INSIDE OUT

Οι αλλαγές στις εκλογικές έδρες, πότε θα ξέρουμε - Οι 25.000 διορισμοί που έταξε και δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

03-08-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ήρθε η ώρα. Ο κολλητός μου ο Τειρεσίας έφτασε Δελφούς χθες βράδυ – προτιμά το βουνό από την θάλασσα, και κρατά και το Μαντείο ανοιχτό για έκτακτα. Του άφησα κάτι φύλλα μήπως και τυχόν και τα χρειαστεί αν και η τεχνική του είναι διαφορετική. Επίσης του άφησα ένα υπέροχο outfit της φίλης μου Maria Grazia Chiuri απευθείας από το μέλλον.

Dior Summer 2023. Ελπίζω να του αρέσει, αν και δεν υποκύπτει σε φιλαρέσκειες. Καθώς χαζεύω το Αιγαίο που βάφεται σκούρο μπλε όταν δύσει ήλιος, μου έρχονται γλαρόνια με τα τελευταία νέα.

Οι νέες έδρες

Καθώς ολοκληρώθηκε η απογραφή του πληθυσμού, αρχίζει το πολιτικό ενδιαφέρον με τις έδρες. Η μείωση του πληθυσμού σε ορισμένους νομούς, η αύξηση σε άλλους επιφέρει αλλαγές και στην κατανομή των εδρών γεγονός που ενδιαφέρει κόμματα και υποψήφιους. Όλοι ησύχασαν αρκετά και θα περάσουν έναν ήρεμο Αύγουστο καθώς η πιθανότητα πρόωρων εκλογών απομακρύνθηκε, όμως ούτως η άλλως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν τις γιορτές καθώς το Δεκέμβριο η ΕΛΣΤΑΤ θα βγάλει τον αριθμό των δημοτών. Ο αριθμός των δημοτών – προσοχή, όχι των κατοίκων-, ανά εκλογική περιφέρεια, θα βγάλει τις τυχόν αλλαγές. Τότε θα ξέρουμε, εάν πχ μια σημερινή 4εδρική περιφέρεια μειωθεί, ή αυξηθεί.

Διορισμοί

Αυτοί που ξέρουν από τώρα που θα εργαστούν τον Σεπτέμβριο είναι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί. Φέτος διορίστηκαν επιπλέον 8.487 εκπαιδευτικοί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το γιόρτασε μ’ ένα διθυραμβικό post. Η ίδια ευχαρίστησε τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και το ΑΣΕΠ και τους Ζέττα Μακρή και Αλέξανδρο Κόπτση. Θύμισε επίσης ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση, ενώ έφευγαν χιλιάδες με σύνταξη.

Δικό τους έργο

Το γεγονός φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια, ψηφίζοντας το νόμο με τον οποίο διενεργούνται σήμερα οι διορισμοί και εγγράφοντας τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό, άνοιξε το δρόμο να μπει τέλος στην αδιοριστία 10 ολόκληρων ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται σήμερα όπως και πέρυσι δικαιωμένος για αυτές του τις προσπάθειες. Κυρίως γιατί κατάφερε να επιβάλλει τον κανόνα "1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση", αντί του "1προς 5" που ήθελαν η τρόικα και η ΝΔ».

Θυμούνται

Όμως τον τελικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Μια εξ αυτών η Λία Χολέβα, παρενέβη στον δημόσιο διάλογο ως εξής : «Θυμάστε τότε που θα ερχόταν ο Σύριζα να μας διορίσει όλους τους εκπαιδευτικούς; Βρέθηκα στο Καστελόριζο αναπληρώτρια κ έφαγα άλλα πέντε χρόνια αναπλήρωση στα εννιά που είχα. Σύνολο 14 γιατί ο Αλέξης κ οι φίλοι του έκαναν περήφανη διαπραγμάτευση».

Και η σκληρή αλήθεια είναι πως εάν δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο, οι 25.000 διορισμοί που έκανε σε τρία χρόνια ο Κυριάκος, θα είχαν γίνει από το ’15. Τόσους είχε τάξει ο Φίλης πριν το ’15. Αρκετοί τον πίστεψαν.

Σας φιλώ έως τέλος του Αυγούστου

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Αυτοκίνητο: Υβριδικά και SUV οι νικητές των πωλήσεων στην Ελλάδα

23:43

Νέο ρεκόρ με 1.107 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025

23:29

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η 15μελής τεχνοκρατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Γάζα

23:15

Εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

23:00

Ρωσία: Περισσότερες από 422.000 στρατολογήσεις το 2025

22:46

Κίεβο: Κλειστά σχολεία έως Φεβρουάριο μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές

22:33

Συρία: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα πλήγματα εναντίον των Κούρδων στο Χαλέπι

22:20

Δανία: Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

22:06

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας

21:53

EASA προς ευρωπαϊκές αεροπορικές: Αποφεύγετε τον εναέριο χώρο του Ιράν

21:39

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι

21:24

Η επίσημη λίστα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

21:19

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 33 εκατ. ευρώ

21:17

«Πρασίνισε» για 2η εβδομάδα ο χρυσός - Ισχυρή άνοδος για το ασήμι

21:14

Τραμπ: Επιλογή μου να μην χτυπήσω το Ιράν - Ικανοποίηση για την ακύρωση των εκτελέσεων διαδηλωτών

21:04

Μυτηλιναίος: Βγήκαν τα πρώτα κιλά γαλλίου από τη μονάδα της Metlen

21:00

Ιράν: Όταν το τέλος μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από την αρχή

20:55

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

20:45

Γερμανία: Ένας νεκρός από σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στο λιμάνι του Αμβούργου

20:37

Ματσάδο: Η μετάβαση προς τη δημοκρατία ξεκινά και το «εγκληματικό καθεστώς» του Μαδούρο θα διαλυθεί

20:29

Έρχονται διαφημίσεις στο ChatGPT

20:17

Νορβηγία: Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον βραβευμένο

20:03

Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Αντρέ Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

19:45

Τραμπ: Απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο που είχε κατηγορηθεί για διαφθορά

19:42

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

19:31

Βενεζουέλα: Το πρώτο αεροπλάνο με μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας

19:18

Γερμανία: Έκκληση προς τις ΗΠΑ να δεχθούν ότι η από κοινού άμυνα στην Αρκτική είναι και προς το συμφέρον τους

19:14

Βρετανία: Ο Στάρμερ «δεν σχεδιάζει» να μιλήσει με τον Πούτιν

19:08

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 23 Ιανουαρίου

19:03

Orilina: Σύμβαση με ΕΚΤΕΡ για την ανάθεση εργασιών του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma