Εργασιακά
14-05-2021 | 15:52

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Οι νέοι μισθοί της επαναπρόσληψης για την φετινή σεζόν - Υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση

Αγγελική Μαρίνου
Μοιράσου το
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Οι νέοι μισθοί της επαναπρόσληψης για την φετινή σεζόν - Υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, ανακοινώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) και η υποχρεωτικότητα και επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους της χώρας.

Η σύμβαση αυτή εκπροσωπεί 96.000 ξενοδοχοϋπάλληλους από τους σχεδόν 140.000  σε όλη τη χώρα, ενώ όσοι εργοδότες δεν την εφαρμόζουν θα έχουν συνέπειες.

Ανάλογα με την ειδικότητά τους, οι υπάλληλοι κατατάσσονται σε τέσσερις μισθολογικές κατηγορίες:

Κατηγορία A: 863,83 ευρώ

Κατηγορία Β: 845,61 ευρώ

Κατηγορία Γ: 828,87 ευρώ

Κατηγορία Δ: 792,08 ευρώ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, να κηρύξει υποχρεωτική την Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η υποχρεωτικότητα και η επεκτασιμότητα της Σύμβασης, θα ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους αφού πλέον αυτή θα αφορά στο σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων της χώρας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αποδεικνύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την αποτελεσματικότητα των Συνδικάτων και του αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Η συλλογική ρύθμιση στα ξενοδοχεία θέτει όρους ισότητας στις αμοιβές αλλά και στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, διασφαλίζοντας το κρίσιμο δικαίωμα της επαναπρόσληψης για το σύνολο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Η ΓΣΕΕ, θα βρίσκεται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων και θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων που εμπεριέχονται στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.