ΕΦΚΑ: Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη
Οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν συνολικά τις οφειλές τους τόσο απέναντι στη φορολογική διοίκηση όσο και απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνου Τσακλόγλου, η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

Η εκπνοή της προηγούμενης προθεσμίας ήταν την επόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές των Ταμείων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί δεν ξεπερνούν τους 14.000.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με την ενοποίηση των ΚΑΔ, οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν συνολικά τις οφειλές τους τόσο απέναντι στη φορολογική διοίκηση όσο και απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα.

Στόχος της παράτασης είναι να ενταχθούν και τα νομικά πρόσωπα στη ρύθμιση , για τα οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών.

Η ρύθμιση των 72 δόσεων του ΕΦΚΑ αφορά χρέη της πανδημίας που δημιουργήθηκαν εντός της χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 - Ιουνίου 2021, απαιτητών από 1/3/2020 έως 31/7/2021, με την προϋπόθεση να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και να έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ, στην πανδημία «φούσκωσαν» οι οφειλές προς τον ασφαλιστικό φορέα και ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Ήδη το Κέντρο έχει στείλει τα σχετικά «ραβασάκια» βεβαίωσης οφειλών σε 767.645 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος χρόνου για επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας - Προς παράταση η ρύθμιση κορονο-χρεών προς τον ΕΦΚΑ

Χρέη πανδημίας: Έρχεται παράταση για τη ρύθμιση των 36-72 δόσεων έως 23 Φεβρουαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider