Πιερρακάκης: 440 έργα για την ψηφιακή στρατηγική της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιερρακάκης: 440 έργα για την ψηφιακή στρατηγική της χώρας
Στην ψηφιακή στρατηγική της χώρας αναφέρθηκε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στο συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021».

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι στο το 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021» που διοργανώνει το ΤΕΕ.

Όπως σημείωσε, η ψηφιακή στρατηγική του υπουργείου για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει 440 μικρά και μεγάλα έργα τα οποία μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν δημοπρατηθεί και θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Σε πολύ λίγα χρόνια, με τη δημοπράτηση και ολοκλήρωση αυτών των έργων, θα μιλάμε για μια άλλη χώρα και αυτό θα γίνει με πολύ μεγάλες ταχύτητες», επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης ενώ ανέδειξε τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς μέσα από το νέο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν κλάδοι όπως είναι εκείνοι της Κατασκευής και της Πληροφορικής.

Οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται γίνονται σε επίπεδο πόλεων αλλά και σε επίπεδο κρατικής δομής με διαφορετικούς ρυθμούς ανά περίπτωση και ανάλογα με τις υπάρχουσες υποδομές.

«Σε ό,τι αφορά στους δήμους, η μετάβαση είναι λίγο ευρύτερη, δεν αφορά μόνο στην ψηφιακή σφαίρα. Αφορά στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση όπου μια σειρά από αναδυόμενες τεχνολογίες θα αλλάξουν τον τρόπο που εξυπηρετείται ο πολίτης. Ο ρόλος του κράτους θα αλλάξει και ο ρόλος της κάθε πόλης, η οποία μπορεί να γίνει πιο έξυπνη, επίσης», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider