INSIDE OUT

Δεκαπενταύγουστος με «τάμα» στην UEFA - Οι «μπηχτές» Μιλάνοβιτς και το «ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη

14-08-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεκαπενταύγουστος με «τάμα» στην UEFA - Οι «μπηχτές» Μιλάνοβιτς και το «ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο Δεκαπενταύγουστος - το «Πάσχα του καλοκαιριού» - εκτός από ημέρα αργίας είναι συνδεδεμένος με την Τήνο, τα τάματα στην Παναγιά και τους πιστούς που συρρέουν για να προσκυνήσουν.

Αλλά το «τάμα» της κυβέρνησης θα γίνει την επόμενη του Δεκαπενταύγουστου, στην UEFA – λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως ανακοινώθηκε. Επίσημη πρόσκληση έχουν λάβει και οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ στην Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όλοι οι καλοί χωράνε σε αυτή τη σύσκεψη. Μένει να δούμε τι θα πουν και – κυρίως – τι θα κάνουν. Γιατί από λόγια...

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η UEFA, πάντως, ήδη απαγόρευσε την παρουσία οπαδών στους αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League. Και η κυβέρνηση Μακρόν δεν στάθηκε εκεί.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Γαλλία επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Μασσαλίας στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι συνέπειες μετά το φιάσκο της ΕΛΑΣ είναι σε πολλά επίπεδα.

Βεντέτα βλέπει ο Κροάτης Πρόεδρος

Προηγήθηκε ο Κροάτης Πρόεδρος που με τις δηλώσεις του προκάλεσε διπλωματικό «επεισόδιο». Αν παραμείνουν όλοι οι Κροάτες κρατούμενοι, τότε θα ανοίξει βεντέτα, είπε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς. Αλλά την ίδια ώρα, αναγνώρισε ότι ήρθαν στη χώρα μας αποφασισμένοι για να κάνουν επεισόδια. Και με τον αστυφύλακα, και με τον χωροφύλακα...

Μάλιστα, μία ημέρα μετά, ακολούθησε επικοινωνία του Κροάτη ΥΠΕΞ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ζητώντας «δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων», ηλεκτρίζοντας το κλίμα στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Κροατίας.

Όπως ήταν φυσικό ,η Αθήνα αντέδρασε τονίζοντας ότι η «Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της». Αναλυτικά και πιο έντονα τα είπε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ενός κράτους μέλους της ΕΕ και προσβολή των θεσμών.

Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ

Όσο κι αν τα είπε «χοντροκομμένα» ο Κροάτης πρόεδρος, η αλήθεια είναι ότι η ΕΛΑΣ φοβάται και αυτή βεντέτα. Γι’ αυτό και μοιράζει τους συλληφθέντες σε διάφορες φυλακές στη χώρα.

Τι κάνει τώρα η ΕΛΑΣ; Οι υπηρεσίες της συλλέγουν πληροφορίες γιατί ανησυχούν ότι ομάδες των χούλιγκαν προετοιμάζονται για να απαντήσουν. Ας σημειωθεί δε, ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν φέρεται να έχει «δώσει» τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει πληροφορίες προκειμένου να ξέρει τι να περιμένει. Με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα αξιοποιήσει την ενημέρωση. Γιατί ήξερε πολύ καλά τι ερχόταν, αλλά ήταν καλοκαίρι, ήταν και Αύγουστος…

Μητσοτάκης, Μαρέβα, Ούρσουλα και Χάικο στα Χανιά

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στα Χανιά. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική γι’ αυτό δεν βγήκαν ανακοινώσεις. Η πρόεδρος της Κομισιόν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την ιστορία του τόπου και πήγε στο Αρχαιολογικό Μουσέιο Χανίων.

Φωτογραφήθηκε στη βεράντα με τον σύζυγό της, Χάικο, και το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη.

Φιλοξενείται μαζί με τον σύζυγό της στο σπίτι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων.

Εννοείται ότι ως προσκεκλημένοι της οικογένειας Μητσοτάκη, απόλαυσαν ένα δείπνο με κρητικά εδέσματα, με θέα τον Κόλπο της Σούδας.

Το «ευχαριστώ» στον Μητσοτάκη

Θερμές ευχαριστίες στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη εξέφρασε ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης. Μετά τη συνάντηση με τον Άγγελο Συρίγο, ο Φρέντι Μπελέρης, μίλησε για άλλη μία φορά για την κατηγορία εις βάρος του, σημειώνοντας ότι είναι «άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη».

«Ζήτησα από τον Aγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω τα καθήκοντα μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας. Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι στόχευε στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει ούτε ένας ξένος στην περιοχή μας», όπως ανέφερε. Σίγουρα η Αλβανία θέλει να μπει στην ΕΕ;

Κόντρα για το κτίριο

Πολιτική κόντρα μετά την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του κτιρίου στην οδό Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην υπουργό Πολιτισμού και ζήτησε να δοθεί άκυρο. «Δεν μπόρεσε να «συγχωρέσει» η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο», όπως εκτιμά.

«Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί».

Αρχαία τραγωδία και ΣΥΡΙΖΑ

Με αρχαία τραγωδία συνδυάζεται η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Επίδαυρο βρέθηκαν δύο από τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους του κόμματος παρακολουθώντας την «Εκάβη». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

«Μια τραγωδία βαθιά αντιπολεμική, που αποτυπώνει τον φαύλο κύκλο της βίας, του θανάτου και της εκδίκησης. Αποτυπώνει και τη μάχη για αποκατάσταση στοιχειώδους ισότητας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία», είπε ο Νίκος Παππάς, χωρίς βεβαίως η κριτική του προσέγγιση να φτάσει τον Μπακογιαννόπουλο όταν έβγαινε στην ΕΡΤ.

«Σκοτεινό έργο από μια άποψη. Από την άλλη υπάρχει και η πιο αισιόδοξη πλευρά. Δεν είναι μόνο ότι είμαστε κατά του πολέμου. Αυτό είναι για εμάς δεδομένο και πρέπει πάντα να υπάρχουν πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας. Είναι και το ότι πρέπει να έχουμε θεσμούς του κράτους που δημιουργούν εμπιστοσύνη» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και ό,τι κατάλαβε κανείς.

Σε άλλη παραλία

Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε τα κουβαδάκια του γιου της και πήγε σε άλλη παραλία. Στις φωτογραφίες που πόσταρε στο Instagram φαίνεται στην παραλία μαζί με παιχνίδια του δίχρονου γιου της, του Άρη.

Βρέθηκε με τον γιο της στο Πήλιο για λίγες ημέρες χαλάρωσης. Βέβαια, κατά πόσο ξεκουράζεσαι στις διακοπές με παιδί, είναι μια άλλη ιστορία που δεν έχει λύσει καμία κυβέρνηση.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Αφγανιστάν: Απαγορεύεται η χρήση smartphone στους δημόσιους υπαλλήλους

23:53

Η Τεχεράνη εξετάζει την υπογραφή συμφωνίας από τους προέδρους Ιράν και ΗΠΑ

23:47

Στο παλάτι των Βερσαλλιών ο Τραμπ για το δείπνο με τον Μακρόν

23:32

Βρετανία: Το BBC θα καταργήσει 550 θέσεις εργασίας έως τον Μάρτιο του 2027

23:24

Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

23:13

Απώλειες στη Wall Street μετά το «παράθυρο» για αυξήσεις επιτοκίων από Fed

22:56

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 1% έφερε η νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν

22:47

Τραμπ: Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν «για κάποιο διάστημα» στην περιοχή του Κόλπου

22:22

Τουρκία: Απορρίπτει ως «αβάσιμη και ανακριβή» την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

22:14

Χρυσός: Απώλειες 1% μετά την «παύση» Fed

21:55

Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed - Τι αλλαγές φέρνει

21:49

Τσίπρας: Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα - Οι προτάσεις μας μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των ανθρώπων

21:47

Στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αύριο ο Ν. Δένδιας

21:28

Παπασταύρου: Εγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τις ΗΠΑ

21:01

Fed: Τέταρτο «φρένο» στα επιτόκια στο ντεμπούτο Γουόρς

21:00

ΔΑΑ: Υπερκάλυψη 5,2 φορές για το ομόλογο των 500 εκατ. – Προσφορές άνω των 2,6 δισ.

20:39

ΗΠΑ: Ένα βήμα πιο κοντά στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Πύλη της Ανατολικής Μεσογείου

20:37

Το πλήρες κείμενο συμφωνίας 14 σημείων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

20:24

Κικίλιας: «Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς μας»

20:14

Λίβανος: «Μεγάλη νίκη» χαρακτηρίζει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

19:59

Η Ουκρανία δεσμεύεται να απομονώσει την Κριμαία μέσω επιθέσεων με drones

19:35

Η Βουλγαρία δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της εταιρείας Lukoil

19:22

ΕΟΠΥΥ: Προσωρινός διοικητής ο Αθανάσιος Ζαμάνης

19:14

Τραμπ από G7: «Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί αύριο ή την Παρασκευή»

19:14

G7 για κρίσιμα ορυκτά: Μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα

19:08

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά εν αναμονή Fed - Νέο υψηλό για τον Stoxx 600

19:00

Axios για ΗΠΑ - Ιράν: Εξ αποστάσεως η υπογραφή μνημονίου ακόμη και σήμερα

18:48

Η Ουκρανία προσπαθεί να εξασφαλίσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 20 δισ. δολ.

18:40

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

18:39

Μακρόν: «Ο Τραμπ και οι άλλοι ηγέτες στην G7 παραδέχθηκαν ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί την ειρήνη»