Την ελληνική startup Lenses.io εξαγόρασε ο γερμανικός κολοσσός Celonis

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την ελληνική startup Lenses.io εξαγόρασε ο γερμανικός κολοσσός Celonis
Η εξαγορά της Lenses.io από την Celonis ανοίγει για τη δεύτερη τον δρόμο προς την ελληνική αγορά.

Στον γερμανικό κολοσσό Celonis περνά η ελληνική startup Lenses.io με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τίμημα μεταξύ 50 -70 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά της Lenses.io από την Celonis ανοίγει για τη δεύτερη τον δρόμο προς την ελληνική αγορά, στην οποία σκοπεύει να αποκτήσει «βάση», δημιουργώντας δεκάδες νέες θέσεις εργασίας το επόμενο διάστημα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Celonis, τον παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο του Execution Management. Μαζί θα προσφέρουμε νέες δυνατότητες επεξεργασίας, διακυβέρνησης και ασφάλειας σε επιχειρηματικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Η εξαγορά αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε να ανοίξουμε δεκάδες θέσεις εργασίας τους στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται και ελπίζουμε να χτίσουμε μια από τις καλύτερες enterprise εταιρείες της επόμενης δεκαετίας», δήλωσε σχετικά ο Αντώνιος Χαλκιόπουλος, CEΟ και συνιδρυτής της Lenses.io.

H ιστορία της Lenses.io

Να θυμίσουμε ότι η Lenses.io, είναι δημιουργός της ομώνυμης και ταχέως αναπτυσσόμενης πλατφόρμας λογισμικού που υποστηρίζει τους οργανισμούς στην αξιοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming DataOps). Ιδρυθείσα το 2016, από τους Αντώνιο Χαλκιόπουλο και Χριστίνα Δασκαλάκη, η ελληνική startup επικεντρώθηκε στην αυξανόμενη σημασία της αποδοτικής αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας που δημιούργησε βοηθά μέχρι και σήμερα οργανισμούς κι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τεχνολογίες data streaming, όπως Apache Kafka, χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει εύκολη ενσωμάτωση και διαχείριση, ασφάλεια και συμμόρφωση, καθώς και πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου από κάθε εργαζόμενο.

Η Lenses.io έλαβε αρχική χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την Marathon Venture Capital τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 άντλησε ακόμα 7,5 εκατομμύρια δολάρια από το κορυφαίο ευρωπαϊκό fund 83North και την Marathon Venture Capital. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία κατόρθωσε να συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, μέρος των οποίων συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune 100. Μάλιστα η τεχνολογία και η δυναμική που ανέπτυξε η Lenses.io προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, οδηγώντας σε συνεργασίες με ονόματα όπως Microsoft και Amazon. Το πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνει σήμερα ονόματα όπως Daimler, Playtika, Bouygues Telecom, Generali και Schneider Electric, ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα της αυξάνεται διαρκώς, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους δημιουργούν ψηφιακές υπηρεσίες με δεδομένα πραγματικού χρόνου.

Ποιος είναι ο γερμανικός κολοσσός Celonis

Όσο για την Celonis αποτελεί έναν γερμανικό «μονόκερο», ο οποίος ξεκίνησε σχεδόν πριν από μια δεκαετία από τους τότε φοιτητές Alex Rinke, Bastian Nominacher και Martin Klenk με αρχικό κεφάλαιο 15.000 δολάρια. Σήμερα πλέον η Celonis έχει έδρα σε Νέα Υόρκη και Μόναχο, απασχολεί 1.300 εργαζόμενους και στο πελατολόγιό της εντάσσονται εταιρείες όπως Dell, L’Oreal και Pfizer. Προσφάτως, η εταιρεία ολοκλήρωσε γύρο χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολ., με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται πλέον στα 11 δισ. δολ. και να κατατάσσεται μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στην κατηγορία execution management. Για την ακρίβεια η Celonis προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς με τους οποίου συνεργάζεται έναν νέο τρόπο διαχείρισης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους βασισμένο σε δεδομένα και στοχευμένη πληροφόρηση μέσω της πλατφόρμας Celonis Execution Management System.

Πέρα από την άφιξη της γερμανικής εταιρείας στην ελληνική αγορά, η εν λόγω εξαγορά σηματοδοτεί κι ένα πετυχημένο «exit» για το επενδυτικό ταμείο Marathon Venture Capital, το οποίο και ανακοίνωσε την έξοδό του από την εταιρεία. Σημειωτέον ότι η Lenses.io υπήρξε η πρώτη του επένδυση Marathon Venture Capital. Έκτοτε βέβαια το seed-stage venture capital fund, έχει υποστηρίξει αρκετούς φιλόδοξους Έλληνες ιδρυτές στην δημιουργία εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης. Με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ, η Marathon εξακολουθεί να επενδύει σε ταχέως αναπτυσσόμενες startups όπως οι Augmenta, Netdata, Learnworlds, Causaly, και Hack The Box.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το δρόμο που ανοίγεται στην ομάδα της Lenses.io αλλά και για τις πολλές νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στη χώρα, καθότι η Celonis οδηγεί την σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους» σημείωσε ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ σήκωσε η ελληνική startup Baresquare

Οι τρεις startups από το χώρο της Υγείας που βραβεύτηκαν από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Xρονιά – ρεκόρ το 2021 για τις επενδύσεις σε startups κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider