Εργασιακά
20-07-2021 | 12:45

Δύο προκηρύξεις για 27.000 προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέσα στον Αύγουστο

Αγγελική Μαρίνου
Μοιράσου το
Δύο προκηρύξεις για 27.000 προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέσα στον Αύγουστο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας εντός του Αυγούστου. Παράλληλα ο ΟΑΕΔ βάζει τις τελευταίες πινελιές στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

2.000 θέσεις μονίμων στο Δημόσιο

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη στο Δημόσιο περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών του  ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου).  

Έως το τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν 14 προκηρύξεις από τις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, με τις προσφερόμενες θέσεις για κάθε περιφερειακή ενότητα. 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ. 

Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

 • ΑμεΑ: 500 θέσεις
 • Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις
 • Πολύτεκνοι: 390 θέσεις
 • Τρίτεκνοι: 530 θέσεις
 • Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις
 • Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις

Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, οι υποψήφιοι παραπέμπονται μέσω των προκηρύξεων του Ν. 2643/1998 στην αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του ΑΣΕΠ που έχει ήδη εκδοθεί. Οι θέσεις αφορούν σε διάφορους κλάδους/ειδικότητες και σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακή, Τεχνολογική, Δευτεροβάθμια, Υποχρεωτική).

25.000 εργαζόμενοι με 8μηνα στους δήμους

Aντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 δήμους της χώρας.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την δήλωση των θέσεων που θέλουν να καλύψουν οι δήμοι και θα ακολουθήσει η υποβολή των αιτήσεων, εντός του τρίτου δεκαήμερου του Αυγούστου.

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους ανέργους θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου και οι προσλήψεις των ωφελούμενων θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

Το νέο προσωπικό θα καταρτιστεί για 120 ώρες και στη συνέχεια θα εργαστεί για 8 μήνες, με μισθό από 431,75 ευρώ το μήνα (για ανέργους κάτω των 25 ετών) έως 495,25 ευρώ το μήνα (για ανέργους 25 ετών και άνω).

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
 • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 • Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων, με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
 • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.