Το eBay επιχορηγεί τις κυκλικές νεοφυείς επιχειρήσεις μόδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το eBay επιχορηγεί τις κυκλικές νεοφυείς επιχειρήσεις μόδας
Η ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα της βιομηχανίας μόδας, η οποία ωστόσο έχει αρχίσει να στρέφεται αργά και σταθερά στην κυκλική οικονομία.

Η ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα της βιομηχανίας μόδας, η οποία ωστόσο έχει αρχίσει να στρέφεται αργά και σταθερά στην κυκλική οικονομία.

Διαδικτυακές πλατφόρμες και οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την κυκλική επιχειρηματικότητα και στον τομέα της ένδυσης με πιο πρόσφατη την πρωτοβουλία του eBay Australia και του Αυστραλιανού Συμβουλίου Μόδας (AFC) τα οποία ιδρύουν ένα Ταμείο Κυκλικής Μ¨οδας για την επιχορήγηση startups που ειδικεύονται σε λύσεις κυκλικής μόδας και βιώσιμες πρακτικές στην βιομηχανία μόδας.

Σαν πρώτο βήμα, το eBay ανακοίνωσε επιχορήγηση 200.000 δολαρίων για τις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου αλλά οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι τόσο βραχυπρόθεσμοι όσο και μακροπρόθεσμοι.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές από το AFC, οι Αυστραλοί αγοράζουν 27 κιλά νέα ρούχα ετησίως ενώ απορρίπτουν περίπου 23 κιλά.

Στατιστικά στοιχεία από το Earth.org δείχνουν επίσης ότι παράγονται 92 εκατομμύρια τόνοι κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων κάθε χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Circular Fashion Fund στοχεύει να μειώσει αυτόν τον αριθμό χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες από νεοφυείς επιχειρήσεις για να αλλάξει σε πρώτη φάση τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

«Κατανοούμε ότι το eBay μπορεί να παίξει ρόλο με κυκλικό τρόπο χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία μας. Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις για να οδηγήσουμε θετικές αλλαγές μέσω της καινοτομίας στη βιομηχανία της μόδας», δήλωσε η Brooke Eichhorn, επικεφαλής μόδας του eBay Australia.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται, καταναλώνεται και ανακυκλώνεται η μόδα, καθιστώντας τις βιώσιμες πρακτικές μόδας πιο προσιτές για όλους», σημείωσε.

«Για την μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία έως το 2030 και το Net Zero έως το 2050, η βιομηχανία μόδας πρέπει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται, παράγονται, καταναλώνονται και απορρίπτονται τα ρούχα», δήλωσε η CEO του Australian Fashion Council, Leila Naja Hibri.

«Για δεκαετίες, το eBay ηγείται του εμπορίου, οδηγώντας την κυκλική οικονομία στην αγορά μεταπώλησής του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη μόδα. Το Ταμείο Circular Fashion του eBay όχι μόνο ενθαρρύνει, αλλά βοηθά στην επιτάχυνση του οδικού χάρτη για το Seamless, το εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης ρούχων που διαθέτει η χώρα», αναφέρει. Αυτή η στρατηγική μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα κράτη του κόσμου, για την Ευρώπη ακόμη και για την Ελλάδα.

Οι νικητές του ταμείου θα αναδειχθούν από μια ομάδα που θα αποτελείται από γνωστά ονόματα του κλάδου, όπως η KITX Founder Kit Willow, η Danielle Kent της AFC, ο διευθύνων σύμβουλος της Sendle, James Chin Moody, η Dr Lisa Lake της UTS και TAFE NSW και η Brooke Eichhorn της eBay Australia, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, οι νικητές του Circular Fashion Fund όχι μόνο θα λάβουν οικονομική υποστήριξη αλλά θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων που περιλαμβάνει συνεδρίες καθοδήγησης, εργαστήρια και εκδηλώσεις δικτύωσης. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναδεικνύουν τεχνολογικές λύσεις τπου εστιάζουν στη μόδα μέσω της πλατφόρμας eBay.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγίδα για την κυκλική οικονομία η ανακύκλωση ρούχων

Κυκλική οικονομία: Έρχονται ριζικές αλλαγές για τη βιομηχανία μόδας

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider