BACKSTORY

Επιτέλους νέα για τον φορέα - Μεγαλύτερη ορμή - Το παράδειγμα Παπουτσάνη

30-12-2025 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιτέλους νέα για τον φορέα - Μεγαλύτερη ορμή - Το παράδειγμα Παπουτσάνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επιτέλους προχωρά ο φορέας

Επιτέλους εγένετο φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα μπορούσε κάποιος να πει αφού ο αποτελεσματικός υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης προκήρυξε τον διαγωνισμό για τις δεσμευτικές προσφορές ενός χρονίζοντος έργου το οποίο πέρασε από πολλές διακυμάνσεις μέχρι να φτάσει στο σημερινό του στάδιο.

‘Έτσι λοιπόν όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τον φορέα μπορούν και πρέπει να υποβάλουν σχετικές προσφορές μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2026, ενώ δεν αποκλείεται η ημερομηνία αυτή να αλλάξει αν το ΥΠΕΘΟΟ αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Tα επίπεδα των επιτοκίων

Στα τρέχοντα επίπεδά τους τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κρίνονται επαρκώς προσαρμοσμένα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι ακόμη νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξή τους στο προσεχές διάστημα.

Σε συνέντευξή του στο Econostream τονίζει ότι η σημερινή στάση της ΕΚΤ ως προς τα επιτόκια είναι ενδεδειγμένη και πλήρως εναρμονισμένη με τη σταθερή δέσμευση για την επίτευξη του συμμετρικού στόχου του 2% στον πληθωρισμό.

Γιατί ευνοείται η Eurobank

Σε λίγες ημέρες η Βουλγαρία θα είναι στο ευρώ, στοιχείο το οποίο θα αλλάξει την οικονομική ζωής της χώρας. Από τις ελληνικές τράπεζες θετικά έχει να αναμένει η Eurobank από την εξέλιξη αυτή αφού για τις χρηματοδοτήσεις και τον τρόπο λειτουργίας της θυγατρικής της εκεί δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Με την υιοθέτηση του ευρώ, καταργείται ο συναλλαγματικός κίνδυνος μεταξύ λέβα και ευρώ. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων, τη σταθερότητα των εσόδων, και τη δυνατότητα μακροπρόθεσμου χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Επίσης, η ένταξη στο ευρώ οδηγεί σε πτώση των επιτοκίων στη βουλγαρική αγορά, καλύτερη πρόσβαση σε διατραπεζική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μείωση του κόστους άντλησης κεφαλαίων για τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank.

Μεγαλύτερη ορμή

Συνέχισε την ανοδική της αντίδραση η Metlen και μάλιστα με μεγαλύτερη ορμή στη χθεσινή συνεδρίαση. Φαίνεται ότι οι επενδυτές ποντάρουν σε μπαράζ θετικών νέων και περισσότερα έσοδα από στρατηγικές κινήσεις που γίνονται. Οι σορτάκηδες αρχίζουν να εξαφανίζονται και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα των κινήσεων που έκαναν πρόσφατα δεν ήταν αυτά που περίμεναν.

Εντυπωσιάζει συνεχώς

Η μετοχή όμως που εντυπωσιάζει τελευταία γράφοντας συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά είναι εκείνη της Τιτάν. Φαίνεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσίασε η εταιρεία αλλά και η εικόνα της αγοράς στις ΗΠΑ είναι τα εργαλεία που δίνουν ώθηση στη μετοχή. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιδόσεις του φετινού έτους αλλά και η πολιτική για το μέρισμα.

Το παράδειγμα Παπουτσάνη

Απίστευτο είναι και το ράλι της Παπουτσάνης το τελευταίο διάστημα και όχι τυχαία καθώς η ανάπτυξη της εταιρείας δικαιολογεί υψηλότερες αποτιμήσεις. Και να φανταστεί κάποιος ότι πριν λίγα χρόνια είχε βρεθεί ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Αυτά να τα βλέπει η διοίκηση της ΕΧΑΕ που θέλει να πετάξει εκτός ταμπλό σε χρόνους εξπρές όσες εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:47

Χρυσός: Κέρδη 1% καθώς υποχωρούν πετρέλαιο και ομόλογα

21:41

Ιράν: Eξετάζει νέα πρόταση των ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του Πακιστανού μεσολαβητή

21:35

ΗΠΑ: Δίωξη στον Ραούλ Κάστρο για την κατάρριψη δύο αεροσκαφών το 1996

21:26

Πρακτικά Fed: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει επίμονος

21:15

Ευ. Μυτιληναίος: «Θα παράγουμε γάλλιο με χαμηλότερο κόστος από την Κίνα»

20:59

Βρετανία: Στις 18 Ιουνίου οι επαναληπτικές εκλογές με υποψήφιο τον δήμαρχο του Μάντσεστερ

20:40

Μητσοτάκης: Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και συλλογικές συμβάσεις στις συγκοινωνίες - «Το είπαμε, το κάναμε»

20:26

Μιχαηλίδου: «Στην Αίγινα τα σχολικά γεύματα φτάνουν πλέον σε όλα τα δημοτικά σχολεία»

20:08

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στην παγίδα της Τεχεράνης

20:03

Νότια Κορέα: Αναστέλλεται η απεργία στη Samsung Electronics - Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις

20:02

Κομισιόν: Χαιρετίζει την πολιτική απόφαση για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

19:52

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή της γαλλικής φρεγάτας Amiral Louzeau

19:44

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 62,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο κύκλος εργασιών

19:42

Το ισοζύγιο της Fed: Γιατί η συρρίκνωση είναι η λάθος απάντηση στο λάθος ερώτημα

19:30

Παπαθανάσης: Οι δανειακοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης ολοκληρώνονται στο 100%, σύμφωνα με τον προγραμματισμό

19:24

Ευρωαγορές: Κέρδη στους δείκτες με πληθωρισμό και ομόλογα στο επίκεντρο

19:20

Τραμπ για Ιράν: «Ή υπογράφουν συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:04

Ως το τέλος του χρόνου η διοικητική αναδιάρθρωση της Επιτροπής - Κλειδί ο επόμενος προϋπολογισμός

18:48

Μπέζος για «φούσκα» τεχνητής νοημοσύνης: «Δεν πρέπει να ανησυχείτε»

18:31

Βρετανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση του αναπληρωτή πρέσβη στην Ουάσινγκτον

18:26

Διάβημα ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τον στολίσκο: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά προς τους Έλληνες πολίτες»

18:21

Χατζηδάκης στο Βερολίνο: Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε παράδειγμα επιτυχίας

18:20

Στη Λακωνία την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

18:06

ΔΟΑΕ: Η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό των ΗΑΕ προκάλεσε «σοβαρή ανησυχία»

18:03

Quest: Αύξηση πωλήσεων και κερδών μετά από φόρους στο α’ τρίμηνο

18:03

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί

17:58

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα ενισχύσει την άμυνα της στα βόρεια ενάντια στα ρωσικά επιθετικά σενάρια

17:55

Δούκας: «Η ενεργειακή φτώχεια αυξάνεται»

17:48

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Ζημίες 1,83 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο 2026

17:38

Πρόθυμος να μιλήσει με τον πρόεδρο της Ταϊβάν ο Τραμπ