INSIDE OUT

Η σταρ Αλέκα και όταν ο Τσίπρας ξαφνικά ξύπνησε

16-06-2021 | 07:31
Viber Whatsapp Μοιράσου το

«Εμείς δίνουμε μάχη για τον εμβολιασμό». Η φωνή του Αλέξη Τσίπρα με ξύπνησε. Ξαφνικά τινάχτηκα από την θέση μου. Δεν είχε δουλειά χθες και τον ψιλοπήρα. Βρε μπας και κάνω λάθος, αναρωτήθηκα. Είναι όντως ο γνωστός ή κάποιος που του μοιάζει; Πολλοί νομίζουν ότι εκεί που μασουλάω τα φύλλα μου έχω την δύναμη να δω τι θα συμβεί. Λίγοι όμως ξέρουν ότι έχω την δύναμη να κάνω και το αντίθετο. Πατάω λοιπόν το rewind για να το ακούσω όλο με τα μυστηριώδη αυτιά μου. Ναι, είναι πράγματι ο Πρόεδρος του Συριζα που μιλάει σε μια ανέκφραστη αλλά κομψή γυναίκα και της λέει ότι «πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τον κόσμο ότι κινδυνεύει η ζωή του αν δεν κάνει εμβόλιο. Το κρίσιμο είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Με ανησυχεί ότι στις μεγάλες ηλικίες σχεδόν το 40% είναι χωρίς εμβόλιο. Να μπορέσουμε να τους πείσουμε τους ανθρώπους. Να πείσουμε, παρά να εξαναγκάσουμε». Τέσσερις φορές είπε την λέξη «πείσουμε» μέσα σε ένα λεπτό. Περισσότερες απ’ όσες το έχει πει από το τέλος Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα που έκανε ο ίδιος το εμβόλιο. Τι να πω. Μάλλον άργησε να τον «πιάσει». Όμως μπράβο του, για να μην με λέτε πικρόχολη. Μπράβο του, που βγαίνει και μιλάει για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός έστω και τώρα.

Αλέκα η σταρ

Εκεί λοιπόν που ήμουν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, είπα να το συνεχίσω. Και τι καλύτερο από μια συνεδρίαση της Βουλής, ειδικά όταν έχει νομοσχέδια που συζητούνται τρεις μέρες όπως το εργασιακό. Τα καλύτερα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις πάντως. Ενώ όλοι ασχολούνται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος παρέπεμψε σε κάποια Μαίρη Συνατσάκη, – καμία σχέση με την Σκάρλετ Γιόχανσον-, εγώ κάνω focus στην Αλέκα Παπαρήγα. Α) Έπλεξε το εγκώμιο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι δείχνει μεγάλη ταξική διορατικότητα καθώς νομοθετεί τέτοια μέτρα σε συνθήκες που έχει ιστορική υποχώρηση το κίνημα, και β) τοποθετήθηκε με τον πλέον κρυστάλλινο λόγο απέναντι στο 8ωρο: «Όταν πας σε έναν γιατρό σε ρωτάει πόσες ώρες κοιμάσαι, πόσες ώρες ελεύθερο χρόνο έχεις, πόσες ώρες δουλεύεις. Δεν σου λέει πόσες ώρες είναι ο ελεύθερος χρόνος στη βδομάδα, στον μήνα ή στον χρόνο. Ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος είναι το καθοριστικό». Τι να πουν τώρα στην Αλέκα τα γατάκια;

Ψέμα και 100ρικο

Αυτός που επιχείρησε να λάμψει στο νυσταλέο* βήμα της Βουλής ήταν ο νεαρός βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ήταν φανερό ότι πήγαινε γυρεύοντας, όταν με το που ανέβηκε να μιλήσει, είπε τις λέξεις « Βενεζουελάνος πρέσβυς» και «Μάργκαρετ Θάτσερ». Με κομμένη την ανάσα περίμενα να πάρει φωτιά το σκηνικό, καθώς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος βάρδιας του Συριζα ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης. Φευ. Με την ελπίδα έμεινα. Ο Πάνος τα άφησε όλα να περάσουν. Μόνο ο Παφίλης αντέδρασε στην έξοχη ιδέα του Κωσταντίνου, να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ οι βουλευτές κάθε φορά που λένε ένα ψέμα στην Βουλή. Ο Θανάσης που έχει χιούμορ, και είναι πρακτικός άνθρωπος, πρότεινε να δοθούν τα κατοστάρικα για κουπόνια του ΚΚΕ. Εγώ πάλι λέω ότι αν τα μάζευε το μυρμήγκι ο Σταϊκούρας θα μπορούσε να διπλασιαστεί άμεσα το ΠΔΕ. Μόνο μια διόρθωση, μην πέσουμε σε κανέναν εύθικτο απ’ τους 300. Όχι ψέμα. Ανακρίβεια και κατοστάρικο.

*Νυσταλέο βέβαια, μέχρι που πλακώθηκαν οι Πασοκοι μεταξύ τους, όταν ο Κεγκέρογλου υπενθύμισε διάφορα για τους πρώην υπουργούς του ΓΑΠ Ραγκούση και Μαριλίζα που είναι σήμερα στον Συριζα.

Ο σπόρος της ανάπτυξης

Τον σπόρο της ανάπτυξης αναζητά ο Θόδωρος Καράογλου και φαίνεται ότι τον βρήκε στην ευλογημένη ελληνική γη. Ο πρώην ΥΜΑΘ συναντήθηκε με το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Αφού συζήτησε με τους κ.κ. Πεβερέτο, Τσομπάνο, Διδάγγελο και Παρόλα, δήλωσε φυσικά ότι είναι κοντά τους καθώς προέρχεται από αγροτική οικογένεια. «Έτσι γνωρίζω εκ πείρας ότι η ευλογημένη ελληνική γη εμπεριέχει το σπόρο της ανάπτυξης, χάρη στον οποίο θα ανθίσει η ελληνική οικονομία, θα βελτιωθεί το επίπεδο κατάρτισης των απασχολούμενων στη γεωργία και θα καρπίσουν νέες θέσεις εργασίας», είπε σε αναδεικνύοντας την ποιητική του πλευρά. Βέβαια εγώ τα ξέρω αυτά. Ο Σκυλακάκης τα αγνοεί και επιμένει να τρέχει μ’ ένα Ταμείο, που δανείστηκε χθες για πρώτη φορά - διαβάστε Αγγέλη παραδίπλα, (Νέος μεγάλος «παίκτης» στην αγορά με εγγυητή την ΕΚΤ) να ενημερωθείτε - το οποίο θα μας δανείσει κι εμάς για να δούμε άσπρη μέρα. Το ελληνικό Ταμείο μάλιστα ενέκρινε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε!

Pride Alex

Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τον διεθνώς αναγνωρισμένο πρώτο ανοιχτά LGBT+ υπουργό της ελληνικής Δημοκρατίας Νικόλα Γιατρωμανωλάκη μια κίνηση αυτό τον Ιούνη, (μήνας Pride για όσους δεν το γνωρίζουν), ήρθε ο θαρραλέος Αλέξης Πατέλης να την κάνει: ανέβασε σε προσωπικό του λογαριασμό σέλφι, δίνοντας συγχαρητήρια στον Καναδά που είναι πολύ μπροστά σ αυτά τα θέματα. Ιδού η φωτό, ιδού και το σύνθημα για όσους δεν ξέρουν γιατί ο Ιούνης είναι μήνας pride: 28 Ιουνίου 1969 οπλισμένοι άντρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο γκέι μπαρ Stonewall με την πρόφαση της παράνομης πώλησης οινοπνεύματος. Ακολούθησαν συλλήψεις και βία. Ο κόσμος έξω από το μπαρ εξαγριώθηκε και άρχισε να πετάει πέτρες και μπουκάλια στα αστυνομικά οχήματα. Άνθρωποι ερχόντουσαν να διαμαρτυρηθούν. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες και νύχτες. Κάπως έτσι καθιερώθηκε ο μήνας περηφάνιας, «για το δικαίωμα να υπάρχουμε χωρίς να διωκόμαστε).

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:36

Microsoft: Νίκησε τις προβλέψεις και έσοδα για το τρίμηνο - Ώθηση από AI

23:20

Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της

23:11

Απώλειες στη Wall Street - «Κόκκινα» τα ταμπλό από τα μάκρο των ΗΠΑ

23:01

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

22:51

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο - Σκαρφάλωσε σε υψηλό 9 ημερών

22:38

Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

22:27

Έυα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία

22:14

Εφορία: Άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων - Οι νέες προθεσμίες

22:01

Τζόκερ Κλήρωση: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

21:51

Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

21:41

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

21:31

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

21:21

Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι από πολεμικό πλοίο της Βρετανίας

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:40

BSH Οικιακές Συσκευές: Αύξηση 1,6% στον κύκλο εργασιών – Διατήρηση 1ης θέσης στην Ελλάδα

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις