BACKSTORY

Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

30-09-2022 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

Με drones θα ταξιδεύουν σύντομα τα φάρμακα στα ελληνικά νησιά, τα οποία αρχής γενομένης από την Νάξο ξεκινούν τον έξυπνο μετασχηματισμό τους. Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα εγκαινιαστεί ένα νέο πρότζεκτ υπό τον τίτλο smart islands, το οποίο πέρα από έξυπνες μαρίνες και λοιπούς αυτοματισμούς θα περιλαμβάνει και την μεταφορά φαρμάκων με drones, με την βοήθεια του cloud της Amazon Web Services.

Σήμερα ανακοινώνονται; τα αποτελέσματα εξαμήνου της Attica Bank ενώ σήμερα είναι και η μέρα που αναμένεται να καταλήξουν οι ιδιώτες και οι λοιποί μέτοχοι στο πόσα κεφάλαια θα βάλουν μιας και άλλη μια προθεσμία εκπνέει. Τώρα αν και κατά πόσον τα πράγματα οδηγήσουν σε άλλη μία προθεσμία μένει να το δούμε.

Και από την Attica στην Pancreta Bank ή αλλιώς στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σήμερα με βάση τα όσα έχει πει η τράπεζα, η ΤτΕ θα αναμένει λογικά το capital plan. Εν τω μεταξύ αναμένεται και η έγκριση του συμπληρωματικού ενημερωτικού της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και αυτή είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Mε τις εκλογές του ερχόμενου έτους κάπως τα έχει βάλει η Moody's μιας και αποτελεί μέγιστο και ισχυρό κίνδυνο όπως αναφέρει ο οίκος για τη χώρα μας. Αυτή την τάση των οίκων πάντως να θεωρούν επικίνδυνα τα πολιτικά σκηνικά κάπως πρέπει να το προσαρμόσουν διαφορετικά στους δείκτες τους γιατί η κοινωνία δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Μέτρα υπάρχουν... και λύσεις που δεν οδηγούν σε αδιέξοδα. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προτείνει στους κοινωνικούς εταίρους τη δυνατότητα μείωσης του φόρου εισοδήματος για τις εταιρίες που προωθούν ενίσχυση μισθών. Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιδέες. Που και την επιχειρηματικότητα ενισχύουν και τους εργαζόμενους ωφελούν… Να μην τα βλέπει μόνο η κυβέρνηση… Να τα βλέπει και ΣΕΒ…

Σήμερα κληρώνει για τις οικονομικές καταστάσεις και από Δευτέρα έρχονται οι αναστολές διαπραγμάτευσης. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι όλοι στην ώρα τους. Ο ορκωτός της Αττικής για την οποία τα είπαμε και παραπάνω μέχρι χθες δεν είχε στείλει κανένα ραπόρτο στην Κεφαλαιαγορά (δεν παίρνω όρκο ότι δεν έστειλε μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα) οπότε ή τα είδε όλα υπέροχα ή θα έχουμε σήμερα παρατράγουδα λόγω μη δημοσίευσης οικονομικής κατάστασης.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Λούλης αποτυπώνεται η κατάσταση στην αγορά αλεύρων με αυξημένους όγκους και τιμές απογειωμένες αλλά περιθώρια κέρδους χαμηλότερα και εκτίναξη δανεισμού. Με αυτές τις συνθήκες εγώ δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες ειδικά όταν αυξάνεται το χρηματοοικονομικό κόστος μέρα με την ημέρα. Για κάθε μια μονάδα αύξησης επιτοκίων το κόστος είναι 851 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι σε επίπεδο εξαμήνου θα έχουμε περί τις 2 μονάδες αύξηση. Κάντε λογαριασμό να δείτε αν θα μείνουν και πολλά από τα κέρδη του 1 εκ ευρώ του εξαμήνου.

Από την άλλη πλευρά κάποιες Κλωστοϋφαντουργίες που είναι ξεχασμένες στο Χρηματιστήριο δείχνουν ότι ανακάμπτουν. Και μια τέτοια περίπτωση είναι τα Κλωστήρια Ναυπάκτου. Βέβαια όπως προείπα είτε υπάρχουν είτε όχι στο Χρηματιστήριο ένα και το αυτό είναι. Και το ερώτημα είναι ποιος θα τις κινητοποιήσει ή δεν κινητοποιηθούν ποιος θα τους δείξει την έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:39

Bloomberg: Ένας πιο θερμός κόσμος θα είναι πιο ακριβός

11:30

Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας ως μέλος μαχητικής σουνιτικής οργάνωσης

11:22

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για destination weddings

11:17

Ουκρανία: Τιμά την επέτειο των 40 ετών από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ

11:07

Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα δεν χρειάζεται κατασκευασμένες εικόνες κρίσης - Βολές σε Δούκα

10:56

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία γινόμαστε ένας ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

10:45

Αμοιβαία Κεφάλαια: Ξεπέρασε τα 30 δισ. το ενεργητικό, σε υψηλά 22 ετών

10:35

ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη

10:29

Κονδύλια 450 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας

10:03

Αναμένεται νέο πακέτο ελαφρύνσεων 1,2 δισ. ευρώ στην ΔΕΘ έως και το 2027

09:49

Τζια: Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στο πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων

09:40

ΔΥΠΑ: Πώς αναβαθμίζει τις Επαγγελματικές Σχολές της και ενισχύει την απασχολησιμότητα των νέων

09:12

Συνταγματική Αναθεώρηση και «Έκθεση Πισσαρίδη 2» ξεδιπλώνουν το κυβερνητικό αφήγημα για την 3η τετραετία

08:59

Πού ανοίγει νέο κατάστημα Burger King

08:51

Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

08:43

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι αλλάζει στο νέο πλαίσιο – Ποιοι δηλώνουν, μέχρι πότε και τι πληρώνουν

08:36

Απάτητες παραλίες στην Ελλάδα: Θα τις δούμε φέτος ή θα μείνουν ξανά μόνο στα χαρτιά;

08:19

Το κρυφό ενεργειακό ρίσκο της Ευρώπης και η βραδυφλεγής «βόμβα» στα τρόφιμα

08:04

Ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στο Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που παρέθετε ο Τραμπ

23:58

Stig Thorgersen (EY) στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής

23:27

Τουρκία: Ο Ερντογάν απομάκρυνε τον υφυπουργό Παιδείας

23:15

Φόρουμ των Δελφών: Πώς η ΤΝ ενισχύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ

22:48

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στο τραπέζι οι αλλαγές στο Σύνταγμα και οι σύγχρονες προκλήσεις

22:17

Γκιουλέκας: Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να γίνουν μια αναπτυξιακή νησίδα για όλη την Ελλάδα

21:47

Ζελένσκι: Υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

21:18

Θεσσαλονίκη: Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων στην Καλαμαριά

21:00

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της Αστυνομίας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο – Προσαγωγές ατόμων

20:45

Τραμπ: Αγόρασε ομόλογα αξίας 51 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο

20:33

Politico: Ελλάδα και Γαλλία ζητούν νέα ευρωομόλογα και παράταση στην αποπληρωμή του Ταμείου Ανάκαμψης

20:15

Τα αιωρούμενα σωματίδια «πολιορκούν» την ατμόσφαιρα της Πάτρας