α. έως το τέλος της τουριστικής περιόδου», τονίζοντας ότι «η αμερικανική αγορά θεωρείται μια πολύ σημαντική αγορά, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας».

Πέρα από την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί η αμερικανική αγορά, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά και στην επέκταση της σεζόν, η οποία αποτελεί κατεξοχήν μεγάλο στοίχημα του υπουργείου.

Σημειωτέον ότι τον Ιούνιο, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση κατά 9.853,4% με συνολικό ποσό τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στους 31 χιλιάδες ταξιδιώτες. Η μόνη χώρα εκτός ΕΕ που τα πήγε καλύτερα βάσει των στοιχείων για την πορεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου ήταν η Μ. Βρετανία οι εισπράξεις από την οποία διαμορφώθηκαν στα 56 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ωστόσο μικρότερη αύξηση, της τάξης του 1.838,8%. Η αυξητική τάση από την αμερικανική αγορά εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία του Ιουλίου και του Αυγούστου που θα κοινοποιηθούν τέλος Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider