Τροκούδη (Υπερταμείο): Πρέπει να πατήσουμε γκάζι για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τροκούδη (Υπερταμείο): Πρέπει να πατήσουμε γκάζι για τη βιώσιμη ανάπτυξη
ΑΝΘΗ ΤΡΟΚΟΥΔΗ
Στη στρατηγική του Υπερταμείου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στις προκλήσεις της εποχής αναφέρθηκε η κ. Ανθή Τροκούδη.

Στη στρατηγική του Υπερταμείου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στις προκλήσεις της εποχής αναφέρθηκε η κ. Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας στο Υπερταμείο μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αναλύοντας τις πολιτικές που σχετίζονται με την αειφορία, την κυκλική οικονομία και το ESG καθώς και την ανταπόκριση των επιχειρήσεων, η κ. Τρουκούδη σημείωσε ότι «Ως Υπερταμείο παρακολουθούμε και αναπροσαρμόζουμε τα πλάνα μας αλλά έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη. Έχουμε στο οικοσύστημά μας εταιρίες του δημόσιου τομέα και πρέπει να πατήσουμε γκάζι. Έχουμε εταιρείες που παρουσιάζουν διαφορετική ωριμότητα στον τομέα, για παράδειγμα η ΔΕΗ έχει προχωρήσει με τα πλάνα της, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ επίσης έχουν κάνει βήματα σε τομείς όπως είναι το waste management».

Ως προς το ESG, η κ. Τροκούδη ανέφερε ότι το Υπερταμείο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην εταιρική διακυβέρνηση αλλά είναι στην αρχή όσον αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη. «Τώρα χαράσσουμε τη στρατηγική μας. Δεν πρόκειται να δούμε το ESG σαν κάτι που βρίσκεται στο πλάι. Αφορά στην ενσωμάτωση και στο μετασχηματισμό των εταιρειών. Σε ένα χρόνο θα έχουμε να πούμε καλά πράγματα», σημείωσε σχετικά ενώ πρόσθεσε ότι εδώ και ένα χρόνο το Υπερταμείο έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο δίκτυο One Planet όπου συμμετέχουν 44 επενδυτικά ταμεία και ασχολούνται με θέματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή μετάβαση.

Ως προς την εταιρική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, η κ. Τροκούδη επεσήμανε ότι άλλη μία πρόκληση εκτός από την κλιματική αλλαγή είναι και η κοινωνική ανισότητα. Για την τελευταία, οι θυγατρικές του Υπερταμείου έχουνε ενσωματώσει συγκεκριμένα προγράμματα όπως είναι τα κοινωνικά γεύματα αλλά και οι συμπεριληπτικές υπηρεσίες για την προσβασιμότητα όπως είναι το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα για τις συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τροκούδη (Υπερταμείο) στο insider.gr: ESG και Open Data Hub ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για τις δημόσιες επιχειρήσεις

ΕΕΣΥΠ: Η Ανθή Τροκούδη Διευθύντρια Επικοινωνίας

Ο απολογισμός δράσης του Υπερταμείου το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider