
Αντίστροφη μέτρηση για να «κλειδώσει» το καλάθι της ΔΕΘ με τις διεργασίες να είναι σε εξέλιξη. Το τελικό σχέδιο, ωστόσο, αναμένεται να παρουσιαστεί από το οικονομικό επιτελείο στον πρωθυπουργό σε λίγες ημέρες. Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι αποφάσεις αναμένεται να αφορούν ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενισχύσεις για τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες και μέτρα για το στεγαστικό. Στο επίκεντρο του «πακέτου» ύψους 1,5 δισ. - 2 δισ. ευρώ αναμένεται να βρεθούν η αλλαγή στους φορολογικούς συντελεστές αλλά και η στοχευμένη ενίσχυση των φοροαπαλλαγών για οικογένειες για παιδιά.
Άλλο ένα έργο ολοκληρώθηκε
Λίγες ημέρες μετά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, στην κυκλοφορία δόθηκε ο οδικός άξονας Βόνιτσα – Λευκάδα.
«Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά» σχολίασε ο Κ. Μητσοτάκης για την παράδοση του έργου, ανατρέχοντας στη γνωστή ρήση περί ειδήσεων εν μέσω θέρους. «Κι όμως, τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις και μάλιστα καλές», σημείωσε, όταν το μεσημέρι της Κυριακής τα πρώτα αυτοκίνητα ταξίδευαν μέσω της νέας παράκαμψης του Αγίου Νικολάου στον οδικό άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα.
Το έργο συνδέει τη Λευκάδα με το Άκτιο. Και ειδικά αυτήν την περίοδο, θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου.
Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας
Εφαρμόζοντας τρεις πολιτικές, η κυβέρνηση στηρίζει τους μισθωτούς και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος.
«Κάτι αλλάζει και στην ελληνική αγορά εργασίας», διαπίστωσε ο υπουργός Επικρατείας και περιέγραψε πώς επιδρούν οι κυβερνητικές πολιτικές στην εργασία. «Στηρίζουν τόσο τα δικαιώματα και τα εισοδήματα των μισθωτών εργαζομένων όσο και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, δημιουργούν μέρα με τη μέρα μια νέα πιο δίκαιη και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας στη χώρα μας».
Αναγνώρισε δε, ότι η πραγματικότητα είναι πως διαχρονικά η ελληνική αγορά εργασίας χαρακτηριζόταν από χαμηλές επίσημες αμοιβές, υψηλό μερίδιο αδήλωτης εργασίας, δομική υψηλή μακροχρόνια ανεργία, περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους, γυναίκες, ΑμεΑ, ηλικιωμένους, χαμηλούς δείκτες ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και λιγοστές ευκαιρίες ανέλιξης για τους outsiders.
Αποτέλεσμα; «Μια καχεκτική, ρηχή και άδικη αγορά εργασίας για την οποία τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι άνεργοι συμπολίτες μας, και ειδικότερα οι νέοι, είχαν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται».
Η Ελλάδα για τη Γάζα
Ανένδοτος ο Νετανιάχου επιμένει στο σχέδιο στρατιωτικής κατάληψης της Γάζας. Και ισχυρίζεται ότι πρόκεται για fake news οι ειδήσεις και οι εικόνες με τα σκελετωμένα παιδιά.
Το Σάββατο, δύο αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα. Η επιχείρηση οργανώθηκε σε συνεργασία με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μέσης Ανατολής για να στηρίξει τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων στην πολύπαθη περιοχή.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Μία ημέρα μετά, την Κυριακή, η Ελλάδα και άλλες χώρες κάλεσαν το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για κατάληψη της Γάζας. Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Σλοβενίας σε κοινή τους δήλωση πριν την Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.
Η επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ανέφεραν, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και κινδυνεύει να αυξήσει τον πόνο των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων και να εντείνει την ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.
Στο πάρτι γενεθλίων με τον Νίκο Βέρτη
Τα γενέθλια έγιναν κάτω από το μαγευτικό Αυγουστιάτικο φεγγάρι στα Χανιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Δάφνη, αλλά και ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, βρέθηκαν στη γιορτή του Χανιώτη νομικού Γ. Μυλωνογιάννη, στο γνωστό εστιατόριο «Νυχτερίδα».

Τις γιορτινές νότες επιμελήθηκε ο Νίκος Βέρτης, που έπαιξε με την κιθάρα του. Άγνωστο ποιος τελικά έκλεψε την παράσταση. Βέρτης ή Τσούνης; Γιατί, ως γνωστόν, ο τέως πρέσβης το ‘χει στο αίμα του το γλέντι.

Φημονόη
Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT
Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.