INSIDE OUT

Οι αλλαγές στις εκλογικές έδρες, πότε θα ξέρουμε - Οι 25.000 διορισμοί που έταξε και δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

03-08-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ήρθε η ώρα. Ο κολλητός μου ο Τειρεσίας έφτασε Δελφούς χθες βράδυ – προτιμά το βουνό από την θάλασσα, και κρατά και το Μαντείο ανοιχτό για έκτακτα. Του άφησα κάτι φύλλα μήπως και τυχόν και τα χρειαστεί αν και η τεχνική του είναι διαφορετική. Επίσης του άφησα ένα υπέροχο outfit της φίλης μου Maria Grazia Chiuri απευθείας από το μέλλον.

Dior Summer 2023. Ελπίζω να του αρέσει, αν και δεν υποκύπτει σε φιλαρέσκειες. Καθώς χαζεύω το Αιγαίο που βάφεται σκούρο μπλε όταν δύσει ήλιος, μου έρχονται γλαρόνια με τα τελευταία νέα.

Οι νέες έδρες

Καθώς ολοκληρώθηκε η απογραφή του πληθυσμού, αρχίζει το πολιτικό ενδιαφέρον με τις έδρες. Η μείωση του πληθυσμού σε ορισμένους νομούς, η αύξηση σε άλλους επιφέρει αλλαγές και στην κατανομή των εδρών γεγονός που ενδιαφέρει κόμματα και υποψήφιους. Όλοι ησύχασαν αρκετά και θα περάσουν έναν ήρεμο Αύγουστο καθώς η πιθανότητα πρόωρων εκλογών απομακρύνθηκε, όμως ούτως η άλλως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν τις γιορτές καθώς το Δεκέμβριο η ΕΛΣΤΑΤ θα βγάλει τον αριθμό των δημοτών. Ο αριθμός των δημοτών – προσοχή, όχι των κατοίκων-, ανά εκλογική περιφέρεια, θα βγάλει τις τυχόν αλλαγές. Τότε θα ξέρουμε, εάν πχ μια σημερινή 4εδρική περιφέρεια μειωθεί, ή αυξηθεί.

Διορισμοί

Αυτοί που ξέρουν από τώρα που θα εργαστούν τον Σεπτέμβριο είναι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί. Φέτος διορίστηκαν επιπλέον 8.487 εκπαιδευτικοί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το γιόρτασε μ’ ένα διθυραμβικό post. Η ίδια ευχαρίστησε τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και το ΑΣΕΠ και τους Ζέττα Μακρή και Αλέξανδρο Κόπτση. Θύμισε επίσης ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση, ενώ έφευγαν χιλιάδες με σύνταξη.

Δικό τους έργο

Το γεγονός φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια, ψηφίζοντας το νόμο με τον οποίο διενεργούνται σήμερα οι διορισμοί και εγγράφοντας τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό, άνοιξε το δρόμο να μπει τέλος στην αδιοριστία 10 ολόκληρων ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται σήμερα όπως και πέρυσι δικαιωμένος για αυτές του τις προσπάθειες. Κυρίως γιατί κατάφερε να επιβάλλει τον κανόνα "1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση", αντί του "1προς 5" που ήθελαν η τρόικα και η ΝΔ».

Θυμούνται

Όμως τον τελικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Μια εξ αυτών η Λία Χολέβα, παρενέβη στον δημόσιο διάλογο ως εξής : «Θυμάστε τότε που θα ερχόταν ο Σύριζα να μας διορίσει όλους τους εκπαιδευτικούς; Βρέθηκα στο Καστελόριζο αναπληρώτρια κ έφαγα άλλα πέντε χρόνια αναπλήρωση στα εννιά που είχα. Σύνολο 14 γιατί ο Αλέξης κ οι φίλοι του έκαναν περήφανη διαπραγμάτευση».

Και η σκληρή αλήθεια είναι πως εάν δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο, οι 25.000 διορισμοί που έκανε σε τρία χρόνια ο Κυριάκος, θα είχαν γίνει από το ’15. Τόσους είχε τάξει ο Φίλης πριν το ’15. Αρκετοί τον πίστεψαν.

Σας φιλώ έως τέλος του Αυγούστου

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:27

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση - Πλήρης απολιγνιτοποίηση έως το τέλος του 2026

12:24

Χατζηδάκης: Οι θέσεις της Ελλάδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική - Οι 5 βασικές προτεραιότητες

12:24

Τζον Τέρνους: Ο 50χρονος πρώην πρωταθλητής κολύμβησης που παίρνει το τιμόνι της Apple

11:45

Στενά Ορμούζ: Στον «πάγο» οι διελεύσεις – Κατάσχεση «Touska» και απάτες με crypto σε εταιρείες εντείνουν την κρίση

11:37

Διπλή Ανάπλαση: Ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση 86 στρεμμάτων

11:31

Ισπανία, Σλοβενία και Ιρλανδία ζητούν συζήτηση από την ΕΕ για αναστολή σύνδεσης με Ισραήλ

11:30

Η Moving Doors επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και την Ευρώπη

11:18

Κατς: Η Χεζμπολάχ θα αφοπλιστεί με «στρατιωτικά και διπλωματικά» μέσα

11:11

Δημοσκόπηση Interview: Κάμψη της ΝΔ, τρίτο το κόμμα της Καρυστιανού - Πρόωρες εκλογές θέλουν οι πολίτες

11:11

Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στο ταμπλό του ΧΑ

11:00

Η ΔΥΠΑ φέρνει στην Ξάνθη το 10ο JobReady - Δωρεάν εργαστήρια για την ένταξη όλων στην αγορά εργασίας

10:52

Grand-Slam στυλ: H BOSS εξασφαλίζει μια μεγάλη συνεργασία ως επίσημος lifestyle outfiter του Australian Open

10:49

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα μιας καλύτερης ζωής

10:46

Σήμερα η κρίσιμη ακρόαση του Κέβιν Γουόρς για το «τιμόνι» της Fed

10:40

Ευρωαγορές: Στάση αναμονής καθώς παραμένουν «θολές» οι επαφές ΗΠΑ-Ιράν

10:38

Κικίλιας: Οι λιμενικοί στην Κρήτη κάνουν τεράστια προσπάθεια για τις μεταναστατευτικές ροές

10:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σήμερα και αύριο, στη Γραμμή 7 του Τραμ

10:13

FT: Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ διεξάγει συνομιλίες με την DP World για την ανοικοδόμηση της Γάζας

10:10

WWF: Το ΠΔ για τη Γυάρο διασφαλίζει τη μόνιμη προστασία της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής

10:08

Μπιρόλ (ΙΕΑ): Η σύγκρουση προκαλεί τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία

09:52

Διεθνής Αμνηστία: Αντισταθείτε σε ηγέτες «αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν και Νετανιάχου

09:39

Η Amazon επενδύει επιπλέον 25 δισ. δολ. στην Anthropic για υποδομές ΑΙ

09:37

Σλάιχερ - ΟΟΣΑ: «Ελλάδα και Εσθονία είναι οι δυο υπερδυνάμεις της ψηφιακής εκπαίδευσης»

09:32

Elikonos Capital: Στα 200 εκατ. ευρώ το Elikonos 3 μετά το δεύτερο closing

09:27

Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι τραυματίες από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό - Προειδοποίηση για νέο μεγα-σεισμού

09:17

Πλαστικά Θράκης: Ισχυρή αύξηση 77,7% στα καθαρά κέρδη το 2025, στα 48,4 εκατ. τα EBITDA

08:55

Τέλος εποχής στην Apple: Ο Τζον Τέρνους διαδέχεται τον Τιμ Κουκ στην ηγεσία

08:47

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν την Πέμπτη νέες συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου

08:31

Τα trends που κυριαρχούν στα luxurious ακίνητα το 2026

08:28

Ιστορική αναστροφή για την Ιαπωνία - Χαλαρώνει τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων