EUDI Wallet: Ένα βήμα πιο κοντά το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Τι θα περιλαμβάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EUDI Wallet: Ένα βήμα πιο κοντά το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Τι θα περιλαμβάνει
Έρχεται το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Τι είναι το European Digital Identity Wallet (EUDI Wallet).

Η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Πορτοφολιού Ψηφιακής Ταυτότητας (EUDI) παίρνει σάρκα και οστά καθώς στις 10 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια εργαλειοθήκη που υποδεικνύει τις κοινές κατευθύνσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Το πορτοφόλι EUDI θα αναπτυχθεί από τα κράτη μέλη σε συνεργασία με την Κομισιόν προκειμένου να υπάρξει μια κοινή, διαλειτουργική και τυποποιημένη λύση για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Θα έχει τη μορφή εφαρμογής, η οποία θα επιτρέπει σε πολίτες και εταιρείες να ταυτοποιούνται με ασφαλή και πρακτικό τρόπο όταν είναι απαραίτητο για πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αποθήκευσης και χρήσης δεδομένων με ασφάλεια για όλους τους τύπους υπηρεσιών, καθώς και αποθήκευση διαπιστευτηρίων όπως άδειες οδήγησης, τίτλοι σπουδών κ.λπ.

Το Toolbox θα συμπληρώσει τη νομοθετική πρόταση για μια αξιόπιστη και ασφαλή Ψηφιακή Ταυτότητα και αποτελεί ένα κρίσιμο πρώτο βήμα που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου ψηφιακής ταυτοποίησης και επαλήθευσης ταυτότητας με βάση κοινά πρότυπα σε ολόκληρη την ΕΕ. Στοχεύει στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου εμπιστοσύνης στις ψηφιακές συναλλαγές στην Ευρώπη. Τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με την Επιτροπή για τη συνεχή ενημέρωση της εργαλειοθήκης.

Το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας θα παρέχει έναν ασφαλή και βολικό τρόπο σε Ευρωπαίους πολίτες με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλέφωνό τους να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν με ασφάλεια δεδομένα για κάθε είδους υπηρεσίες, όπως check-in στο αεροδρόμιο, ενοικίαση αυτοκινήτου, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή όταν συνδέονται στον λογαριασμό τους σε μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Επιπλέον, το πορτοφόλι EUDI θα επιτρέπει στους πολίτες να αποθηκεύουν διάφορα διαπιστευτήριά τους, όπως άδεια οδήγησης, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ιατρικά έγγραφα και πτυχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η χώρα μετατρέπεται σε πόλο υψηλής τεχνολογίας - Κατεβάστε το myHealth

Πιερρακάκης: Το μέλλον είναι ψηφιακό και ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι

Εντυπωσιασμένη η Βεστάγκερ από το πόσο γρήγορα βελτιώθηκε το gov.gr

gazzetta
gazzetta reader insider insider