Έρχονται 192 προσλήψεις-εξπρές στην Πολιτική Προστασία και 79 στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται 192 προσλήψεις-εξπρές στην Πολιτική Προστασία και 79 στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
Οι 192 προσλήψεις στην ΓΓΠΠ θα γίνουν με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 192 εποχικών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) «άναψε» το υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη της επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Το αντικείμενο της σύμβασης εργασίας του προσωπικού που θα προσληφθεί θα αφορά στην ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορονοϊού και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) και θα εργαστεί με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας. Η διαδικασία πρόσληψης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη με τις ειδικότητες και τα προσόντα των θέσεων.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την κατανομή 79 ατόμων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, για την κάλυψη πάγιων αναγκών της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΣ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 8, ΠΕ Πληροφορικής 45, ΠΕ
Ψυχολόγων 2, TE Πληροφορικής 20, TE Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών Γραφίστες 2, TE Μηχανικών Τεχνολόγου και Μηχανικού Μηχανολόγου 2.

Η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης θα γίνει από το ΑΣΕΠ στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider