«Μπλόκο» στους Ταλιμπάν από Facebook, Instagram και WhatsApp

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπλόκο» στους Ταλιμπάν από Facebook, Instagram και WhatsApp
social media
Το Twitter ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την παρουσία περιεχομένου βίας από την ισλαμική οργάνωση του Αφγανιστάν.

Στην απαγόρευση μετάδοσης κάθε περιεχομένου των Ταλιμπάν και μηνυμάτων για τη δράση αυτών από το Facebook, το Instagram κα το WhatsApp προχωρά η Facebook, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της διοίκησης του μεγαλύτερου social media του κόσμου στο CNBC.

Σύμφωνα με την Facebook, οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση και το social media αποφάσισε πως θα αφαιρείται κάθε περιεχόμενο χρηστών (αναρτήσεις, φωτογραφίες, βίντεο κα) που θα έχει σχέση με την ισλαμική οργάνωση.

Η Facebook τονίζει πως η απόφαση της συνάδει με τους κανόνες της διεθνής κοινότητας.

Το Twitter

Εξάλλου, η διοίκηση ενός άλλο μεγάλου social media, του Twitter, γνωστοποίησε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις, προσθέτοντας πως «κάθε περιεχόμενο που προάγει τη βία και τη χειραγώγηση λογαριασμών χρηστών θα εξετάζεται από τους κανόνες χρήσης της πλατφόρμας».

«Η κατάσταση στο Αφγανιστάν εξελίσσεται γρήγορα. Παρατηρούμε ανθρώπους που μέσω του Twitter ζητούν βοήθεια και αρωγή στο Αφγανιστάν. Η βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και για αυτήν αγρυπνούμε» ανέφερε εκπρόσωπος του Twitter στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider