Στα χέρια της HIP περνά το Elounda Blu στην Κρήτη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της HIP περνά το Elounda Blu στην Κρήτη
elounda blu
H εταιρεία εξαγόρασε το ξενοδοχειακό συγκρότημα από την Ledra Hotels & Villas.

Στα χέρια της Hotel Investment Partners (HIP), ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη, περνά το Elounda Blu της Κρήτης της Ledra Hotels & Villas, κατόπιν συμφωνίας που ανακοινώθηκε χθες.

Πρόκειται για ένα τετράστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 183 δωματίων που βρίσκεται στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελούντας στην Κρήτη. Μετά την εξαγορά, η HIP, η οποία ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone, θα προχωρήσει σε επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου και την επανατοποθέτησή του στην αγορά ως ένα διεθνές επώνυμο θέρετρο 5 αστέρων.

Ειδικότερα, το σχέδιο αναβάθμισης προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, την ανάπτυξη νέων σουιτών, νέας πισίνας και εστιατορίου, αναβαθμίζοντάς έτσι συνολικά το ακίνητο καθώς πάνω από το 90% των δωματίων θα έχουν θέα στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Ledra Hotels & Villas, υπό διεθνή σημαία 5 αστέρων μετά την ανακαίνιση.

Η HIP, η οποία ξεκίνησε να επενδύει στην τουριστική δραστηριότητα της χώρας μας από το 2019, έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ακόμα πέντε ξενοδοχεία. Με την εξαγορά της έκτης μονάδας μάλιστα επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη της στον Ελλάδα ως κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, καθώς και τη δέσμευσή της να στηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τοπική ανάπτυξη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της εταιρείας.

Σημειωτέον ότι η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19.345 δωμάτια με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Σήμερα, η HIP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους στην εξαγορά, ανακαίνιση και επανατοποθέτηση στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένων ξενοδοχείων. Η ομάδα της HIP συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων όπως η Ritz Carlton, η Barcelo, η AMR Resorts και η Melia με στόχο την αναβάθμιση της διαχείρισης των ξενοδοχείων, καθώς και της εμπειρίας των επισκεπτών. Μάλιστα επενδύει περισσότερα από €500 εκατομμύρια στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο θερέτρων της με στόχο την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση του χαρτοφυλακίου τα επόμενα χρόνια.

Όσο για την Ledra Hotels and Villas να θυμίσουμε ότι αποτελεί έναν όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών ο οποίος δραστηριοποιείται σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο και επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Domes Resorts και της ανάπτυξης του Domes Brand στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα στην εταιρεία ανήκουν τα Domes Resorts: Domes of Elounda, Autograph Collection, Domes Noruz Chania, Autograph Collection, Domes Zeen Chania, a Luxury Collection Resort, Crete, Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu, Domes of Corfu, Luxury Family Resort, Elounda Blu, Zante Beach Resort και Pleiades Luxurious Villas.

Με την συμφωνία αυτή και την αναβάθμιση του ξενοδοχείου που θα την ακολουθήσει φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της Domes Resorts στον παγκοσμίως διακεκριμένο πολυτελή προορισμό φιλοξενίας της Ελούντας. «Η Domes Resorts θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω ιδιόκτητων, διαχειριζόμενων ή ενοικιασμένων (leased) ξενοδοχείων. Η σημερινή ημέρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ledra Hotels and Villas και την Domes Resorts», δήλωσε σχετικά ο κ. Δρ. Γιώργος Σπανός, Vice President της Ledra Hotels & Villas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κρίση στον τουρισμό μπορεί να κοστίσει 4 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Μίχαλος: Να ενισχυθεί σημαντικά ο εσωτερικός τουρισμός

Βρετανικά αγκάθια και σημειακός τουρισμός τα χαρακτηριστικά της φετινής χρονιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider