Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο
honor magic 4 pro
Η τιμή κι όλα τα νέα χαρακτηριστικά του νέου smartphone της Honor -

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των smartphones παρουσίασε μεταξύ άλλων στο Mobile World Congress 2022 η Honor, η κινεζική εταιρεία που έχει ξεκινήσει δυναμικά την πορεία της το 2022. Ο λόγος για το HONOR Magic4 Pro το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Μαΐου.

Συμμετρική σχεδίαση, πρωτοποριακές δυνατότητες φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης, ανώτερη απόδοση και ολοκληρωμένες δυνατότητες προστασίας απορρήτου, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην νέα ναυαρχίδα της Honor.

Εκ πρώτης όψεως στο νέο smartphone της Honor παρατηρεί κανείς τις καμπύλες που διαθέτει η οθόνη και στις 4 πλευρές και όχι μόνο σε 2 όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς, γεγονός που κάνει το κράτημα και την πλοήγηση στα μενού θεωρητικά καλύτερη. Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη καινοτομία του.

Το μοντέλο είναι ένα από αυτά που φορούν την τελευταία πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 5G Mobile, το κορυφαίο SoC της Qualcomm, με υποστήριξη -φυσικά- 5G και συνοδευόμενο από 8GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Με την υποστήριξη της Qualcomm 7th Gen AI Engine και Cortex-X2 CPU, το HONOR Magic4 Pro διαθέτει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας, ενώ επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Σε σύγκριση μάλιστα με την προηγούμενη γενιά, η σειρά HONOR Magic4 βελτιώνει την απόδοση της CPU κατά 20%, την απόδοση της GPU κατά 30% και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης κατά 300%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά HONOR Magic4 υποστηρίζεται από το HONOR Turbo που μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του chipset ενώ το HONOR OS Turbo X διασφαλίζει ότι το hardware και το λογισμικό συνεργάζονται άψογα για να βελτιώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Έμφαση δίνεται για ακόμα μια φορά από την εταιρεία και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης στο gaming, με την HONOR να φέρνει πρώτη την τεχνολογία AI Super Rendering στη βιομηχανία στα παιχνίδια για κινητά, μέσω της GPU Turbo X, παρέχοντας εξαιρετικά υψηλό ρυθμό καρέ και συνδεσιμότητας ενώ παράγει λιγότερη θερμότητα και μειώνει το χρόνο απόκρισης ικανοποιώντας επαρκώς την απαίτηση του παίκτη για υψηλή ποιότητα gaming και προσφέρει ομαλή ποιότητα παιχνιδιού.

Στην περίπτωση της οθόνης, είναι 6.81’’ με ανάλυση 1312 x 2848 pixels και βασίζεται στην τεχνολογία LTPO. Επιπλέον υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης από 1 έως 120Hz για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το 100% DCI-P3 χαρίζοντας πιο ευκρινή χρώματα επιπέδου κινηματογραφικής εμπειρίας, κάτι που κάνει τη διαφορά και στα mobile games. Σύμφωνα με την εταιρεία η οθόνη του HONOR Magic4 Pro μπορεί να εμφανίσει έως και 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα ενώ χάρη στην διαμόρφωση πλάτους παλμού (PWM) 1920 Hz, το υψηλότερο PWM που έχει επιτευχθεί ποτέ σε οθόνη LTPO, ελαχιστοποιεί την καταπόνηση των ματιών, παρέχοντας μια άνετη εμπειρία θέασης, ακόμη και σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Στις ενδιαφέρουσες λειτουργίες του κινητού συγκαταλέγεται και η αυτόματη και σε πραγματικό χρόνο μετατροπή περιεχομένου από SDR σε HDR και μάλιστα με αυξημένο ρυθμό καρέ με αντιστάθμιση κίνησης, με βάση την τεχνολογία MEMC. Όσον αφορά την ιδιωτικότητα, στο νέο flagship smartphone της honor βρίσκει κανείς και την ολοκαίνουργιας λειτουργίας «Privacy Calling» που υποστηρίζεται από AI και υποστηρίζεται από της τεχνολογία «Directional Sound Technology», αποτρέποντας τη διαρροή ήχου για περισσότερες ιδιωτικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Σύστημα καμερών που ξεχωρίζει

Απαρατήρητη δεν περνά φυσικά και η κάμερα του κινητού στο πίσω μέρος της συσκευής τόσο για τις δυνατότητες της όσο και για τον σχεδιασμό της. Συγκεκριμένα το κεντρικό σύστημα καμερών του Honor Magic 4 Pro αποτελείται από 3 αισθητήρες, οι δύο στα 50MP και έναν τρίτος τηλεφακός στα 64MP. Με αυτούς τους φακούς το Magic 4 Pro είναι σε θέση για υπερευρυγώνιες λήψεις ενώ και η μακροφωτογράφιση υπηρετεί υψηλά στάνταρ. Σύμφωνα με την εταιρεία η ευρεία κάμερα 50 MP και η κάμερα Ultra-Wide 50 MP προσφέρουν 65% αύξηση στην ευκρίνεια και τη σαφήνεια της εικόνας ενώ η 64MP Periscope Telephoto Camera προσφέρει οπτικό ζουμ 3,5x και ψηφιακό ζουμ 100x, βελτιώνοντας περαιτέρω την ευκρίνεια και τη διαύγεια της εικόνας κατά 160%. Μάλιστα η εταιρεία υπόσχεται κορυφαίες λήψεις ακόμα και το βράδυ, με το Magic 4 Pro να είναι το πρώτο smartphone που προσφέρει εγγραφή βίντεο 10-bit Log 4K και στα 60 fps. ΝΑ σημειωθεί ότι το σύστημα καμερών συμπληρώνεται από μια selfie κάμερα στα 12 MP.

Κατά τα λοιπά η συσκευή υποστηρίζει IP68 και διαθέτει SuperCharge τεχνολογία των 100W που ολοκληρώνει τη φόρτιση από το 0 στο 100% σε 15 λεπτά.

Το Honor Magic 4 Pro τρέχει Android 12, στην επιφάνεια του οποίου η εταιρεία έχει ενσωματώσει το δικό της γραφικό περιβάλλον, χωρίς όμως πολλές αλλαγές και φυσικά Google Mobile Services. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε άσπρο, μαύρο, χρυσό αλλά και σε ένα νέο ιδιαίτερο κυανό χρώμα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το Honor Magic 4 Pro θα έρθει στη χώρα μας με τιμή που κυμαίνεται κοντά στην τιμή που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα 1099€.

Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο
Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο
Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο
Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο
Honor Μagic 4 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Honor φτάνει στην Ελλάδα τον Μάιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Realme GT2 και GT2 Pro: Δύο νέο ισχυρά smartphones παρουσίασε η realme στο MWC 2022 - Έρχεται το Smartphone με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο

Tο smartphone με την ταχύτερη φόρτιση παγκοσμίως φέρνει η realme στο MWC 2022

MWC 2022: H γιορτή της τεχνολογίας ξεκινά σήμερα στη Βαρκελώνη - Όλα όσα αναμένουμε

gazzetta
gazzetta reader insider insider