Βρετανικά ΜΜΕ: Αυξήσεις - φωτιά έως 400% στα αεροπορικά εισιτήρια των ανταγωνιστών της Thomas Cook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανικά ΜΜΕ: Αυξήσεις - φωτιά έως 400% στα αεροπορικά εισιτήρια των ανταγωνιστών της Thomas Cook
«Η τιμολόγησή μας είναι μια συνηθισμένη πρακτική στην τουριστική βιομηχανία. Βασίζεται στην αρχή της προσφοράς και της ζήτησης», δηλώνει εκπρόσωπος της Jet2 στο Sky News.

Για αυξήσεις - φωτιά μέχρι και 400% στα εισιτήρια μεγάλων αεροπορικών εταιρειών γράφει σήμερα ο διεθνής Τύπος, μια μόλις ημέρα μετά το «κανόνι» της Thomas Cook.

Βασικοί ανταγωνιστές της Thomas Cook σπεύδουν να αυξήσουν την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων για πτήσεις και προορισμούς που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν μέσω της Thomas Cook.

«Ταξιδιώτες βρίσκουν εισιτήρια με ανταγωνιστές της Thomas Cook, όπως η Jet2, η British Airways, η Ryanair και TUI, αυξημένα έως και 400%, μετά το κανόνι», γράφει το Business Insider, παρουσιάζοντας δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Ταξιδιώτης καταγγέλλει πως τη Δευτέρα το κόστος μιας πτήσης με τη Jet2 διπλασιάστηκε μόλις μέσα σε μια ώρα, μετά την γνωστοποίηση της είδησης για την πτώχευση της Thomas Cook.

Έτερος ταξιδιώτης καταγγέλλει τριπλασιασμό της τιμής για μια πτήση με τη Jet2, από τις 47 λίρες στις… 145 λίρες από χθες μέχρι σήμερα!

«Η τιμολόγησή μας είναι μια συνηθισμένη πρακτική στην τουριστική βιομηχανία. Βασίζεται στην αρχή της προσφοράς και της ζήτησης», δηλώνει εκπρόσωπος της Jet2 στο Sky News. «Όσο μειώνεται η προσφορά, τόσο οι τιμές αυξάνονται. Αυτό είναι μονόδρομος. Ωστόσο κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες», προσθέτει.

Όπως μεταδίδει το BBC, η πτήση από Γλασκώβη για Ρόδο κοστίζει πλέον σήμερα, Τρίτη, 1.000 λίρες από 280 λίρες που κόστιζε την Κυριακή.

«Πτήση της British Airways από το Λονδίνο για το Ορλάντο κοστίζει πλέον 1.978 λίρες, από 437 λίρες πριν από μερικές ώρες», γράφει η βρετανική Sun.

Σύμφωνα πάντα με τη Sun, πτήση της TUI από Σκωτία για τα Κανάρια Νησιά αυξήθηκε στις 620 λίρες από 320 λίρες προηγουμένως.

«Χρησιμοποιούμε σαν εταιρεία ένα δυναμικό μοντέλο τιμολόγησης. Οι τιμές μπορεί να αυξηθούν αλλά μπορεί και να πέσουν», δηλώνει εκπρόσωπος της TUI στο Business Insider.

«Πτήση της Ryanair από τη Βρετανία στην Ισπανία αυξήθηκε από τις 113 λίρες στις 226 λίρες», γράφει επίσης η Sun.

«Εάν η ζήτηση για δημοφιλείς προορισμούς αυξηθεί, αυτόματα θα αυξηθούν και οι τιμές», σχολιάζει, μιλώντας στο BBC, ο John Strickland, αναλυτής της JLS Consulting.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider