Πρακτική άσκηση με αμοιβή για 94 νέους στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρακτική άσκηση με αμοιβή για 94 νέους στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ προσφέρει σε άτομα ηλικίας 18-35 ετών τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς. Το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων. Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Η περίοδος πρακτικής άσκησης ξεκινά στις 1 Ιουνίου 2021 και λήγει στις 14 Ιανουαρίου 2022.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας των τριών φορέων (ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΒΕ, ΕΛΣ). Μέσα από το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας των τριών φορέων.

Για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυπος, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε τρεις τύπους με συνολικά 94 θέσεις:

  • Πρακτική Άσκηση - χωρίς πτυχίο ή άλλα τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα: 9 θέσεις
  • Πρακτική Άσκηση - απαραίτητη γνώση αγγλικών: 19 θέσεις
  • Πρακτική Άσκηση- απαραίτητο πτυχίο & γνώση αγγλικών: 66 θέσεις

Προϋποθέσεις αίτησης

Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 02/06/1985 – 01/06/2003) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι να υπάρχει ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και εαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση).

Πρακτική Άσκηση – χωρίς πτυχίο ή άλλα τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα:

Εννέα (9) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της ΚΠΙΣΝ ΑΕ και στις Διοικητικές Υπηρεσίες της ΕΒΕ και της ΕΛΣ.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος Ι).

Στόχος της συγκεκριμένης κατηγορίας πρακτικής άσκησης είναι να επωφεληθούν υποψήφιοι που δεν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα συνήθη τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα αλλά διαθέτουν όρεξη για μάθηση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ένα πολυσχιδές περιβάλλον όπως αυτό του ΚΠΙΣΝ.

α. Προϋποθέσεις:

• Όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2
• Ολοκληρωμένη υποχρεωτική εκπαίδευση

β. Διαδικασία επιλογής:

Είκοσι έξι (26) υποψήφιοι, καθώς και δεκαοκτώ (18) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις εννέα (9) διαθέσιμες θέσεις.

Για τους είκοσι επτά (27) υποψήφιους που προκύπτουν από τις κληρώσεις, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με στελέχη των φορέων. Ένας (1) υποψήφιος προκύπτει από την προηγούμενη προκήρυξη πρακτικής άσκησης, όπως διευκρινίζεται στην εισαγωγή.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι στον τύπο Ι, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε άλλη κατηγορία πρακτικής άσκησης.

Πρακτική Άσκηση – απαραίτητη γνώση αγγλικών

Δεκαεννέα (19) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος ΙΙ).

α. Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά:

• Όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2
• Πιστοποιημένη γνώση* της αγγλικής γλώσσας για επίπεδο τουλάχιστον Β2 (π.χ. FCE)
• Ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (κατ’ ελάχιστον)

β. Διαδικασία επιλογής:

Δεκαέξι (16) υποψήφιοι, καθώς και τριάντα οκτώ (38) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις δεκαεννέα (19) διαθέσιμες θέσεις. Τρεις (3) υποψήφιοι προκύπτουν από την προηγούμενη προκήρυξη πρακτικής άσκησης, όπως διευκρινίζεται στην εισαγωγή.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ή που μετά από σχετικό έλεγχο προκύψει ότι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Διευκρινίζεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος που θέτει υποψηφιότητα για τον τύπο ΙΙ, διατηρεί το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και για τον τύπο ΙΙΙ εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά είναι υποχρεωτικό οι δύο υποψηφιότητες να δηλωθούν σε μια ενιαία φόρμα.

Πρακτική Άσκηση – απαραίτητο πτυχίο & γνώση αγγλικών

Εξήντα έξι (66) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε τμήματα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ, της ΕΒΕ και της ΕΛΣ. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη των φορέων. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση αγγλικών.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για τις 66 θέσεις, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας, επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.snfcc.org/about/internships

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 17 Φεβρουαρίου 2021, 14:00 (ώρα Ελλάδας), οι κληρώσεις των υποψήφιων θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαρτίου, οι συνεντεύξεις τον Απρίλιο και ν ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider