BACKSTORY

Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

30-09-2022 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

Με drones θα ταξιδεύουν σύντομα τα φάρμακα στα ελληνικά νησιά, τα οποία αρχής γενομένης από την Νάξο ξεκινούν τον έξυπνο μετασχηματισμό τους. Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα εγκαινιαστεί ένα νέο πρότζεκτ υπό τον τίτλο smart islands, το οποίο πέρα από έξυπνες μαρίνες και λοιπούς αυτοματισμούς θα περιλαμβάνει και την μεταφορά φαρμάκων με drones, με την βοήθεια του cloud της Amazon Web Services.

Σήμερα ανακοινώνονται; τα αποτελέσματα εξαμήνου της Attica Bank ενώ σήμερα είναι και η μέρα που αναμένεται να καταλήξουν οι ιδιώτες και οι λοιποί μέτοχοι στο πόσα κεφάλαια θα βάλουν μιας και άλλη μια προθεσμία εκπνέει. Τώρα αν και κατά πόσον τα πράγματα οδηγήσουν σε άλλη μία προθεσμία μένει να το δούμε.

Και από την Attica στην Pancreta Bank ή αλλιώς στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σήμερα με βάση τα όσα έχει πει η τράπεζα, η ΤτΕ θα αναμένει λογικά το capital plan. Εν τω μεταξύ αναμένεται και η έγκριση του συμπληρωματικού ενημερωτικού της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και αυτή είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Mε τις εκλογές του ερχόμενου έτους κάπως τα έχει βάλει η Moody's μιας και αποτελεί μέγιστο και ισχυρό κίνδυνο όπως αναφέρει ο οίκος για τη χώρα μας. Αυτή την τάση των οίκων πάντως να θεωρούν επικίνδυνα τα πολιτικά σκηνικά κάπως πρέπει να το προσαρμόσουν διαφορετικά στους δείκτες τους γιατί η κοινωνία δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Μέτρα υπάρχουν... και λύσεις που δεν οδηγούν σε αδιέξοδα. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προτείνει στους κοινωνικούς εταίρους τη δυνατότητα μείωσης του φόρου εισοδήματος για τις εταιρίες που προωθούν ενίσχυση μισθών. Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιδέες. Που και την επιχειρηματικότητα ενισχύουν και τους εργαζόμενους ωφελούν… Να μην τα βλέπει μόνο η κυβέρνηση… Να τα βλέπει και ΣΕΒ…

Σήμερα κληρώνει για τις οικονομικές καταστάσεις και από Δευτέρα έρχονται οι αναστολές διαπραγμάτευσης. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι όλοι στην ώρα τους. Ο ορκωτός της Αττικής για την οποία τα είπαμε και παραπάνω μέχρι χθες δεν είχε στείλει κανένα ραπόρτο στην Κεφαλαιαγορά (δεν παίρνω όρκο ότι δεν έστειλε μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα) οπότε ή τα είδε όλα υπέροχα ή θα έχουμε σήμερα παρατράγουδα λόγω μη δημοσίευσης οικονομικής κατάστασης.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Λούλης αποτυπώνεται η κατάσταση στην αγορά αλεύρων με αυξημένους όγκους και τιμές απογειωμένες αλλά περιθώρια κέρδους χαμηλότερα και εκτίναξη δανεισμού. Με αυτές τις συνθήκες εγώ δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες ειδικά όταν αυξάνεται το χρηματοοικονομικό κόστος μέρα με την ημέρα. Για κάθε μια μονάδα αύξησης επιτοκίων το κόστος είναι 851 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι σε επίπεδο εξαμήνου θα έχουμε περί τις 2 μονάδες αύξηση. Κάντε λογαριασμό να δείτε αν θα μείνουν και πολλά από τα κέρδη του 1 εκ ευρώ του εξαμήνου.

Από την άλλη πλευρά κάποιες Κλωστοϋφαντουργίες που είναι ξεχασμένες στο Χρηματιστήριο δείχνουν ότι ανακάμπτουν. Και μια τέτοια περίπτωση είναι τα Κλωστήρια Ναυπάκτου. Βέβαια όπως προείπα είτε υπάρχουν είτε όχι στο Χρηματιστήριο ένα και το αυτό είναι. Και το ερώτημα είναι ποιος θα τις κινητοποιήσει ή δεν κινητοποιηθούν ποιος θα τους δείξει την έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:38

Σήμα κινδύνου για το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου

17:20

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας

17:05

Η ελπίδα για λήξη του πολέμου δίνει γερή ώθηση στην Wall Street

17:04

Πετραλιάς για ενεργειακό κόστος: «Θα χρειαστούμε δυνάμεις μέχρι το τέλος της κρίσης»

16:57

GM: Παρατείνεται η διακοπή λειτουργίας σε μονάδα EV στο Ντιτρόιτ - Σε αδράνεια 1.300 εργαζόμενοι

16:50

Σχεδόν 500.000 αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί λόγω της ευλογιάς

16:48

Λιθουανία: Στο μισό η τιμή των εισιτηρίων στους σιδηρόδρομους λόγω Μέσης Ανατολής

16:45

Ρωσία: «Θα απαντήσουμε αν η Ουκρανία επιτεθεί στα λιμάνια της Βαλτικής»

16:42

ΙΟΒΕ: Σε τροχιά ανάκαμψης η αγορά μπίρας στην Ελλάδα - Αυξήθηκε ο αριθμός των ζυθοποιίων

16:40

Fourlis: Επιταχύνεται η ανάπτυξη της Holland & Barrett στην Ελλάδα μέσω επένδυσης στον κλάδο του φαρμακείου

16:33

ΔΝΤ: «Βαρίδι» για την ανάπτυξη της Ελλάδας τα σχεδόν 3 εκατ. «κόκκινα» δάνεια

16:30

Χέγκσεθ: «Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή»

16:20

Η καρδιά της Εστίασης, του Τουρισμού και της Γαστρονομίας χτυπά στην Καλαμάτα

16:16

ΕΕ: «Πολύ ανησυχητική» η απόφαση του Ισραήλ να περάσει νόμο για τη θανατική ποινή σε Παλαιστινίους

16:09

Καφούνης: Μετασχηματίζεται το εμπόριο - Κίνδυνοι και ευκαιρίες σε ένα ασταθές περιβάλλον

16:08

Allianz: Οι χαλαζοπτώσεις εκτοξεύουν τις ασφαλισμένες ζημιές παγκοσμίως σε ιστορικά υψηλά

16:05

Αντίστροφη μέτρηση για τη διαστημική αποστολή Artemis II γύρω από τη Σελήνη

15:49

Ακυρώνει κρουαζιέρες η Celestyal - Καραϊβική αντί Μέσης Ανατολής επιλέγει η MSC

15:39

Ινστιτούτο Τσίπρα: Εθνικό Πλαίσιο για τα Data Centers - Από την «Ψηφιακή Αποικία» στη Στρατηγική Αυτονομία

15:33

Κατάρ: «Οι χώρες του Κόλπου ενωμένες ζητούν αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή»

15:32

THEON: Νέα μονάδα παραγωγής στο Βέλγιο ενισχύει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

15:27

Στην κατοχή της Eli Lilly η Centessa με deal έως και 7,8 δισ. δολαρίων

15:22

Ιράν: Τα μαλαισιανά τάνκερ εξαιρούνται από καταβολή τελών διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ

15:20

Τηλεφωνική επικοινωνία Κόστα - Πεζεσκιάν: «Έκκληση για αποκλιμάκωση και αυτοσυγράτηση»

15:12

Γερμανία: Πάνω από 3 εκατ. άνεργοι παρά την άνοδο στην απασχόληση

15:11

Εξάρχου: «Κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, οι μακροχρόνιες συμφωνίες προμήθειας LNG»

15:09

Αυτοσχεδιασμός και καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής: Επιτυχημένη εκδήλωση του Your Directors Club

15:06

Η Alpha Bank ενισχύει το Δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα, επενδύοντας για μια νέα εμπειρία πελάτη

15:03

CrediaBank: Μεγάλη υπερκάλυψη στην ΑΜΚ - Κλείνει το διεθνές βιβλίο

15:00

Ενεργειακή κρίση: Μακάρι η «ρήτρα διαφυγής» να ήταν το μόνο θέμα μας