Tip of the Day

«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου – Έλεγχος για αθέμιτη κερδοφορία στη λίστα με τα παιχνίδια σε προσιτές τιμές

13-12-2023 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για το «Καλάθι του Άη Βασίλη»

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το «καλάθι του Άη Βασίλη», με παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές, ενώ η λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας, σύμφωνα με δηλώσεις στη Βουλή του υπουργού Ανάπτυξης.

«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας. «Συγκεκριμένα, όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστο ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα.

Για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο καλάθι, θα εφαρμόζεται ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία και θα ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους αυτών των προϊόντων», τόνισε και διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του Άη Βασίλη», αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Παράλληλα, από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι των Χριστουγέννων» που περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι.

Για το θέμα αυτό είχε συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.

Όπως αποφασίστηκε, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής έξι προϊόντα:

  1. Αρνί
  2. Κατσίκι
  3. Γαλοπούλα
  4. Τσουρέκι
  5. Βασιλόπιτα
  6. Σοκολάτα

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».

Σημειώνεται ότι η λίστα με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» παραμένει ως έχει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:10

Σκρέκας: Εθνική επιτυχία η υποψηφιότητα Πιερρακάκη - Στήριξη στους πραγματικούς αγρότες

16:06

Eurobank: Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να υπεραποδίδει σε σχέση με την Ευρωζώνη

16:03

Τεκμηριωμένες αποφάσεις για τους πόρους στην υγεία -Ένα συνέδριο με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα

16:02

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν για πρώτη φορά πλατφόρμα πετρελαίου στην Κασπία

15:56

Έξι παραμυθένια ελληνικά χωριά για γιορτινές αποδράσεις

15:53

ΗΠΑ: Χαμηλό 4ετίας για το εμπορικό έλλειμμα - Μεγάλη αύξηση για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

15:43

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας

15:39

Βρετανία: Στενάζουν από την υπεργρίπη τα νοσοκομεία - «Ένα από τα χειρότερα σενάρια»

15:38

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

15:34

Αναβάθμιση της Cepal Hellas σε «ΑΑΑ» από τον MSCI

15:33

Τρ. Πειραιώς: Τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το “TeenSkills” - Επεκτείνεται σε 20 σχολεία

15:32

Ρούτε: Καλεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην επαναπαύονται απέναντι στην ρωσική απειλή

15:27

Υγεία: Χημική ουσία στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

15:19

Μερτς: Ζούμε σε άλλες εποχές, ο κόσμος δεν είναι όπως πριν

15:16

Βρετανία: Κλοπή πάνω από 600 αντικειμένων «σημαντικής αξίας» από μουσείο του Μπρίστολ

14:58

Το ασύλληπτο ποσό για την Golden Visa του Τραμπ

14:51

Κορκίδης: Οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια σε Λαύριο και Ελευσίνα θα αξιοποιήσουν δυναμικά την παράκτια ζώνη

14:50

ΕΤΕ: Πάνω από 2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2025 - Ώθηση από επενδύσεις, κατανάλωση, εξαγωγές

14:38

IEA: Σε χαμηλό πενταετίας «γκρεμίστηκαν» τα έσοδα της Ρωσίας από εξαγωγές πετρελαίου

14:36

Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε έξι νέες Περιφερειακές Ενότητες

14:36

Στο δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για τις διαδικασίες πλοήγησης στα αεροδρόμια - Ασφαλείς οι πτήσεις

14:33

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε μετά από μήνες διαδηλώσεων η κυβέρνηση του Ρόζεν Ζελιάζκοφ

14:27

Τα McDonald's έφαγαν cancel μετά από AI διαφήμιση

14:25

ΠΟΥ: Τα εμβόλια δεν έχουν σχέση με τον αυτισμό

14:22

Πορτογαλία: Γενική απεργία για πρώτη φορά σε 12 χρόνια κατά εργασιακών μεταρρυθμίσεων

14:21

Παπαθανάσης: Το «Ελλάδα 2.0» ενισχύει έργα που έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

14:20

Βαρίδι για την AI η Oracle - Προσυνεδριακές απώλειες 12%

14:19

Κεραμέως: Αυξημένες και νωρίτερα του προβλεπόμενου οι συντάξεις Ιανουαρίου

14:18

Βουλή: Στην ολομέλεια το πλαίσιο για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση CO₂

14:09

Ισραήλ: Η Χαμάς θα αφοπλιστεί και η Γάζα θα αποστρατιωτικοποιηθεί