Με χάρτινη συσκευασία θα «περπατήσει» τo Johnnie Walker

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με χάρτινη συσκευασία θα «περπατήσει» τo Johnnie Walker
Η Diageo υιοθετεί οικολογικές συσκευασίες.

Στη μάχη των ρύπων δεν ρίχνεται μόνο η βαριά βιομηχανία αλλά και ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών καθώς μεγάλες εταιρείες αναζητούν τρόπους να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Ακουλουθώντας αυτή την τάση, η Diageo διαπίστωσε ότι μεγάλο μέρος του αποτυπώματος άνθρακα παράγεται στα πρώτα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού της, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών και των συσκευασιών. Αυτές ταξινομούνται ως εκπομπές που η εταιρεία δεν ελέγχει άμεσα, επίσης γνωστές ως εκπομπές τύπου «SCOPE 3», δηλαδή εκπομπές από δραστηριότητες που δεν βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας αλλά από συνεργαζόμενους φορείς.

Οι προμηθευτές σε αυτό το τμήμα της αλυσίδας ενδέχεται να παρέχουν αγαθά σε πολλές διαφορετικές εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι η επικοινωνία είναι βασική, σύμφωνα με την Kate Gibson, παγκόσμια διευθύντρια της εταιρείας Diageo.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε πραγματικά να σταματήσουμε… την καταστροφική αλλαγή του κλίματος και να επιτύχουμε τη Συμφωνία του Παρισιού είναι εάν όλοι συνεργαστούμε σε αυτό », είπε μιλώντας στο CNBC.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι υποχρεωτικό για μεγάλες εταιρείες να γνωστοποιούν τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την 1η Απριλίου 2019, αλλά δεν χρειάζεται να συμπεριλάβουν το τρίτο πεδίο στην αναφορά τους. Στις Η.Π.Α., δεν υπάρχει απαίτηση αναφοράς, παρόλο που ορισμένες εταιρείες εκδίδουν εθελοντικά δεδομένα εκπομπών στο CDP (πρώην Carbon Disclosure Project), ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συλλέγει περιβαλλοντικές πληροφορίες.

Μεταξύ 2007 και 2020, η Diageo μείωσε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που παρήχθησαν άμεσα κατά 50%.

Πρόσφατα όμως η εταιρεία προχώρησε και σε μία ακόμη ενέργεια. Εστίασε στη συσκευασία της και πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα μπουκάλι με χαρτί για τη μάρκα ουίσκι Johnnie Walker το επόμενο έτος. Η Diageo συνεργάστηκε με την εταιρεία Pilot Lite για την ίδρυση της Pulpex, μιας εταιρείας που θα παράγει μπουκάλια από ξυλοπολτό βιώσιμης προέλευσης και κάλεσε και άλλους να συμμετάσχουν (μη ανταγωνιστικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των PepsiCo και Unilever).

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider