BACKSTORY

Εθνική: Βάψτε έναν τοίχο! - Intracom Defence: Φήμες ακόμα και για 70 εκατ τίμημα - Οι μπουλντόζες, τα λιμάνια και τα ποσοστά - Η HIG και η Inventio - Βάσανα για «Πεταλούδες»

11-01-2023 | 07:07
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική: Βάψτε έναν τοίχο! - Intracom Defence: Φήμες ακόμα και για 70 εκατ. τίμημα - Οι μπουλντόζες, τα λιμάνια και τα ποσοστά - Η HIG και η Inventio - Βάσανα για «Πεταλούδες»

Αλλάζει το προφίλ των καταναλωτών

Έρευνα της Nielsen αναφέρεται στα καινούρια χαρακτηριστικά των καταναλωτών στα super markets. A) Κυνηγοί της προσφοράς, Β) Συμβατικοί Αγοραστές Γ) Αναζήτηση ποιότητας και κάτι άλλα ψιλά...

Η αλήθεια είναι πάντως πως τα ίδια είχαμε δει και την περίοδο των μνημονίων και δεν προλάβαμε να αποχωριστούμε την περίοδο αυτήν.

Αύριο τα σπουδαία

Αύριο εκτός απροόπτου θα μάθουμε το περιεχόμενο σε ό,τι αφορά την πολιτική αποεπένδυσης που προωθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έτσι σιγά σιγά μαζί με την πολιτική ελπίζουμε να ξεκινήσει και η αποεπένδυση. Για το δεύτερο μην είστε και πολύ σίγουροι πάντως!

Ένα αλλιώτικο tweet

Με εντυπωσίασε όσο να πεις το tweet του κυρίου Αντώναρου γι' αυτό και το αναφέρω.

Επικαλείται λοιπόν μυστική αλλά αληθινή δημοσκόπηση από μεγάλη πρεσβεία Αφρικανικής χώρας που διαμορφώνει το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος στο 19%. Και ενώ πράγματι δεν αναφέρομαι σε θέματα πολιτικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό καθώς η πηγή που φάνηκε ιδιαίτερα αξιόπιστη!!!

Παρ' τε τα κέρδη

Και επειδή τα πάντα δεν είναι ρόδινα και επειδή πολλοί λένε πάρ' τε τα κέρδη σας τώρα που είναι καιρός η τάση αυτή φαίνεται να υλοποιείται σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό.

Βαλ' τε το στα πόδια... Όχι! αλλά κάποια κέρδη οι επενδυτές τα κατοχυρώνουν αναμένοντας πιθανόν ένα γύρο ρευστοποιήσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά το καραόκε, βαψ' τε ένα τοίχο

To καλύτερο σας το φυλάω για το τέλος.

Μετά το καραόκε του κ. Μυλωνά, προχωράμε στην ανακαίνιση σπιτιού!

Από το πρωτοπόρο site της Εθνικής Τράπεζας: Πως να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, οικονομικά! Ανακαλύψτε ιδέες για την ανανέωση του χώρου σας, χωρίς μεγάλο κόστος

Βάψτε έναν τοίχο

Το κόστος για να βάψεις όλο το σπίτι είναι μεγάλο αλλά... αν «βάψετε μόνο έναν τοίχο»....«Τολμήστε το στο σαλόνι ή και στην κρεβατοκάμαρά σας» προτρέπει η Εθνική.

Υπό τον τίτλο ταπετσαρία προτείνεται να ντυθεί ο τοίχος του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας ή και του παιδικού δωματίου.

Αν πάλι πιάνουν τα χέρια σας προμηθευτείτε προστατευτικά καλύμματα, γυαλόχαρτο, πινέλα, μπογιές κλπ και αλλάξτε τα έπιπλά σας

Αλλάξτε «τα ρούχα» του σπιτιού - Αλλάξτε διαρρύθμιση

Μία από τις ισχυρότερες τάσεις στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Και με αυτό σταματώ ευχόμενος να αναλώνεται αντίστοιχος χρόνος για να δημιουργηθούν νέα προϊόντα, υπηρεσίες για να διευκολυνθεί η ζωή των πελατών της τράπεζας.

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του «ιδέες και λύσεις» και όχι του site μιας τράπεζας το περιεχόμενο του οποίου πραγματικά δεν ξέρω ποιου έτυχε την έγκριση!

Επόμενη κίνηση... μεγάλη εξαγορά;

Ό,τι πωλείται από δικαιώματα αγοράζεται στο ΧΑ από τους βασικούς μετόχους της Ιντρακάτ. Και αυτό δείχνει το πόσο πιστεύουν στην εταιρία για την οποία έχουν σχέδια τα οποία δεν εξαντλούνται στην παρούσα αύξηση αλλά και πιθανά σε επόμενη που μπορεί να συνοδεύεται από μεγάλη εξαγορά. Η εξαγορά βέβαια μπορεί να γίνει και από το μέτοχο και απλά να ακολουθήσει συγχώνευση αν η εταιρία δεν είναι εισηγμένη.

Τίμημα 70 εκατ.

Επέκταση συνεργασίας με τη Raytheon ανακοίνωσε η Intracom Defense και αυτό αποτελεί προίκα εν όψει της πώλησης με πολύ πιθανούς αγοραστές τους Ισραηλινούς. Τα 70 εκατ. ευρώ τίμημα δεν μπορεί να αποκλειστούν αν και πριν από λίγο καιρό κάποιοι θεωρούσαν πολύ ικανοποιητικό ένα τίμημα 50 με 55 εκατ. ευρώ. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν καθώς δεν είναι μόνο οι Ισραηλινοί που ενδιαφέρονται.

Οι «μπουλντόζες», τα λιμάνια και τα ποσοστά

Τα σενάρια για διεργασίες στο τομέα των υποδομών δεν έχουν τελειωμό. Και περιλαμβάνουν ό,τι μπορεί κάποιος να… φανταστεί ή να υποθέσει. Άλλωστε, ο κλάδος είναι hot, υπάρχουν ισχυροί παραδοσιακοί «παίκτες», βασικοί ή μικρότεροι (σε ποσοστά) μέτοχοι, εγχώριοι και ξένοι, με «χοντρά πορτοφόλια» αλλά και εφοπλιστικά κεφάλαια. Σημειώστε πως μεταξύ των σεναρίων ή φημών που κυκλοφορούν είναι αυτό που εμπλέκει το ενδιαφέρον κατασκευαστικού ομίλου για (μεγάλο) λιμάνι της χώρας (όχι στα νότια). Και δεν μιλάμε για έργα, διαγωνισμούς και επενδύσεις, αλλά για μετοχικά ποσοστά. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια σενάρια, κρατάνε καιρό ως προς το ευρύτερο πλαίσιο και έχουν εμπλέξει διάφορα εγχώρια ή ξένα funds και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δίχως, όμως, να έχει γίνει το παραμικρό. Αλλά τελευταία ακούστηκε πάλι το όνομα κατασκευαστικού γκρουπ. Ίσως γιατί είναι σε φάση αναδιοργάνωσης. Σας το λέμε και αμαρτία δεν έχουμε.

Η HIG, τα κόστη κατασκευής και η Inventio

Για να έχετε μια (ακόμα) εικόνα για τα κόστη σε κατασκευές – οικοδομή, ο κ. Μπήτρος, εκπρόσωπος της HIG στην Ελλάδα, σημείωσε ότι η επένδυση στον Ασπρόπυργο, όπου το fund προχωρά στη μετατροπή του οικοπέδου σε πρότυπο κέντρο διεθνών μεταφορών και αποθήκευσης, στην έκταση της παλιάς Ελληνικής Χαλυβουργίας του Μάνεση, από το αρχικό πλάνο των 180 εκατ. ευρώ ανέβηκε στα 300 εκατ. ευρώ. Βέβαια, το ποσό αυτό περιλαμβάνει και άλλες δαπάνες που προέκυψαν, αλλά κατά τον ίδιο τα κόστη έχουν ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 35%.

Μια φορά πάντως, η HIG θεωρείται άμεσα και έμμεσα σημαντικός «παίκτης» και στο real estate (όχι μόνο μέσω logistics), αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για ΑΕΕΑΠ. Πάντως, η Inventio, συνεργάτης του fund (που προχώρησε και σε συμφωνία πρόσφατα με τον Π. Παναγιωτίδη, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος - μέτοχος της Dimand), θα αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της ανάπτυξης του project στον Ασπρόπυργο.

Μικρή παράταση για το Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου

Μικρή παράταση δόθηκε για τα μπινταρίσματα αναφορικά με την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου (Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών, 590 στρέμματα), καθώς μεταφέρεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από τα μέσα του μήνα για τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Ο σχεδιασμός ή έστω οι προθέσεις των ανθρώπων του ΤΑΙΠΕΔ δεν συμπεριλαμβάνουν απλά και μόνο ιππικές δραστηριότητες, αλλά και την ανάπτυξη ευρύτερων αθλητικών εγκαταστάσεων που σκόπιμο θα ήταν, για να προσελκύσουν επενδυτές και χρήστες, να συνοδευθούν και από άλλες χρήσεις (π.χ. ξενώνες, εμπορικές). Όπως έχουμε αναφέρει, είχαν ακουστεί σενάρια για ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς πόλους, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Μυτιληναίος και Γιώργος Μελισσανίδης. Ωστόσο, αυτά θα φανούν προσεχώς.

Οι «Πεταλούδες» της Μουζάκης και τα «ανοιχτά» θέματα

Οι παλιότεροι, ενασχολούμενοι ή μη με το Χρηματιστήριο, θα θυμάστε τη γνωστή «Μουζάκης», τη βιομηχανία με τις περιβόητες κλωστές DMC και τη φίρμα «Πεταλούδα». Όχι βέβαια για την τωρινή εικόνα στο ταμπλό (αν και ενίοτε κάνει κάτι περίεργους όγκους προσεγγίζοντας την αποτίμηση των 24 εκατ. ευρώ). Και ίσως να την είχατε ξεχάσει αν δεν ανακοίνωνε την προαναγγελία έκτακτης Γενικής Συνέλευσης κατόπιν αιτήματος της μετοχικής μειοψηφίας για θέματα, κατά τα φαινόμενα, που έρχονται και από το παρελθόν, πέραν κάποιων διοικητικών αλλαγών.

Όπως για παράδειγμα η συζήτηση και λήψη αποφάσεων περί διαχείρισης ορισμένων ανοιχτών υπολοίπων πελατών ή περί διαχείρισης εγγυητικής οφειλής της Εταιρείας προς πιστωτικά ιδρύματα λόγω δανειακών υποχρεώσεων της «ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Πλεκτικής Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία» (του ομίλου υπό την ευρύτερη έννοια). Πάντως, η στήλη θυμάται ότι γενικότερα προέκυψαν και δικαστικές διενέξεις όπως και διάφορα «επεισόδια» (με τη διαθήκη, οφειλές της εισηγμένης προς τους κληρονόμους κ.α.) τα τελευταία χρόνια γύρω από την περιουσία που άφησε ο Ελευθέριος Μουζάκης.

Το ράλι στον Τιτάνα

Από τα blue chips ξεχωρίζει τελευταία ο Τιτάνας με κέρδη πάνω από 4,5% χτες (στα 13,36 ευρώ), με συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, επίδοση άνω του 11% σε εβδομαδιαία βάση και υψηλά 8-9 μηνών, υπερβαίνοντας το όριο των 13 ευρώ για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022. Πάντως, το χαρτί απέχει από το υψηλό 12μήνου και τα 14,4 ευρώ, ή τα 17,1 ευρώ τον Μάιο του 2021 και βέβαια τα 18 ευρώ του καλοκαιριού του 2020. Χαμηλό 12μήνου έχει σημειώσει στα 10,6 - 10,7 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:32

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 38 εκατ. για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου το 2023

20:31

Η Goldman Sachs «βλέπει» το brent στα 84 δολ. το βαρέλι έως τον Δεκέμβριο

20:19

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;

20:11

Παρατείνονται οι προθεσμίες για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν σήμερα

20:06

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο

19:57

Εφραίμογλου: Η νεοφυής επιχειρηματικότητα αυξάνει το μερίδιό της στο ΑΕΠ

19:54

Πώς 30.000 επιπλέον συνταξιούχοι «ροκανίζουν» 400 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα

19:49

Ζελένσκι: Θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

19:41

Λευκός Οίκος: «Λανθασμένη προσέγγιση» η κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων

19:32

Reds: Στο 96,06% το ποσοστό της Ελλάκτωρ

19:20

Απεργία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας

19:14

Ευρωαγορές: Μηνιαία πτώση 1,49% - Η πρώτη από τον Οκτώβριο

19:05

Νετανιάχου: «Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας» ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ

18:49

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία

18:45

Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

18:34

Συνάντηση της ΕΕΤ με εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ

18:28

Στη Μυτιλήνη ο Αδ. Γεωργιάδης για τα εγκαίνια του παραρτήματος του ΕΚΑΒ

18:22

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες - Κρίθηκαν με το νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

18:14

Εθνική Τράπεζα: Ξεκίνησε η διαδικασία άσκησης των call option για τις MREL αξίας 150 εκατ. ευρώ

18:05

Βρετανία: Ο Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του - Επισκέφθηκε κέντρο κατά του καρκίνου

17:58

ΗΠΑ: Πρόστιμο 9.000 δολαρίων στον Τραμπ για προσβολή δικαστηρίου

17:55

Lamda: Αποχωρεί μετά από 20 χρόνια η COO Κωνσταντίνα Καρατοπούζη

17:52

Κώτσηρας: Φέρνουμε τους νέους φοιτητές και ερευνητές της Διασποράς πιο κοντά στην Ελλάδα

17:50

Ιnterlife: Στα 17,29 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2023 - Πρόταση για μέρισμα 0,16 ευρώ/μετοχή

17:40

Γερογιάννης (Aegean): Είμαστε προσηλωμένοι στο να ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα

17:37

Bitcoin: Βουτιά 14% τον Απρίλιο - O χειρότερος μήνας από την κατάρρευση του FTX

17:33

Το Μπαχρέιν αναζητά επενδυτές για αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία

17:26

Βαρίδι οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο - «Έκρηξη» τζίρου κοντά στα 200 εκατ.

17:22

ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κάνουν κατάληψη σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια

17:13

Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα