ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Διπλή ενίσχυση την Πέμπτη σε 92.804 δικαιούχους

Αγγελική Μαρίνου
Μοιράσου το
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Διπλή ενίσχυση την Πέμπτη σε 92.804 δικαιούχους
Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους.

Tαμείο πάνε αύριο 92.804 δικαιούχοι του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα πληρωθεί η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 σε 28.744 δικαιούχους καθώς και η αναλογία επιδόματος αδείας σε 64.060 δικαιούχους.

Στο μεταξύ μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», για τους μήνες ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2021. Αυτό αφορά μόνο για:

  • τους εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ ΦΑΣΗΣ,
  • τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ.

Να σημειωθεί ότι στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» εντάσσονται οι εργαζόμενοι που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης κατά την 31η Οκτωβρίου 2021 (τα στοιχεία των οποίων αντλούνται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) σε επιχειρήσεις που πληρούν τα οικονομικά στοιχεία που ορίζονται στην απόφαση, τα οποία είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021.

Τον Νοέμβριο, 6,8 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 29.390 εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Υπενθυμίζεται πως στο πρόγραμμα μπορούν και συμμετέχουν επιχειρήσεις-εργοδότες που παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών ΦΠΑ σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς που έχει οριστεί ή ορίζεται εκ νέου σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του Μηχανισμού για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παρατείνεται και το 2022 - Ποιους αφορά