«Κληρώνει» σήμερα για τη Forthnet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κληρώνει» σήμερα για τη Forthnet

Kληρώνει σήμερα, Δευτέρα για το μέλλον της Forthnet καθώς λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Nomura για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα τέσσερις είναι οι υποψήφιοι: η Wind Hellas, η Vodafone Hellas, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management και η PCCW Global.

Η τελευταία, που συμμετέχει και στη διαδικασία απόκτησης της Cyta Hellas, είναι ο διεθνής βραχίονας της Hong Kong Telecom (HKT) και είχε γίνει περισσότερο γνωστή στη χώρα μας όταν προ τριετίας εξαγόρασε τη μικρή ελληνική εταιρεία Crypteia Networks.

Η Nomura αναμένεται να ενημερώσει τους υποψηφίους για την ημερομηνία κατά την οποία θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει κλείσει το θέμα της πώλησης του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, που ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Να σημειωθεί ότι Forthnet με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2016, παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαι ύψους 118,9 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ.
Παρά την ενίσχυση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (54,8 εκατ. ευρώ +7,8%) εμφάνισε ζημιές 23,5 εκατ. ευρώ. Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την περίοδο της κρίσης (2009-2016) η Forthnet έχει γράψει συνολικές ζημίες 600,9 εκατ. ευρώ.

Τπν περασμένο Μαϊο η Forthnet υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία ZTE, η οποία υπογράφτηκε στο Πεκίνο παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Πρόκειται για μια μεγάλη συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν.

Η συμφωνία αφορά επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και τα 350 από αυτά θα επενδυθούν μέσα στην προσεχή τριετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider