BACKSTORY

Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

30-09-2022 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με drones θα ταξιδεύουν σύντομα τα φάρμακα στα ελληνικά νησιά, τα οποία αρχής γενομένης από την Νάξο ξεκινούν τον έξυπνο μετασχηματισμό τους. Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα εγκαινιαστεί ένα νέο πρότζεκτ υπό τον τίτλο smart islands, το οποίο πέρα από έξυπνες μαρίνες και λοιπούς αυτοματισμούς θα περιλαμβάνει και την μεταφορά φαρμάκων με drones, με την βοήθεια του cloud της Amazon Web Services.

Σήμερα ανακοινώνονται; τα αποτελέσματα εξαμήνου της Attica Bank ενώ σήμερα είναι και η μέρα που αναμένεται να καταλήξουν οι ιδιώτες και οι λοιποί μέτοχοι στο πόσα κεφάλαια θα βάλουν μιας και άλλη μια προθεσμία εκπνέει. Τώρα αν και κατά πόσον τα πράγματα οδηγήσουν σε άλλη μία προθεσμία μένει να το δούμε.

Και από την Attica στην Pancreta Bank ή αλλιώς στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σήμερα με βάση τα όσα έχει πει η τράπεζα, η ΤτΕ θα αναμένει λογικά το capital plan. Εν τω μεταξύ αναμένεται και η έγκριση του συμπληρωματικού ενημερωτικού της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και αυτή είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Mε τις εκλογές του ερχόμενου έτους κάπως τα έχει βάλει η Moody's μιας και αποτελεί μέγιστο και ισχυρό κίνδυνο όπως αναφέρει ο οίκος για τη χώρα μας. Αυτή την τάση των οίκων πάντως να θεωρούν επικίνδυνα τα πολιτικά σκηνικά κάπως πρέπει να το προσαρμόσουν διαφορετικά στους δείκτες τους γιατί η κοινωνία δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Μέτρα υπάρχουν... και λύσεις που δεν οδηγούν σε αδιέξοδα. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προτείνει στους κοινωνικούς εταίρους τη δυνατότητα μείωσης του φόρου εισοδήματος για τις εταιρίες που προωθούν ενίσχυση μισθών. Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιδέες. Που και την επιχειρηματικότητα ενισχύουν και τους εργαζόμενους ωφελούν… Να μην τα βλέπει μόνο η κυβέρνηση… Να τα βλέπει και ΣΕΒ…

Σήμερα κληρώνει για τις οικονομικές καταστάσεις και από Δευτέρα έρχονται οι αναστολές διαπραγμάτευσης. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι όλοι στην ώρα τους. Ο ορκωτός της Αττικής για την οποία τα είπαμε και παραπάνω μέχρι χθες δεν είχε στείλει κανένα ραπόρτο στην Κεφαλαιαγορά (δεν παίρνω όρκο ότι δεν έστειλε μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα) οπότε ή τα είδε όλα υπέροχα ή θα έχουμε σήμερα παρατράγουδα λόγω μη δημοσίευσης οικονομικής κατάστασης.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Λούλης αποτυπώνεται η κατάσταση στην αγορά αλεύρων με αυξημένους όγκους και τιμές απογειωμένες αλλά περιθώρια κέρδους χαμηλότερα και εκτίναξη δανεισμού. Με αυτές τις συνθήκες εγώ δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες ειδικά όταν αυξάνεται το χρηματοοικονομικό κόστος μέρα με την ημέρα. Για κάθε μια μονάδα αύξησης επιτοκίων το κόστος είναι 851 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι σε επίπεδο εξαμήνου θα έχουμε περί τις 2 μονάδες αύξηση. Κάντε λογαριασμό να δείτε αν θα μείνουν και πολλά από τα κέρδη του 1 εκ ευρώ του εξαμήνου.

Από την άλλη πλευρά κάποιες Κλωστοϋφαντουργίες που είναι ξεχασμένες στο Χρηματιστήριο δείχνουν ότι ανακάμπτουν. Και μια τέτοια περίπτωση είναι τα Κλωστήρια Ναυπάκτου. Βέβαια όπως προείπα είτε υπάρχουν είτε όχι στο Χρηματιστήριο ένα και το αυτό είναι. Και το ερώτημα είναι ποιος θα τις κινητοποιήσει ή δεν κινητοποιηθούν ποιος θα τους δείξει την έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:47

ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα στο επτάμηνο η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια

19:36

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο στρατόπεδο «Καποτά» στις Αχαρνές

19:30

Οι καύσωνες «καίνε» την ευρωπαϊκή οικονομία: 180 δισ. ευρώ το κόστος για το 2026

19:23

Η Hellenic Cables αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου - Κω αξίας 1,5 δισ. ευρώ

19:11

Παλαιστίνη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

19:06

Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τις χαμηλότερες στην ΕΕ οι τιμές χονδρικής και αύριο στην Ελλάδα

19:00

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 9% της Maersk

18:45

Σ. Αραβία: Οι Χούθι επιτέθηκαν με δύο drones σε διυλιστήριο της Aramco στην Τζαζάν

18:28

Ιράν: «Επινοήσεις του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν τα Στενά του Ορμούζ»

18:25

Η Ουκρανία πρότεινε κατάπαυση πυρός εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα

18:10

Ιταλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών της γερμανικής KNDS σε προάστιο της Ρώμης

18:07

Υπ. Παιδείας για ΣτΕ: «Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο, το ακαδημαϊκό έτος δε θα χαθεί για κανέναν»

18:04

City University: Διευκρίνιση σχετικά με δημοσιεύματα για αποφάσεις του ΣτΕ

17:57

Βρετανία: Η Shein έχασε τη δικαστική διαμάχη κατά της Temu

17:45

Χρηματιστήριο: Επιτόπιος βηματισμός για τον Γενικό Δείκτη

17:32

Νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Παν. Γιαννακούλιας

17:32

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine θα αναπτύξουν το πρώτο ελληνικό θαλάσσιο drone

17:15

Χάμακ: Η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια για να περιορίσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

17:12

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για φόρο σε χαρτζιλίκια, δωρεές και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών

16:59

Τουρνάς: «Αυξημένη ετοιμότητα για τις ακραίες συνθήκες»

16:45

Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες στον απόηχο του PPI

16:35

Το Ισραήλ στέλνει στρατιώτες στη Δυτ. Όχθη - Έποικοι πολιορκούν σπίτια Παλαιστινίων

16:19

ΙΣΠ: Σύσταση για αυξημένη εγρήγορση και μέτρα πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

16:17

Οι αθόρυβες αλλαγές στο πρόγραμμα επιδότησης μπαταριών για επιχειρήσεις - Λιγότεροι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης

16:11

ΗΠΑ: Ήπια άνοδος στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:08

Χαλκιδική-Πυρκαγιά: Εκκενώνονται δια θαλάσσης οι οικισμοί Σίβηρη και Φούρκα, δύο τραυματίες πυροσβέστες

16:04

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

15:55

ΗΠΑ: Σταθερές οι τιμές παραγωγού τον Ιούλιο, πτώση 4,7% σε ετήσια βάση

15:29

Ολλανδία: Έκρηξη στο λιμάνι του Ρότερνταμ - Ένας νεκρός και τραυματίες

15:11

Fraport Greece: Αύξηση 5,4% στην επιβατική κίνηση Ιουλίου - Διακινήθηκαν 6,9 εκατ. επιβάτες