INSIDE OUT

Οι αλλαγές στις εκλογικές έδρες, πότε θα ξέρουμε - Οι 25.000 διορισμοί που έταξε και δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

03-08-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ήρθε η ώρα. Ο κολλητός μου ο Τειρεσίας έφτασε Δελφούς χθες βράδυ – προτιμά το βουνό από την θάλασσα, και κρατά και το Μαντείο ανοιχτό για έκτακτα. Του άφησα κάτι φύλλα μήπως και τυχόν και τα χρειαστεί αν και η τεχνική του είναι διαφορετική. Επίσης του άφησα ένα υπέροχο outfit της φίλης μου Maria Grazia Chiuri απευθείας από το μέλλον.

Dior Summer 2023. Ελπίζω να του αρέσει, αν και δεν υποκύπτει σε φιλαρέσκειες. Καθώς χαζεύω το Αιγαίο που βάφεται σκούρο μπλε όταν δύσει ήλιος, μου έρχονται γλαρόνια με τα τελευταία νέα.

Οι νέες έδρες

Καθώς ολοκληρώθηκε η απογραφή του πληθυσμού, αρχίζει το πολιτικό ενδιαφέρον με τις έδρες. Η μείωση του πληθυσμού σε ορισμένους νομούς, η αύξηση σε άλλους επιφέρει αλλαγές και στην κατανομή των εδρών γεγονός που ενδιαφέρει κόμματα και υποψήφιους. Όλοι ησύχασαν αρκετά και θα περάσουν έναν ήρεμο Αύγουστο καθώς η πιθανότητα πρόωρων εκλογών απομακρύνθηκε, όμως ούτως η άλλως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν τις γιορτές καθώς το Δεκέμβριο η ΕΛΣΤΑΤ θα βγάλει τον αριθμό των δημοτών. Ο αριθμός των δημοτών – προσοχή, όχι των κατοίκων-, ανά εκλογική περιφέρεια, θα βγάλει τις τυχόν αλλαγές. Τότε θα ξέρουμε, εάν πχ μια σημερινή 4εδρική περιφέρεια μειωθεί, ή αυξηθεί.

Διορισμοί

Αυτοί που ξέρουν από τώρα που θα εργαστούν τον Σεπτέμβριο είναι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί. Φέτος διορίστηκαν επιπλέον 8.487 εκπαιδευτικοί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το γιόρτασε μ’ ένα διθυραμβικό post. Η ίδια ευχαρίστησε τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και το ΑΣΕΠ και τους Ζέττα Μακρή και Αλέξανδρο Κόπτση. Θύμισε επίσης ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση, ενώ έφευγαν χιλιάδες με σύνταξη.

Δικό τους έργο

Το γεγονός φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια, ψηφίζοντας το νόμο με τον οποίο διενεργούνται σήμερα οι διορισμοί και εγγράφοντας τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό, άνοιξε το δρόμο να μπει τέλος στην αδιοριστία 10 ολόκληρων ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται σήμερα όπως και πέρυσι δικαιωμένος για αυτές του τις προσπάθειες. Κυρίως γιατί κατάφερε να επιβάλλει τον κανόνα "1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση", αντί του "1προς 5" που ήθελαν η τρόικα και η ΝΔ».

Θυμούνται

Όμως τον τελικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Μια εξ αυτών η Λία Χολέβα, παρενέβη στον δημόσιο διάλογο ως εξής : «Θυμάστε τότε που θα ερχόταν ο Σύριζα να μας διορίσει όλους τους εκπαιδευτικούς; Βρέθηκα στο Καστελόριζο αναπληρώτρια κ έφαγα άλλα πέντε χρόνια αναπλήρωση στα εννιά που είχα. Σύνολο 14 γιατί ο Αλέξης κ οι φίλοι του έκαναν περήφανη διαπραγμάτευση».

Και η σκληρή αλήθεια είναι πως εάν δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο, οι 25.000 διορισμοί που έκανε σε τρία χρόνια ο Κυριάκος, θα είχαν γίνει από το ’15. Τόσους είχε τάξει ο Φίλης πριν το ’15. Αρκετοί τον πίστεψαν.

Σας φιλώ έως τέλος του Αυγούστου

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

23:28

Βατικανό: O πάπας απεύθυνε έκκληση για εκεχειρία

23:14

Με σχέδιο για υποδομές, παραγωγή και κοινωνική συνοχή, η περιοδεία Θ. Κοντογεώργη στη Θεσσαλία

22:48

Συνάντηση Δένδια στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του

22:18

Γεραπετρίτης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

21:47

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

21:46

Έλεγχο της παρουσίας του αγρότη στο χωράφι και πλήρη εξακρίβωση της εκμετάλλευσης με το Gov-Agri-Wallet που τσεκάρει το ΟΣΔΕ

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

20:58

Στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

20:55

Ισραήλ: Το πέρασμα της Ράφα στη Γάζα θα ανοίξει την Τετάρτη

20:46

Χαρδαλιάς: Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας

20:37

ΙΕΑ: Ξεκινά η διοχέτευση στην αγορά των 400 εκατ. βαρελιών από τα αποθέματα πετρελαίου

20:29

Ισραήλ: Έχουμε ακόμα χιλιάδες στόχους μπροστά μας στο Ιράν

20:23

Ιράκ: Πέντε τραυματίες από επίθεση με ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης

20:17

Ιράν: ΜΚΟ αναφέρουν Περισσότερους από 3.000 νεκρους σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις

20:10

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ στο ΚΠΙΣΝ

19:52

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου χλευάζει ψευδείς ειδήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι είναι νεκρός

19:44

Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας

19:41

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι τις 20:00 παρατείνεται η ψηφοφορία εκλογής συνέδρων

19:29

Daily Mail: Στη Μόσχα για επέμβαση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ΜΜΕ του Κουβέιτ

19:11

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς

19:00

Ποια κράτη της Μ. Ανατολής επένδυσαν σε εναλλακτικούς εμπορικούς δρόμους - Ποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

18:58

Οι οικονομίες του Κόλπου κινδυνεύουν με τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1990 λόγω του πολέμου

18:24

Ισραήλ: Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης πυραύλων

17:59

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ

17:53

Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

17:34

Reuters: Το Ιράν κρατά τα κλειδιά της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, όχι οι ΗΠΑ

17:00

Τράπεζες υπό πίεση: Στο μικροσκόπιο οι ρωγμές στο private credit

16:53

Ιράν: Δηλώνει ότι διαθέτει αποδείξεις ότι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον της

16:48

Φιντάν: Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος