INSIDE OUT

Κατασκοπεία μεταξύ βουλευτών-κρύφτηκε σε σούπερ μάρκετ, Η Μπέτυ είναι Ολυμπιακός, Το video του Κυρανάκη

26-04-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατασκοπεία μεταξύ βουλευτών-κρύφτηκε σε σούπερ μάρκετ, Η Μπέτυ είναι Ολυμπιακός, Το video του Κυρανάκη

Ξεκίνησα να βλέπω το βιντεάκι του Μέρα. Τι μανία με το χελιδόνι αυτός ο άνθρωπος. Ναι, ξεκινάει με χελιδόνια που πετούν, χέρια να υψώνονται στον ουρανό, κάνει ένα πέρασμα με Κυριάκο, Λαγκάρντ, Tσίπρα, Μαρινάκη, Αλαφούζο, κλπ κλπ. Στην αρχή το βλέπεις με ενδιαφέρον αλλά από ένα σημείο και μετά δεν. Βαρέθηκα. Πετάχτηκα μέχρι το μάρκετ της γειτονιάς να δω τις τιμές των σπαραγγιών (οι σκλάβοι μου το έχουν δει ρήξη, και μετά τις δώδεκα ώρες δουλειά αρνούνται να βγουν στους αγρούς να μου μαζέψουν, αυτά είναι τα κακά των εκλογών και της δημοκρατίας τί να πω…). Τα προτιμώ σκέτα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο ξύδι. Οι τιμές στο μάρκετ είναι ψηλά, πάω να μαστιγώσω τους σκλάβους. Ah wait! Κάτι γίνεται.

Κρύφτηκε

Ένας νεαρός σχετικά άνδρας τρέχει γρήγορα και κρύβεται πίσω από ένα βουνό με πατάτες. Ασυνήθιστο. Ένας άλλος μπαίνει στο μάρκετ και κοιτάζει εξεταστικά τριγύρω. Περιμένει λίγο, και μετά φεύγει απογοητευμένος. Έτσι όπως είμαι μεταμφιεσμένη σε νοικοκυρά που αγοράζει πέντε λεμόνια, κι ένα κουνουπίδι, ρωτάω ανήσυχη τον κρυπτόμενο τι παίζει.

Κατάσκοπος με μάσκα

Αφού ξαναβρίσκει την ανάσα του, υψώνει ανάστημα πίσω απ’ τις πατάτες και μου ανοίγει την καρδιά του. Τον έστειλαν να κατασκοπεύσει υποψήφιο βουλευτή του Νοτίου Τομέα του ιδίου κόμματος που είχε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Καισαριανή. Η συγκέντρωση, για μικρό κόμμα είχε επιτυχία. Ο ίδιος όμως, έγινε αντιληπτός από συνεργάτες του βουλευτή, γιατί επέλεξε να φορέσει... μάσκα, ενώ ηχογραφούσε την ομιλία μ’ ένα κινητό. Δυστυχώς ήταν ο μόνος κι έτσι τράβηξε την προσοχή.

Οι συνεργάτες του βουλευτή τον πλησίασαν ευγενικά και ζήτησαν τα στοιχεία για να του στέλνουν ενημερώσεις. Του ζήτησαν και τηλέφωνο. Αυτός πανικοβλήθηκε, το ‘βαλε στα πόδια, τον ακολούθησαν, και χώθηκε στο μάρκετ, πίσω απ’ τις πατάτες. Εκεί τον βρήκα εγώ. Προβληματισμένη, για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ανταγωνισμός για μια έδρα στην Βουλή, επέστρεψα στους Δελφούς.

Αλέξης ο έμπειρος

Για να χαλαρώσω άνοιξα τηλεόραση κι έπεσα πάνω στον Αλέξη. «Δεν αρκεί να είσαι άφθαρτος και διαφορετικός όταν θες να κυβερνήσεις την χώρα, νομίζω πως και η εμπειρία είναι πολύ χρήσιμο στοιχείο. Κοιτάξτε, ο κόσμος θέλει αλλαγή και σιγουριά» είπε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή (Alphatv). Με εντυπωσίασε η ωριμότητα. Είπε κι άλλα: δεν αποκλείει κανέναν για συνεργασία. Οι προγραμματικές συμφωνίες δεν γίνονται στο γόνατο, θέλουν χρόνο. Δεν μπορεί να βάλει τους όρους του αυτός που θα πάρει 3% ή 5%. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχτεί μια κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή, είτε με ανοχή.

Ότι και να λέει πάντως, κλείνοντας το μάτι σε Βαρουφάκη και ΚΚΕ, σύμφωνα με την Pulse, η κάλπη της απλής αναλογικής, σε κάθε σενάριο δίνει από 108-116 έδρες στη ΝΔ.

Η Μπέτυ είναι Ολυμπιακός

Από την ίδια συνέντευξη στην εξαιρετική Σταματίνα, ο Πρόεδρος του Συριζα επισήμανε ότι η κρίση ακρίβειας δεν είναι ελληνική, αλλά η αισχροκέρδεια είναι, υποσχέθηκε μείωση του ΦΠΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υπερ-έσοδα από την είσπραξή του (!), ενώ στο τέλος έβγαλε και μια είδηση. Η Μπέτυ είναι Ολυμπιακός.

Ελέγχουν τα Μέσα

Εκτιμώ την ευθύτητα του κ. Τσίπρα. Οι πολιτικοί είναι καλό να λένε την αλήθεια. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Τις περισσότερες φορές, προτιμούν την δημιουργική ασάφεια.

«Ο τελευταίος είμαι που θα σας πει ότι επικοινωνιακά εμείς είμαστε καλύτεροι από τη Νέα Δημοκρατία. Χειρότεροι είμαστε. Αλλά ελέγχουν και όλα τα Μέσα» είπε με βεβαιότητα ο κ. Κατρούγκαλος, (One). Δυστυχώς έπεσε πάνω στον Κυρανάκη

ο οποίος έφτιαξε ένα video με τις απαντήσεις.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:08

Μετσόλα: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τώρα η Ελλάδα αποτελεί success story

23:57

Επιστήμονες δημιουργούν ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο απευθείας στο σώμα

23:46

Επιχείρηση «Κιβωτός»: 101 Έλληνες επαναπατρίστηκαν από Μέση Ανατολή με τα 45 κατοικίδιά τους

23:35

Μακρόν: «Ελεύθερη Γαλλία» το αεροπλανοφόρο που θα αντικαταστήσει το Σαρλ ντε Γκωλ

23:24

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Φον ντερ Λάιεν: Ικανοποίηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Κύπρο

23:13

Η Ιταλία μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες

23:02

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα έσοδα της Μicron το β' τρίμηνο - Στα 13,8 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη

22:51

Στη Λέσβο ο Κέλλας - Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού του αφθώδους πυρετού

22:40

Νόμος στη Σλοβακία επιτρέπει την επιβολή υψηλότερων τιμών στα καύσιμα για ξένους

22:29

Wall Street: Fed και Πάουελ έριξαν σε χαμηλό έτους τον Dow Jones - Φόβοι αναθέρμανσης του πληθωρισμού

22:14

Θωρακίζεται από κυβερνοεπιθέσεις η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

22:00

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 107 δολάρια το Brent με κέρδη 4%

21:58

ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ συνεργάζονται για συστήματα προστασίας κρίσιμων υποδομών από drones

21:46

Χαμηλό ενός μήνα για τον χρυσό στην σκιά των επιτοκίων της Fed

21:35

Από την Πέμπτη κανονικά τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 του Τραμ

21:21

Τσίπρας: «H χώρα έχει ανάγκη από νέα εθνική πυξίδα»

21:05

Οι «χρησμοί» Πάουελ για επιτόκια, πληθωρισμό, ενέργεια, Μ. Ανατολή

20:59

Αντίποινα Ιράν μετά το χτύπημα στο South Pars: Επιθέσεις με πυραύλους σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ

20:42

Πηγές ΥΠΑΝ για πλαφόν στα καύσιμα: Έχει προσωρινό χαρακτήρα

20:40

Κορκίδης: «Η μεταποίηση πυλώνας για ένα νέο, ανθεκτικό και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο»

20:28

Μόσχα για πόλεμο στη Μ. Ανατολή: Η σοβαρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και 40 χρόνια

20:26

EE: Πώς διχάζει Ουκρανικό, Ιράν - Σε θέση μάχης για τη Σύνοδο Κορυφής

20:17

Στο Βελιγράδι την Πέμπτη ο Σταύρος Παπασταύρου

20:07

Στους Καναδούς της Cooke η Avramar - Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

20:00

Νέο φρένο στα επιτόκια από Fed: Αβεβαιότητα για Μ. Ανατολή - Προς 1 μείωση φέτος

19:59

Τι αναφέρει η Κομισιόν για το κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

19:49

Ιράκ: Ξαναρχίζει η εξαγωγή πετρελαίου προς την Τουρκία - Το σχέδιο της Άγκυρας

19:48

Κυρανάκης: «Στα 3.600 τα δημόσια σημεία φόρτισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

19:31

Οι βενζινοπώλες προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

19:22

Δεν τρίτωσε το... καλό στις ευρωαγορές με φόντο Fed και ΕΚΤ