Φορολοταρία: Θα μοιράσει 2 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα - Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολοταρία: Θα μοιράσει 2 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα - Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο
Kάθε μήνα η ΑΑΔΕ θα μοιράζει σημαντικά ποσά, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ.

Πρεμιέρα με την χριστουγεννιάτικη κλήρωση η οποία θα μοιράσει 2 εκατομμύρια ευρώ στους τυχερούς φορολογούμενους κάνει η νέα φορολοταρία που ετοιμάζουν πυρετωδώς το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ειδική κλήρωση την παραμονή των Χριστουγέννων θα μοιράσει έως και 100.000 ευρώ ενώ από τον Ιανουάριο του 2022 και κάθε μήνα η ΑΑΔΕ μέσω της φορολοταρίας θα μοιράζει σημαντικά ποσά, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ, επιβραβεύοντας έτσι τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Το λίφτινγκ στη φορολοταρία συνοδεύεται με τα κίνητρα που θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ιδιαίτερα από κλάδους που βρίσκονται ψηλά στην λίστα στης φοροδιαφυγής. Οι νέες ρυθμίσεις που θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του φθινοπώρου προβλέπουν ότι από τον Ιανουάριο του 2022 έως και το 2025 θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κ.α).

Νέα φορολοταρία

Ο σχεδιασμός για την νέα φορολοταρία προβλέπει τα εξής:

1. Κάθε μήνα η φορολοταρία θα μοιράζει 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα σε κάθε κλήρωση 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα:

- 500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ,

- 70 από 5.000 ευρώ,

- 5 από 20.000 ευρώ και

- 1 υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

2. Νέα πλατφόρμα: Δημιουργείται ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν έχουν κερδίσει. Ήδη εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών προχωρά στον σχεδιασμό της πλατφόρμας έτσι ώστε να είναι έτοιμη τον προσεχή Δεκέμβριο.

3. Έξτρα λαχνοί: Στη νέα φορολοταρία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με το ισχύον καθεστώς. Συγκεκριμένα φορολογούμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα αναμένεται να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάζεται οι λαχνοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις πολύτεκνες οικογένειες να τριπλασιάζονται.

4. Λαχνοί ανάλογα με το εισόδημα. Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται να λαμβάνουν περισσότερους λαχνούς όσοι δαπανούν με κάρτες ή μέσω e-banking το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους. Για παράδειγμα εάν κάποιος κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα ανέρχονται στο 50% του εισοδήματός του οι λαχνοί θα διπλασιάζονται ενώ εάν κάνει περισσότερες ηλεκτρονικές δαπάνες θα τριπλασιάζονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider