Globalsat: Ενισχύει το αποτύπωμά της στον ξενοδοχειακό κλάδο με πλήθος ψηφιακών και πράσινων λύσεων 

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Globalsat: Ενισχύει το αποτύπωμά της στον ξενοδοχειακό κλάδο με πλήθος ψηφιακών και πράσινων λύσεων 
Με σημαία τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό και την βιωσιμότητα το περίπτερο της Globalsat στην Xenia 2023 κέρδισε τις εντυπώσεις.

Όλο και πιο ισχυρούς δεσμούς χτίζει ο τουριστικός με τον τεχνολογικό κλάδο, με πλήθος λύσεων υψηλής τεχνολογίας να ενεργοποιούνται αφενός προς τέρψιν του σύγχρονου ταξιδιώτη κι αφετέρου προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων. Το παραπάνω διαπίστωνε εύκολα ο επισκέπτης της ξενοδοχειακής έκθεσης Xenia 2023, η οποία έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Metropolitan, και ειδικά όλοι όσοι επισκέφτηκαν το επιβλητικό και ιδιαίτερα φιλόξενο περίπτερο της Globalsat.

Με σημαία τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό και την βιωσιμότητα, η Globalsat μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, η οποία πρωταγωνιστεί στη διανομή και διαχείριση κορυφαίων τεχνολογικών brand, σύστησε σε επιχειρηματίες της ελληνικής ξενοδοχίας τεχνολογικές λύσεις και αυτοματισμούς καθώς και σχέδια πράσινης ενεργειακής αναβάθμισης για τα καταλύματά τους. Δίνοντας το παρόν για 6η συνεχόμενη χρονιά στο κορυφαίο εμπορικό forum για τη φιλοξενία στην Ελλάδα, το ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερό της παρουσίαζε πλήθος λύσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας των υπηρεσιών και της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη.

Εμπειρίες ψυχαγωγίας δια χειρός Samsung

Τη μια πλευρά κοσμούσαν οι επαγγελματικές και ξενοδοχειακές τηλεοράσεις, οι οθόνες εσωτερικής και εξωτερικής ψηφιακής σήμανσης και οι επαγγελματικές οθόνες Wall και Cinema Led της Samsung, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας που διατηρεί η Globalsat με τον κορεατικό τεχνολογικό κολοσσό. Πέρα από τις πολλαπλές επιλογές - καθεμιά από τις οποίες έχει να επιδείξει τα δικά της τεχνικά χαρακτηριστικά που συνάδουν με την ξενοδοχειακή εμπειρία - η εταιρεία σύστηνε στους επισκέπτες και το Lynk Cloud της Samsung, την εφαρμογή που επιτρέπει την διαχείριση και παρακολούθηση της συσκευής και απλοποιεί την δημιουργία κι ανάπτυξη στοχευμένου προς τον κάθε επισκέπτη περιεχομένου.

Η ηλεκτροκίνηση ενισχύει τον ισολογισμό των ξενοδοχείων

Το πορτφόλιο των λύσεων, περιλάμβανε και τις λύσεις ηλεκτροκίνησης της Blink, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών των ΗΠΑ που δραστηριοποιείται εδώ και 14 χρόνια στον τομέα της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μετρώντας ήδη 450.000 μέλη και 78.000 σταθμούς φόρτισης. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία έκανε την εμφάνισή της στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019 με αφετηρία τη χώρα μας, προσφέροντας από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι και την μακροχρόνια διαχείριση τους και τη δημιουργία εσόδων, εν προκειμένω για τους ξενοδόχους, με την βοήθεια της ειδικής εφαρμογής Blink Charging Mobile.

Η ηλιακή ενέργεια στην υπηρεσία των ξενοδόχων

Ασπαζόμενη τον οικολογικό προσανατολισμό, η Globalsat σύστησε στο κοινό της Xenia και τα φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής κι αυτοκατανάλωσης της Greenvolt Next, τα οποία έρχονται να δώσουν λύση σε μια περίοδο που το ενεργειακό κόστος τείνει να εκτροχιάσει τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων, παρά τη καλή πορεία του κλάδου. Η Greenvolt Next, σε συνεργασία με τον Πορτογαλικό Όμιλο Greenvolt, αναλαμβάνει την μελέτη, την κατασκευή έως και την συντήρηση και τη λειτουργία ολοκληρωμένων συστημάτων πράσινης ενέργειας. Χάρη στις δύο λύσεις που διαθέτει δε, (το Solar PPA το οποίο δεν απαιτεί επένδυση από την πλευρά του πελάτη και το Solar EPC που προβλέπει επένδυση από πλευράς του πελάτη) μπορεί να εξασφαλίσει μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Η ηλιακή ενέργεια στο επόμενο επίπεδο

Για τους επιχειρηματίες του κλάδου που θέλουν να οδηγήσουν την ηλιακή τεχνολογία στο επόμενο επίπεδο, η Globalsat παρουσίασε τον εξοπλισμό πράσινων λύσεων της Huawei. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και του cloud, η λύση Huawei FusionSolar Smart PV Inverter, μετρατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε κύρια πηγή ενέργειας σε ένα χώρο, αποθηκεύοντας την κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας ή τις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Βιωσιμότητα με αποδόσεις

Όσο για την μέτρηση της αποδοτικότητας των λύσεων αυτών, κατάλληλη αποδεικνύεται η λύση διαχείρισης εταιρικής βιωσιμότητας της Globalsat, η οποία συλλέγει, αναλύει και αυτοματοποιεί πληροφορίες που έχουν σημασία για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξής. Μέσω ειδικής πλατφόρμας ο ξενοδόχος μπορεί να έχει υψηλού επιπέδου επισκόπηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, ιστορικά στοιχεία, προηγμένες αναλύσεις δεδομένων, σύγκριση αυτών με προηγούμενες χρονικές περιόδους, ομαδοποιήσεις των πληροφοριών ενέργειας και βιωσιμότητας, καθώς και αποκλίσεις από τον αρχικό ενεργειακό προϋπολογισμό μέσω διαγραμμάτων, αναφορών, πινάκων ελέγχου-dashboards.

Από το μενού των προσφερόμενων υπηρεσιών, δεν έλειπαν και οι τεχνολογικές εφαρμογές, που επιτρέπουν στους διαχειριστές των ξενοδοχείων να επιβλέπουν την ορθή λειτουργία των συσκευών απομακρυσμένα και προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδική εμπειρία φιλοξενίας. Αυτοματισμοί στη διαχείριση του φωτισμού του δωματίου, των παραθύρων, προσωποποιημένα μηνύματα και πολλά πολλά άλλα κέντρισαν το ενδιαφέρον των πολυάριθμων επισκεπτών του περιπτέρου.

Μάθε περισσότερα:

LinkedIn | Facebook | Instagram | YouTube

Corporate Site | Eshop

Γνωρίστε την Ομάδα της Globalsat

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο τουρισμός κρατάει τα κλειδιά για νέο «κουμπαρά» Χριστουγέννων - Ο στόχος των 20 δισ. και η καλή πορεία τον Οκτώβριο

Η Samsung Electronics Hellas αποκαλύπτει το Wonderbox, μια κινηματογραφική εμπειρία εμπνευσμένη από τη Neo QLED 8K

Τουρισμός: Πάρος, Μήλος και Τήνος δημοφιλείς προορισμοί και για την κρουαζιέρα το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider