BACKSTORY

Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

30-09-2022 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με drones θα ταξιδεύουν σύντομα τα φάρμακα στα ελληνικά νησιά, τα οποία αρχής γενομένης από την Νάξο ξεκινούν τον έξυπνο μετασχηματισμό τους. Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα εγκαινιαστεί ένα νέο πρότζεκτ υπό τον τίτλο smart islands, το οποίο πέρα από έξυπνες μαρίνες και λοιπούς αυτοματισμούς θα περιλαμβάνει και την μεταφορά φαρμάκων με drones, με την βοήθεια του cloud της Amazon Web Services.

Σήμερα ανακοινώνονται; τα αποτελέσματα εξαμήνου της Attica Bank ενώ σήμερα είναι και η μέρα που αναμένεται να καταλήξουν οι ιδιώτες και οι λοιποί μέτοχοι στο πόσα κεφάλαια θα βάλουν μιας και άλλη μια προθεσμία εκπνέει. Τώρα αν και κατά πόσον τα πράγματα οδηγήσουν σε άλλη μία προθεσμία μένει να το δούμε.

Και από την Attica στην Pancreta Bank ή αλλιώς στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σήμερα με βάση τα όσα έχει πει η τράπεζα, η ΤτΕ θα αναμένει λογικά το capital plan. Εν τω μεταξύ αναμένεται και η έγκριση του συμπληρωματικού ενημερωτικού της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και αυτή είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Mε τις εκλογές του ερχόμενου έτους κάπως τα έχει βάλει η Moody's μιας και αποτελεί μέγιστο και ισχυρό κίνδυνο όπως αναφέρει ο οίκος για τη χώρα μας. Αυτή την τάση των οίκων πάντως να θεωρούν επικίνδυνα τα πολιτικά σκηνικά κάπως πρέπει να το προσαρμόσουν διαφορετικά στους δείκτες τους γιατί η κοινωνία δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Μέτρα υπάρχουν... και λύσεις που δεν οδηγούν σε αδιέξοδα. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προτείνει στους κοινωνικούς εταίρους τη δυνατότητα μείωσης του φόρου εισοδήματος για τις εταιρίες που προωθούν ενίσχυση μισθών. Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιδέες. Που και την επιχειρηματικότητα ενισχύουν και τους εργαζόμενους ωφελούν… Να μην τα βλέπει μόνο η κυβέρνηση… Να τα βλέπει και ΣΕΒ…

Σήμερα κληρώνει για τις οικονομικές καταστάσεις και από Δευτέρα έρχονται οι αναστολές διαπραγμάτευσης. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι όλοι στην ώρα τους. Ο ορκωτός της Αττικής για την οποία τα είπαμε και παραπάνω μέχρι χθες δεν είχε στείλει κανένα ραπόρτο στην Κεφαλαιαγορά (δεν παίρνω όρκο ότι δεν έστειλε μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα) οπότε ή τα είδε όλα υπέροχα ή θα έχουμε σήμερα παρατράγουδα λόγω μη δημοσίευσης οικονομικής κατάστασης.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Λούλης αποτυπώνεται η κατάσταση στην αγορά αλεύρων με αυξημένους όγκους και τιμές απογειωμένες αλλά περιθώρια κέρδους χαμηλότερα και εκτίναξη δανεισμού. Με αυτές τις συνθήκες εγώ δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες ειδικά όταν αυξάνεται το χρηματοοικονομικό κόστος μέρα με την ημέρα. Για κάθε μια μονάδα αύξησης επιτοκίων το κόστος είναι 851 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι σε επίπεδο εξαμήνου θα έχουμε περί τις 2 μονάδες αύξηση. Κάντε λογαριασμό να δείτε αν θα μείνουν και πολλά από τα κέρδη του 1 εκ ευρώ του εξαμήνου.

Από την άλλη πλευρά κάποιες Κλωστοϋφαντουργίες που είναι ξεχασμένες στο Χρηματιστήριο δείχνουν ότι ανακάμπτουν. Και μια τέτοια περίπτωση είναι τα Κλωστήρια Ναυπάκτου. Βέβαια όπως προείπα είτε υπάρχουν είτε όχι στο Χρηματιστήριο ένα και το αυτό είναι. Και το ερώτημα είναι ποιος θα τις κινητοποιήσει ή δεν κινητοποιηθούν ποιος θα τους δείξει την έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Κλειστά αναφέρει το Ιράν - Όχι, ανοικτά δηλώνει ο Τραμπ

15:23

Νέες προοπτικές για την Τράπεζα Χανίων μετά τη λήψη πανελλαδικής άδειας

15:12

Κυρανάκης για τα συνθήματα στο σπίτι της Σέβης Βολουδάκη: Τους το ξαναλέμε, δεν τους φοβόμαστε

15:07

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο και μεθαύριο

14:54

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

14:42

Μόντι: Προσεγγίζει τις χώρες του Ειρηνικού εν μέσω της αναδιαμόρφωσης του γεωπολιτικού τοπίου από Κίνα - ΗΠΑ

14:28

Ιράκ: Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Ζαΐντι - Θα υπογράψει ενεργειακές συμφωνίες

14:17

Ινδία: Η Τata Consultancy Services σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδα 8.900 μηχανικών ανάπτυξης εφαρμογών ΑΙ

14:04

Αίγυπτος: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

13:53

Ανδρουλάκης: Παρουσιάζει τη Δευτέρα τις 17 δεσμεύσεις για τους συνταξιούχους

13:48

Γιαννούλης: Η επιστροφή οποιουδήποτε διαγραφέντος βουλευτή γίνεται μόνο με τον κανονικό τρόπο

13:40

ΠΟΜΙΔΑ: Ενεργοποιούνται οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα

13:22

Κίνα: Η σταθερή βελτίωση της κινεζικής οικονομίας συνεχίστηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2026