INSIDE OUT

Δεκαπενταύγουστος με «τάμα» στην UEFA - Οι «μπηχτές» Μιλάνοβιτς και το «ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη

14-08-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεκαπενταύγουστος με «τάμα» στην UEFA - Οι «μπηχτές» Μιλάνοβιτς και το «ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο Δεκαπενταύγουστος - το «Πάσχα του καλοκαιριού» - εκτός από ημέρα αργίας είναι συνδεδεμένος με την Τήνο, τα τάματα στην Παναγιά και τους πιστούς που συρρέουν για να προσκυνήσουν.

Αλλά το «τάμα» της κυβέρνησης θα γίνει την επόμενη του Δεκαπενταύγουστου, στην UEFA – λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως ανακοινώθηκε. Επίσημη πρόσκληση έχουν λάβει και οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ στην Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όλοι οι καλοί χωράνε σε αυτή τη σύσκεψη. Μένει να δούμε τι θα πουν και – κυρίως – τι θα κάνουν. Γιατί από λόγια...

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η UEFA, πάντως, ήδη απαγόρευσε την παρουσία οπαδών στους αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League. Και η κυβέρνηση Μακρόν δεν στάθηκε εκεί.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Γαλλία επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Μασσαλίας στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι συνέπειες μετά το φιάσκο της ΕΛΑΣ είναι σε πολλά επίπεδα.

Βεντέτα βλέπει ο Κροάτης Πρόεδρος

Προηγήθηκε ο Κροάτης Πρόεδρος που με τις δηλώσεις του προκάλεσε διπλωματικό «επεισόδιο». Αν παραμείνουν όλοι οι Κροάτες κρατούμενοι, τότε θα ανοίξει βεντέτα, είπε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς. Αλλά την ίδια ώρα, αναγνώρισε ότι ήρθαν στη χώρα μας αποφασισμένοι για να κάνουν επεισόδια. Και με τον αστυφύλακα, και με τον χωροφύλακα...

Μάλιστα, μία ημέρα μετά, ακολούθησε επικοινωνία του Κροάτη ΥΠΕΞ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ζητώντας «δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων», ηλεκτρίζοντας το κλίμα στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Κροατίας.

Όπως ήταν φυσικό ,η Αθήνα αντέδρασε τονίζοντας ότι η «Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της». Αναλυτικά και πιο έντονα τα είπε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ενός κράτους μέλους της ΕΕ και προσβολή των θεσμών.

Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ

Όσο κι αν τα είπε «χοντροκομμένα» ο Κροάτης πρόεδρος, η αλήθεια είναι ότι η ΕΛΑΣ φοβάται και αυτή βεντέτα. Γι’ αυτό και μοιράζει τους συλληφθέντες σε διάφορες φυλακές στη χώρα.

Τι κάνει τώρα η ΕΛΑΣ; Οι υπηρεσίες της συλλέγουν πληροφορίες γιατί ανησυχούν ότι ομάδες των χούλιγκαν προετοιμάζονται για να απαντήσουν. Ας σημειωθεί δε, ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν φέρεται να έχει «δώσει» τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει πληροφορίες προκειμένου να ξέρει τι να περιμένει. Με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα αξιοποιήσει την ενημέρωση. Γιατί ήξερε πολύ καλά τι ερχόταν, αλλά ήταν καλοκαίρι, ήταν και Αύγουστος…

Μητσοτάκης, Μαρέβα, Ούρσουλα και Χάικο στα Χανιά

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στα Χανιά. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική γι’ αυτό δεν βγήκαν ανακοινώσεις. Η πρόεδρος της Κομισιόν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την ιστορία του τόπου και πήγε στο Αρχαιολογικό Μουσέιο Χανίων.

Φωτογραφήθηκε στη βεράντα με τον σύζυγό της, Χάικο, και το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη.

Φιλοξενείται μαζί με τον σύζυγό της στο σπίτι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων.

Εννοείται ότι ως προσκεκλημένοι της οικογένειας Μητσοτάκη, απόλαυσαν ένα δείπνο με κρητικά εδέσματα, με θέα τον Κόλπο της Σούδας.

Το «ευχαριστώ» στον Μητσοτάκη

Θερμές ευχαριστίες στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη εξέφρασε ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης. Μετά τη συνάντηση με τον Άγγελο Συρίγο, ο Φρέντι Μπελέρης, μίλησε για άλλη μία φορά για την κατηγορία εις βάρος του, σημειώνοντας ότι είναι «άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη».

«Ζήτησα από τον Aγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω τα καθήκοντα μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας. Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι στόχευε στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει ούτε ένας ξένος στην περιοχή μας», όπως ανέφερε. Σίγουρα η Αλβανία θέλει να μπει στην ΕΕ;

Κόντρα για το κτίριο

Πολιτική κόντρα μετά την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του κτιρίου στην οδό Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην υπουργό Πολιτισμού και ζήτησε να δοθεί άκυρο. «Δεν μπόρεσε να «συγχωρέσει» η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο», όπως εκτιμά.

«Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί».

Αρχαία τραγωδία και ΣΥΡΙΖΑ

Με αρχαία τραγωδία συνδυάζεται η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Επίδαυρο βρέθηκαν δύο από τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους του κόμματος παρακολουθώντας την «Εκάβη». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

«Μια τραγωδία βαθιά αντιπολεμική, που αποτυπώνει τον φαύλο κύκλο της βίας, του θανάτου και της εκδίκησης. Αποτυπώνει και τη μάχη για αποκατάσταση στοιχειώδους ισότητας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία», είπε ο Νίκος Παππάς, χωρίς βεβαίως η κριτική του προσέγγιση να φτάσει τον Μπακογιαννόπουλο όταν έβγαινε στην ΕΡΤ.

«Σκοτεινό έργο από μια άποψη. Από την άλλη υπάρχει και η πιο αισιόδοξη πλευρά. Δεν είναι μόνο ότι είμαστε κατά του πολέμου. Αυτό είναι για εμάς δεδομένο και πρέπει πάντα να υπάρχουν πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας. Είναι και το ότι πρέπει να έχουμε θεσμούς του κράτους που δημιουργούν εμπιστοσύνη» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και ό,τι κατάλαβε κανείς.

Σε άλλη παραλία

Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε τα κουβαδάκια του γιου της και πήγε σε άλλη παραλία. Στις φωτογραφίες που πόσταρε στο Instagram φαίνεται στην παραλία μαζί με παιχνίδια του δίχρονου γιου της, του Άρη.

Βρέθηκε με τον γιο της στο Πήλιο για λίγες ημέρες χαλάρωσης. Βέβαια, κατά πόσο ξεκουράζεσαι στις διακοπές με παιδί, είναι μια άλλη ιστορία που δεν έχει λύσει καμία κυβέρνηση.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:12

Ο ηγέτης των Πρασίνων οριστικά υποψήφιος για την κοινοβουλευτική έδρα που άφησε ο Στάρμερ

16:02

Ελλάδα, η «χώρα της εστίασης»

15:48

ΗΠΑ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Ο δομικός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

15:44

Μαρινάκης: «Προσωπική θέση» το δίμηνο επίδομα ανεργίας - Αντιδρoύν ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ

15:42

Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση 6,44 εκατ. ευρώ για πολυτελείς κατοικίες στην Ελούντα

15:36

Βέλγιο: Ένα ταξίδι 4 ημερών με τρένο στις πιο όμορφες πόλεις της χώρας

15:29

Νεπάλ: Στα 4,78 δισ. δολάρια εκτιμάται το κόστος ανοικοδόμησης μετά τη φονική πλημμύρα

15:29

Διπλό χτύπημα της ΑΑΔΕ στο «Ελ. Βενιζέλος» - Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων

15:23

ΕΒΕΠ: Ανάλυση της νομοθεσίας που διέπει την αναγραφή τιμών πώλησης

15:19

Κεραμέως: Ρεκόρ απασχόλησης 72,2% στην Ελλάδα και ανεργία σε χαμηλό 18ετίας

15:12

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να φτιάξει περισσότερα AI data centers

15:01

ΔΟΕ: Τουλάχιστον 46.000 εκτοπισμένοι από τις συγκρούσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης

14:57

Θα επιβιώσει ο Πέδρο Σάντσεθ από την κρίση της Θέουτα;

14:53

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2027

14:42

ΟΔΔΗΧ: Δεν θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία ομολόγων της 16ης Σεπτεμβρίου

14:36

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν

14:33

O ΑΙ agent Muse της Meta ανέβηκε στη δεύτερη θέση του αμερικανικού App Store

14:25

Όμιλος Softweb: Chief AI Architect του Noetic AI Lab o Δημήτρης Γεωργίου

14:23

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βάρος των δύο γιατρών

14:13

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - 7,1 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο

14:08

ΔΥΠΑ: Νέα παραρτήματα ΕΠΑΣ Μαθητείας σε Κρυονέρι, Στρατώνι, Σίνδο και Καρπενήσι

14:00

Eurobank: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο - To 2034 το ΑΕΠ στα προ κρίσης επίπεδα

13:47

Πούτιν και Πεζεσκιάν στο Νέο Δελχί για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

13:42

11η Σεπτεμβρίου: Ανακαλύψεις - σοκ για τον αέρα στη Νέα Υόρκη και τις επιπτώσεις στην Υγεία

13:33

Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Γόνιμο έδαφος για περαιτέρω συνεργασία Αθήνας - Τελ Αβίβ

13:28

Wood για Ελλάδα: Ανθεκτική η ανάπτυξη, πρόβλημα ο πληθωρισμός στον δρόμο προς τις κάλπες

13:23

Scan & Pay: Η NBG Pay φέρνει τις ψηφιακές πληρωμές και στην αντικαταβολή

13:18

Επικεφαλής MI5: «Η επόμενη 11η Σεπτεμβρίου 2001 μπορεί ήδη να προετοιμάζεται εκεί που δεν κοιτάμε»

13:13

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση σε πρατήρια καυσίμων στο Κίεβο

13:10

Τσιόδρας: «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό πλαίσιο για προστασία των γεωργικών εδαφών και αποφυγή της ερημοποίησης»