INSIDE OUT

Οι αλλαγές στις εκλογικές έδρες, πότε θα ξέρουμε - Οι 25.000 διορισμοί που έταξε και δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

03-08-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήρθε η ώρα. Ο κολλητός μου ο Τειρεσίας έφτασε Δελφούς χθες βράδυ – προτιμά το βουνό από την θάλασσα, και κρατά και το Μαντείο ανοιχτό για έκτακτα. Του άφησα κάτι φύλλα μήπως και τυχόν και τα χρειαστεί αν και η τεχνική του είναι διαφορετική. Επίσης του άφησα ένα υπέροχο outfit της φίλης μου Maria Grazia Chiuri απευθείας από το μέλλον.

Dior Summer 2023. Ελπίζω να του αρέσει, αν και δεν υποκύπτει σε φιλαρέσκειες. Καθώς χαζεύω το Αιγαίο που βάφεται σκούρο μπλε όταν δύσει ήλιος, μου έρχονται γλαρόνια με τα τελευταία νέα.

Οι νέες έδρες

Καθώς ολοκληρώθηκε η απογραφή του πληθυσμού, αρχίζει το πολιτικό ενδιαφέρον με τις έδρες. Η μείωση του πληθυσμού σε ορισμένους νομούς, η αύξηση σε άλλους επιφέρει αλλαγές και στην κατανομή των εδρών γεγονός που ενδιαφέρει κόμματα και υποψήφιους. Όλοι ησύχασαν αρκετά και θα περάσουν έναν ήρεμο Αύγουστο καθώς η πιθανότητα πρόωρων εκλογών απομακρύνθηκε, όμως ούτως η άλλως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν τις γιορτές καθώς το Δεκέμβριο η ΕΛΣΤΑΤ θα βγάλει τον αριθμό των δημοτών. Ο αριθμός των δημοτών – προσοχή, όχι των κατοίκων-, ανά εκλογική περιφέρεια, θα βγάλει τις τυχόν αλλαγές. Τότε θα ξέρουμε, εάν πχ μια σημερινή 4εδρική περιφέρεια μειωθεί, ή αυξηθεί.

Διορισμοί

Αυτοί που ξέρουν από τώρα που θα εργαστούν τον Σεπτέμβριο είναι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί. Φέτος διορίστηκαν επιπλέον 8.487 εκπαιδευτικοί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το γιόρτασε μ’ ένα διθυραμβικό post. Η ίδια ευχαρίστησε τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και το ΑΣΕΠ και τους Ζέττα Μακρή και Αλέξανδρο Κόπτση. Θύμισε επίσης ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση, ενώ έφευγαν χιλιάδες με σύνταξη.

Δικό τους έργο

Το γεγονός φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια, ψηφίζοντας το νόμο με τον οποίο διενεργούνται σήμερα οι διορισμοί και εγγράφοντας τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό, άνοιξε το δρόμο να μπει τέλος στην αδιοριστία 10 ολόκληρων ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται σήμερα όπως και πέρυσι δικαιωμένος για αυτές του τις προσπάθειες. Κυρίως γιατί κατάφερε να επιβάλλει τον κανόνα "1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση", αντί του "1προς 5" που ήθελαν η τρόικα και η ΝΔ».

Θυμούνται

Όμως τον τελικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Μια εξ αυτών η Λία Χολέβα, παρενέβη στον δημόσιο διάλογο ως εξής : «Θυμάστε τότε που θα ερχόταν ο Σύριζα να μας διορίσει όλους τους εκπαιδευτικούς; Βρέθηκα στο Καστελόριζο αναπληρώτρια κ έφαγα άλλα πέντε χρόνια αναπλήρωση στα εννιά που είχα. Σύνολο 14 γιατί ο Αλέξης κ οι φίλοι του έκαναν περήφανη διαπραγμάτευση».

Και η σκληρή αλήθεια είναι πως εάν δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο, οι 25.000 διορισμοί που έκανε σε τρία χρόνια ο Κυριάκος, θα είχαν γίνει από το ’15. Τόσους είχε τάξει ο Φίλης πριν το ’15. Αρκετοί τον πίστεψαν.

Σας φιλώ έως τέλος του Αυγούστου

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ειδική συζήτηση για τον λαγοκέφαλο στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου

23:42

Στο αμερικανικό Κογκρέσο νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

23:28

Ειδική διοίκηση για πλήγματα βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας συγκροτεί ο Ζελένσκι

23:16

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ήχησε το 112

23:10

Wall Street: Εβδομαδιαία κέρδη για S&P 500 και Nasdaq - Ξεχώρισαν Meta και SK Hynix

23:00

Χρυσοχοΐδης: «Η Δημοκρατία δεν ανέχεται πρακτικές που οδηγούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»

22:47

Πυροσβεστική: 26 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

22:33

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ για επέκταση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: 13 ερωταπαντήσεις

22:18

Φρένο στο πτωτικό σερί 1 μήνα για πετρέλαιο - Κέρδη στην εβδομάδα

22:04

Οι συριακές αρχές κατηγορούν το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις στη Δαμασκό

21:50

Στο Ομάν ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνομιλίες: Επί τάπητος τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ»

21:36

Εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:25

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

21:12

Τρ. Πειραιώς: Ξεκίνησε η συγχώνευση 6 θυγατρικών της

21:00

Τσίπρας: Η εξέλιξη με τα F-35 αποτελεί εθνική ήττα που την χρεώνεται ο κ. Μητσοτάκης

20:48

Βρετανία: Δολοφονήθηκε η πρώην υπουργός, Αν Γουίτικαμ - 1 σύλληψη

20:36

Φιντάν: «Ελπίζω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα για τα F-35»

20:24

Υποτροφίες σε 365 αριστούχους φοιτητές από Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

20:12

Πόσα ευρώ επιστρέφουν σε θέσεις εργασίας, οικονομία και κοινωνία οι επενδύσεις στη φαρμακευτική καινοτομία

20:00

Το Ντονμπάς, οι πιέσεις προς το Κίεβο και το επικίνδυνο στοίχημα της Μόσχας

19:47

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δόθηκε παράταση - Έως πότε η προθεσμία

19:41

Ρωσικά πλήγματα στο Κραματόρσκ, ουκρανικά χτυπήματα στην Αζοφική - Κλείνει ο δίαυλος Ντον-Αζόφ

19:29

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία

19:26

Θεσμική συμμαχία ΥΠΕΞ - Εξαγωγέων για ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας

19:15

SK Hynix: Δυναμικό ντεμπούτο με άλμα 13,08% στον Nasdaq - Στα 170 δολάρια η μετοχή

19:04

Συνθήκες καύσωνα συνεχίζουν να πλήττουν δυτικές περιοχές της Γαλλίας

18:53

Ο Μακρόν υποδέχεται τη Δευτέρα στο Παρίσι 25 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

18:42

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για τη θέσπιση ενός γραφείου κατά της διαφθοράς

18:30

Λίμνη Ζηρού: Ένα μαγευτικό τοπίο στην Πρέβεζα

18:18

Τραμπ: Πρόθυμος για συνομιλίες με το Ιράν - «Οι ΗΠΑ όμως τους ξεκαθάρισαν ότι η εκεχειρία τελείωσε»