ΕΦΚΑ: Μισθοί 7.000 ευρώ στους νέους managers - Γενναία μπόνους σε υπαλλήλους και διευθυντές

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Μισθοί 7.000 ευρώ στους νέους managers - Γενναία μπόνους σε υπαλλήλους και διευθυντές
Μολονότι ο μισθός των διευθυντών του Δημοσίου σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ, οι νέοι managers θα λαμβάνουν μισθούς ιδιωτικού τομέα, της τάξης των 7.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως

Mισθούς που απέχουν πολύ από το μισθολόγιο του Δημοσίου θα δίνει ο ΕΦΚΑ στους νέους managers που θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα προβλέπεται «γενναίο» πριμ στους εργαζόμενους που πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί από την Διοίκηση και διεκπεραιώνουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις υποθέσεις των πολιτών.

Οι νέοι γενικοί διευθυντές του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν τον τομέα της πληροφορικής και της αξιοποίησης των ακινήτων θα είναι στελέχη της αγοράς και θα αμείβονται με 7.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, συν μπόνους.

Μολονότι ο μισθός των διευθυντών του Δημοσίου σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ, οι νέοι managers θα λαμβάνουν μισθούς ιδιωτικού τομέα, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του ΕΦΚΑ είναι ο μόνος τρόπος για να προσελκύσει ο φορέας στελέχη καριέρας που θα εργαστούν στον πιο προβληματικό Οργανισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Μάλιστα οι διαδικασίες για την επιλογή τους θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του φορέα.

Μπόνους στους υπαλλήλους

Ηδη το υπουργείο Εργασίας εφαρμόζει την μέθοδο του μπόνους στους υπαλλήλους που διεκπεραιώνουν συνταξιοδοτικές υποθέσεις.

Το νέο σύστημα καταβολής πριμ συνδέεται με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους (συντελεστές βαρύτητας) που θα τίθενται ανά Γενική Διεύθυνση και θα ανταμείβει χωρίς «κόφτη» τόσο τους άριστους όσο και τους απλώς επιμελείς.

Το νέο πλαφόν που θα θεσπιστεί ανά υπάλληλο θα είναι 7.800 ευρώ ετησίως, ενώ τα κλιμάκια των έξτρα αμοιβών θα καθοριστούν από επιτροπή.

Πριμ με το ίδιο πλαφόν προβλέπεται και για τους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office του τηλεφωνικού κέντρου 1555. Αν η υπόθεση που καλούνται να φέρουν εις πέρας είναι πολύπλοκη (π.χ. μια υπόθεση διαδοχικής ασφάλισης), το πριμ θα είναι μεγαλύτερο και θα κυμαίνεται από 350 – 600 ευρώ το μήνα ανάλογα με τη θέση που κατέχουν.

Το επιπλέον ποσό επιμερίζεται ως εξής:

  • Για την Γραμματεία του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 350 ευρώ το μήνα.
  • Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται ως μέλη των θεματικών κατηγοριών, 450 ευρώ το μήνα.
  • Για τους επόπτες των τμημάτων, 500 ευρώ το μήνα.
  • Για τον προϊστάμενο του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 550 ευρώ το μήνα.
  • Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στο τμήμα εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων μορφών επικοινωνίας, 450 ευρώ το μήνα.
  • Για τον προϊστάμενο του τμήματος εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 550 ευρώ.
  • Για τον διευθυντή της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών, 600 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΚΑ: Τα κριτήρια επιλογής των ιδιωτών managers - Ποιοι θα μοιραστούν μπόνους έως 7.800 ευρώ ετησίως

ΕΦΚΑ: Managers από τον ιδιωτικό τομέα και πριμ παραγωγικότητας - Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider