BACKSTORY

Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

30-09-2022 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φάρμακα με drones στα νησιά - Λύσεις αλά Πορτογαλικά - Το μήνυμα από τα άλευρα

Με drones θα ταξιδεύουν σύντομα τα φάρμακα στα ελληνικά νησιά, τα οποία αρχής γενομένης από την Νάξο ξεκινούν τον έξυπνο μετασχηματισμό τους. Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα εγκαινιαστεί ένα νέο πρότζεκτ υπό τον τίτλο smart islands, το οποίο πέρα από έξυπνες μαρίνες και λοιπούς αυτοματισμούς θα περιλαμβάνει και την μεταφορά φαρμάκων με drones, με την βοήθεια του cloud της Amazon Web Services.

Σήμερα ανακοινώνονται; τα αποτελέσματα εξαμήνου της Attica Bank ενώ σήμερα είναι και η μέρα που αναμένεται να καταλήξουν οι ιδιώτες και οι λοιποί μέτοχοι στο πόσα κεφάλαια θα βάλουν μιας και άλλη μια προθεσμία εκπνέει. Τώρα αν και κατά πόσον τα πράγματα οδηγήσουν σε άλλη μία προθεσμία μένει να το δούμε.

Και από την Attica στην Pancreta Bank ή αλλιώς στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σήμερα με βάση τα όσα έχει πει η τράπεζα, η ΤτΕ θα αναμένει λογικά το capital plan. Εν τω μεταξύ αναμένεται και η έγκριση του συμπληρωματικού ενημερωτικού της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και αυτή είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Mε τις εκλογές του ερχόμενου έτους κάπως τα έχει βάλει η Moody's μιας και αποτελεί μέγιστο και ισχυρό κίνδυνο όπως αναφέρει ο οίκος για τη χώρα μας. Αυτή την τάση των οίκων πάντως να θεωρούν επικίνδυνα τα πολιτικά σκηνικά κάπως πρέπει να το προσαρμόσουν διαφορετικά στους δείκτες τους γιατί η κοινωνία δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Μέτρα υπάρχουν... και λύσεις που δεν οδηγούν σε αδιέξοδα. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προτείνει στους κοινωνικούς εταίρους τη δυνατότητα μείωσης του φόρου εισοδήματος για τις εταιρίες που προωθούν ενίσχυση μισθών. Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιδέες. Που και την επιχειρηματικότητα ενισχύουν και τους εργαζόμενους ωφελούν… Να μην τα βλέπει μόνο η κυβέρνηση… Να τα βλέπει και ΣΕΒ…

Σήμερα κληρώνει για τις οικονομικές καταστάσεις και από Δευτέρα έρχονται οι αναστολές διαπραγμάτευσης. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι όλοι στην ώρα τους. Ο ορκωτός της Αττικής για την οποία τα είπαμε και παραπάνω μέχρι χθες δεν είχε στείλει κανένα ραπόρτο στην Κεφαλαιαγορά (δεν παίρνω όρκο ότι δεν έστειλε μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα) οπότε ή τα είδε όλα υπέροχα ή θα έχουμε σήμερα παρατράγουδα λόγω μη δημοσίευσης οικονομικής κατάστασης.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Λούλης αποτυπώνεται η κατάσταση στην αγορά αλεύρων με αυξημένους όγκους και τιμές απογειωμένες αλλά περιθώρια κέρδους χαμηλότερα και εκτίναξη δανεισμού. Με αυτές τις συνθήκες εγώ δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες ειδικά όταν αυξάνεται το χρηματοοικονομικό κόστος μέρα με την ημέρα. Για κάθε μια μονάδα αύξησης επιτοκίων το κόστος είναι 851 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι σε επίπεδο εξαμήνου θα έχουμε περί τις 2 μονάδες αύξηση. Κάντε λογαριασμό να δείτε αν θα μείνουν και πολλά από τα κέρδη του 1 εκ ευρώ του εξαμήνου.

Από την άλλη πλευρά κάποιες Κλωστοϋφαντουργίες που είναι ξεχασμένες στο Χρηματιστήριο δείχνουν ότι ανακάμπτουν. Και μια τέτοια περίπτωση είναι τα Κλωστήρια Ναυπάκτου. Βέβαια όπως προείπα είτε υπάρχουν είτε όχι στο Χρηματιστήριο ένα και το αυτό είναι. Και το ερώτημα είναι ποιος θα τις κινητοποιήσει ή δεν κινητοποιηθούν ποιος θα τους δείξει την έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:26

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Ο καταναλωτής είναι ανήσυχος αλλά δεν έχει πανικοβληθεί λόγω Μέσης Ανατολής

13:20

Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη με διάθεση και σε ιδιώτες

13:09

Σχοινάς: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» - Τα 3 «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα

13:01

Γερμανία και Ολλανδία ζητούν μείωση δαπανών στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ

12:56

Τουρκία: Επεισόδια με δακρυγόνα σε κινητοποιήσεις απεργών ανθρακωρύχων στην Άγκυρα

12:52

Καρύδας (Κοπελούζος): Kομβικός o ρόλος του GREGY - Ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει Εθνική Ασφάλεια

12:50

Επ. Ανταγωνισμού: Αναγκαία η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους εδαφικούς περιορισμούς προμήθειας

12:39

Η μεγάλη στροφή της ΔΕΗ: Aπό τις κιλοβατώρες… στα data και την Ευρώπη

12:35

ΙΕΑ: «Σφιχτή η αγορά LNG μέχρι το 2027» εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12:34

Η ΔΥΠΑ στο επίκεντρο της αριστείας στην επαγγελματική εκπαίδευση - Συμμετοχή στα VET Excellence Awards Greece 2026

12:32

Κοντόπουλος: «Δεύτερο πιο επιτυχημένο παγκοσμίως το ελληνικό χρηματιστήριο»

12:26

Κουτεντάκης (Πειραιώς): Οι τρεις βασικές τάσεις στο embedded banking

12:23

Η Volvo βλέπει αύξηση παραγγελιών από την ευρωπαϊκή αγορά

12:21

Ζανιάς (Eurobank): Κρίσιμες οι επενδύσεις κεφαλαιακής έντασης και τεχνολογίας

12:19

Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 15 τραυματίες από νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε Οδησσό, Χάρκοβο

12:15

Πιερρακάκης: Θα ληφθούν και άλλα μέτρα στήριξης εάν χρειαστεί - Συγκρατημένα αισιόδοξος για την κρίση

12:09

Σαλακάς (Alpha Bank): Εξαγορές και συγχωνεύσεις το «κλειδί» για την επόμενη φάση ανάπτυξης

11:59

Χατζηδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: «Να πάμε συναινετικά για την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος»

11:49

Το στίγμα των αναλυτών για την ΑΜΚ-μαμούθ της ΔΕΗ

11:48

Η Κίνα χαρακτηρίζει «παντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη

11:46

Σάντσεθ: Η ΕΕ πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

11:37

Κώτσηρας: «Με μόνιμες παρεμβάσεις αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών»

11:36

Πιερ Γκραμένια: Η προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα

11:23

Ολοταχώς για εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% οι ευρωαγορές με μεσανατολικές πιέσεις

11:21

Πακιστάν: Ο στρατός εξουδετέρωσε 22 ενόπλους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν

11:19

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες 1% για τον Γενικό Δείκτη, στο επίκεντρο η ΔΕΗ

11:15

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχεται η τελική αναθεώρηση - Έχει γίνει το 53% των ορόσημων

11:10

Ζαχαράκη: Πυρήνας του σύγχρονου σχολείου η εκπαίδευση για την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα

11:06

Αναστασάτος (Eurobank): Οι 2 βασικοί στόχοι της ελληνικής οικονομίας για υψηλότερη ανάπτυξη

11:04

«Ομάδα Σημαίνει»: Το ντοκιμαντέρ της Novibet για τη δύναμη του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες