Έτοιμη να κατακτήσει την αγορά των σέρβερ και του cloud computing η Huawei (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμη να κατακτήσει την αγορά των σέρβερ και του cloud computing η Huawei (vid)
Ο νέος της επεξεργαστής Kungpeng 920 φέρει τεχνολογία ARM στα 7 νανόμετρα.

Η Huawei παρουσίασε τη Δευτέρα τον νέας γενιάς επεξεργαστή της για σέρβερ, προκειμένου να ανταγωνιστεί στην αγορά την AMD, παρά το γεγονός ότι ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο νέος επεξεργαστής, Kunpeng 920, έχει σχεδιαστεί για χρήση σε κέντρα πληροφοριών και αναμένεται να δίνει «ζωή» στο νέο server, TaiShan, ο οποίος επίσης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα.

H Huawei είναι συνηθισμένη να δείχνει ότι προχωρά τις δουλειές της παρά τις μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις εναντίον της. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται και η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριάς της στον Καναδά, αλλά και οι συνεχιζόμενες κατηγορίες από τις ΗΠΑ και άλλους ότι ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «κερκόπορτα» από την κινεζική κυβέρνηση, προκειμένου να κατασκοπεύει τους πολίτες.

«Μόνο παράγοντας καλής ποιότητας προϊόντα μπορούμε να κερδίσουμε τους πελάτες μας. Θα υπακούσουμε στους νόμους και τις απαγορεύσεις στις τοπικές αγορές και βαθμιαία θα παράξουμε προϊόντα που θα ξεχωρίζουν και θα είναι καλοδεχούμενα από τους πελάτες μας», δήλωσε ο Γουίλιαμ Ξου, επικεφαλής του μάρκετινγκ της εταιρείας, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο οι πωλήσεις του νέου σέρβερ αναμένεται να επηρεαστούν από τις πολιτικές αντιδράσεις.

To Kunpeng 920 είναι ένα τσιπ στα 7 νανόμετρα. Αυτή η τεχνολογία είναι η πιο σύγχρονη στη βιομηχανία ημιαγωγών και επιτρέπει την κατασκευή μικρότερων εξαρτημάτων, που είναι πιο δυνατά και αποδοτικότερα ενεργειακά από τους προκατόχους τους.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Huawei, οι νέοι της σέρβερ με τον επεξεργαστή Kungpen είναι σχεδιασμένοι να επεξεργάζονται ταχύτατα και να αποθηκεύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Η βρετανική ARM, που έχει σχεδιάσει τους νέους επεξεργαστές της Huawei, έως τώρα δημιουργούσε επεξεργαστές για κινητές συσκευές, αλλά τελευταία προσπαθεί να κάνει το άνοιγμα και στην αγορά των σέρβερ και cloud συσκευών.

huawei

Να σημειώσουμε πως η Huawei δεν είναι η μόνη εταιρεία με επεξεργαστή για σέρβερ στα 7 νανόμετρα. Η AMD διαθέτει κι αυτή το δικό της προϊόν σ΄αυτήν την αρχιτεκτονική, που κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά. Η τελευταία κίνηση της Huawei, τη θέτει αντιμέτωπη με κατασκευαστές όπως η AMD και η NVIDIA.

Έως τώρα, η Huawei έβγαζε τον «περιούσιο» κυρίως πουλώντας τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Όμως, πλέον, αναζητά διέξοδο και σε νέες οδούς ανάπτυξης, όπως οι ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και οι τεχνολογίες cloud. Οι νέοι σέρβερ, TaiShan, θεωρούνται από τον κινεζικό κολοσσό ως η ιδανική ευκαιρία για την προώθηση των τελευταίων επιχειρηματικών στόχων της Huawei.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνολογικός κολοσσός εργάστηκε για αρκετά χρόνια με συνεργάτη την Intel, που παρείχε τους επεξεργαστές για τους σέρβερ της εταιρείας, όμως ο νέος επεξεργαστής Kungpeng 920 είναι φτιαγμένος σε αρχιτεκτονική ARM.

«Η Huawei και η Intel είναι μακροχρόνιοι στρατηγικοί συνεργάτες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Η σχέση μας με την Intel, παρά το γεγονός ότι έχουμε διαφορές αναφορικά με τους κεντρικούς επεξεργαστές, έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων που αλληλοσυμπληρώνονται. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε επεξεργαστές Intel σε τομείς όπου αποδίδουν καλύτερα και θα χρησιμοποιούμε επεξεργαστές ARM στους σέρβερ και στο cloud, όπου έχουν καλύτερη απόδοση», δήλωσε ο Ξου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider