Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις: Νέα καταληκτική προθεσμία στο ΚΕΑΟ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις: Νέα καταληκτική προθεσμία στο ΚΕΑΟ
Η ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους μη μισθωτούς, από 30 Απριλίου μετατίθεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πεντάμηνη παράταση παίρνει η διαδικασία υποβολής αίτησης στο ΚΕΑΟ για ένταξη στην ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις (του ν.4611/2019), για όσους έχει προηγηθεί η αντίστοιχη αίτηση προσδιορισμού του ποσού στον e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ασφαλιστικού υπερ-ταμείου, η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών με τις διατάξεις του ν.4611/2019 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες περιλαμβάνει δύο στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο αφορούσε στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ
  • Το δεύτερο στάδιο είχε να κάνει με την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κ.Ε.Α.Ο.

Για τις προαναφερόμενες κατηγορίες οφειλετών η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση ολοκληρωνόταν μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας που ήταν η 7η Οκτωβρίου 2019 και μετά τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ και την υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους μη μισθωτούς, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ ήταν η 30η Απριλίου 2021, όπως είχε οριστεί στο άρθρο 70 του ν. 4756/2020.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η προθεσμία αυτή μετατίθεται για τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν υπολογίζονται τόκοι και άλλες προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Υπενθυμίζεται πως η απώλεια της ρύθµισης των 120 δόσεων οδηγεί στην αναβίωση της οφειλής και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων στην κατάσταση που είχαν κατά την ηµεροµηνία υπαγωγής στη ρύθµιση και μάλιστα πριν από τον τυχόν επανυπολογισµό τους. Αυτό σημαίνει πως μια ενδεχόμενη απώλεια της ρύθμισης των 120 δόσεων θα είχε πολύ σημαντικό κόστος για αρκετούς ασφαλισμένους – οφειλέτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Γκάζι» στην έκδοση συντάξεων μέσω του «Άτλας» - Μπαίνουν στο σύστημα τον Μάιο αναπηρικές και πρ.ΤΣΑΥ

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές Μαρτίου - Προθεσμία έως τις 6 Μαΐου

Πασχαλινός «μποναμάς» για επιχειρηματίες, δανειολήπτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους - Τι θα εισπράξουν την Μ.Εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider